ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Kasım 2011 Perşembe - 06:32

Göç sorununa SERKA yaklaşımı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’daki turizm ve hayvancılık potansiyelinin yeterince değerlendirilmemesi nedeniyle insanların göç ettiğini ifade ederek, “Yatırımlar ve çabalarımız sonucu insanlar kendi geleceklerini bu kentlerde görebileceklerdir. Yarına umutla bakmamıza gerektiren bir çok gerekçemiz var. Bugün, düne göre daha çok umutluyuz” dedi.

Göç sorununa SERKA yaklaşımı

IŞIK ÇAPANOĞLU(İHA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’daki turizm ve hayvancılık potansiyelinin yeterince değerlendirilmemesi nedeniyle insanların göç ettiğini ifade ederek, “Yatırımlar ve çabalarımız sonucu insanlar kendi geleceklerini bu kentlerde görebileceklerdir. Yarına umutla bakmamıza gerektiren bir çok gerekçemiz var. Bugün, düne göre daha çok umutluyuz” dedi.
“TURİZM TANITIMLA BAŞLAR”
SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, bölgenin kalkınmasının hayvancılık ve turizm sektörlerinin gelişmesine bağlı olduğunu ifade etti.
Turizm sektörünün tanıtımla başladığına işaret eden Tekmen, “Serhat Kalkınma Ajansı’nın görev sahası içinde kalan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illeri aynı zamanda komşumuz olan 4 ülke ile de sınırdır. Ajansımız bölgenin kalkınması için iki ana sektör seçmiştir. Bunlardan biri hayvancılık ve diğeri de turizm sektörüdür. Biliyorsunuz turizm sektörünün temeli tanıtımla başlar. Turizm bir ülkenin veya bölgenin sahip olduğu maddi ve manevi değerlerin tanıtımı ile başlar. Önceki gün sona eren şehrengizi sempozyumları toplantılarının bölgemizin tanıtımına vesile olmasını diliyorum” dedi.
“YARINA UMUTLA BAKMAMIZ İÇİN ÇOK GEREKÇEMİZ VAR”
Seherngisi toplantılarının Gazi Ahmet Muhtar Paşa Oturumunda bilimsel bir bildiri sunan SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar ise, göç eden insanların kendi geleceklerini artık doğduğu topraklarda gördükleri için geri dönmeye başladıklarını söyledi.
“Bugün, düne göre daha çok umutluyuz” diyen Dr. Tutar, şöyle devam etti:
“Sahip olduğumuz turizm koridorları her ne kadar iddialı olsa da, bölgemiz turizmden hak ettiği geliri elde edememektedir. Var olan doğal zenginliklerimizden yeterince yararlanamıyoruz. Sınır kentiyiz ancak sınır ticaretinden de yararlandığımız söylenemez. Fakat hayvancılık ve turizm konusunda önemli potansiyelimiz var. Bu kadar büyük bir potansiyelimiz olmasına rağmen bunu realiteye dönüştürüp insanlarımızın yaşam düzeyini ve refahını niçin arttıramıyoruz? Hep birlikte el ele verip bu kentleri yaşanabilir kılacağız. Böylece insanlarımız geleceklerini bu kentlerde görebileceklerdir. Yarına umutla bakmamız için çok gerekçemiz var. Bugün, düne göre daha çok umutluyuz.”
“SERKA, SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNUYOR”
SERKA Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, kurum olarak bölge illerinde yaşanan sorunlara çözüm önerilerini getirdiklerini söyledi. SERKA’nın çalışmalarıyla illerin kaderinin değişmeye başladığını vurgulayan Tutar, çözüm önerilerini şöyle sıraladı: “Ticaret ve lojistik sektörlerinin daha çok destekleneceği Teşvik Bölgesi kurulmalı, bölge bu kapsama alınmalıdır; İstihdam yaratan ve tarımını mevsimselliğinden etkilenmeyen (plastik sanayi, mobilya imalatı, temizlik ürünleri, inşaat sanayi, tekstil, lojistik, çağrı merkezi vb.) sektörler desteklenmelidir; Sanayi ve ticaretin temeli olan hammadde ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgede tarım ve hayvancılığın eksiklerinin giderecek önlemler alınmalıdır; Sanayi altyapısını iyileştirici tedbirler alınmalıdır; Sermaye ihtiyacının giderilebilmesi için bölgeye özel kredi/hibe mekanizmaları ve kurumlar oluşturulmalıdır; Bölgedeki sermaye eksikliği göze alınarak kamu yatırımları arttırılmalıdır; Bölgedeki işletmeler özellikle dış ticaret konusunda eğitilmeli ve desteklenmelidir; Komşu ülkeler ile turizm ve ticaret kolaylaştırılmalıdır; Bölgede Lojistik sektörü desteklenmelidir; Bölgenin ihtiyaçlarına uygun işgücünün eğitimi sağlanmalıdır; Turizmin gelişmesi için tarihi ve doğal yapı korunmalı, tesisleşme sağlanmalı, turizm çeşitliliği ve hizmet kalitesi arttırılarak tanıtım yapılmalıdır; Sağlık ve eğitim alanındaki eksiklikler giderilmelidir; Yol, su, enerji gibi temel altyapı sorunları çözülmelidir; Sosyal hayatın gelişimi için kültür-sanat merkezleri, gençlik merkezleri ve AVM’ler kurulmalıdır; Bölgede üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri için daha cazip hale getirilmelidir; Özellikle dışarıdan gelen kamu personeli bölgede kalması için teşvik edilmelidir.”

 
Bomba sanığına müebbet hapis
 
Eczacıbaşı öğrencileri sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SERKA, kazanan projeleri açıkladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ...
'Gazi Kars Şehrengizi' sona erdi
Kars'ta düzenlenen Uluslararası Kaşgar'dan Endülüs'e Türk İslam Şehirleri ...
Uğurlu Kazım Karabekir Paşa’yı anlattı
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, konuk olarak çağrıldığı Kars da, ...
 
Bingöl'de terör protestosu
'Bingöl PKK'ya mezar olacak' 'Bingöl bizimdir, bizim kalacak' 'Şehitler ...
Kars’ta kurtuluş coşkusu
Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Malatya şehidine ağladı
Osmaniye'de trafik uygulaması sırasında teröristlerin saldırısı sonucu ...
 
Gazi Kars Şehrengizi başlıyor
Türkiye’yi Tiflis üzerinden Kafkasya’ya bağlayan İpek Yolu temalı ‘Gazi ...
BM yardımı Erzurum'a ulaştı
Van'da meydana gelen deprem felaketi sonrasında yabancı ülkelerden yardımlar ...
Şimdi de kara kışla mücadele
Van'da meydana gelen depremde ölü sayısı artarken depremzedeler de soğuk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva