Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki öğrenci yemekhanelerinde kısmi zamanlı öğrenci statüsünde çalışarak mesleğe ilk adımı attılar. Öğrenciler hem merkezi öğrenci yemekhanesi hem de çeşitli fakültelerdeki yemekhanelerde gıda mühendisi olarak görev yapıyor. Öğrenciler hafta içi yemek saatlerinde yemeklerin miktarı ve yemekhane personelinin temizlik denetiminden sorumlu.
Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi Yemekhanesinde çalışan Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Abdulcelil Işık, hafta içi her gün 2 saat çalıştığını belirtti. Işık, “Buradaki görevim yemekhane personelinin hijyeni ve temizlik denetimi. Dağıtılan yemeklerin gramajını kontrol ediyoruz. Az veya çok verilirse uyarıda bulunuyoruz.” dedi.
‘BAZEN YEMEK VE EKMEK AZLIĞINDAN ŞİKAYETLER GELİYOR’
Zaman zaman yemeklerle ilgili şikayetler de aldıklarını ifade eden Işık genel itibariyle öğrencilerin yemeklerden memnun olduğunu kaydetti. Işık şöyle konuştu: “Günlük 550’ye yakın öğrenciye yemek veriyoruz. Hukuk, Eczacılık, Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi öğrencileri ağırlıklı olarak buraya geliyorlar. Benim görevim 2 saat dolaylarında sürüyor ama merkezi yemekhanede yemek saatleri 11-14.00 arası fakülte yemekhanelerinde ise 11-13.00 arasında. Bazen yemek ve ekmek azlığından şikayetler geliyor bunun sıkıntısını çekiyoruz. Ekmekler bitince ana yemekhaneden gelmesi biraz zaman alınca öğrenciler sorun yaşıyor. Bir süreliğine cihazlarımızdaki bozukluktan dolayı yemeklerimiz soğuk çıkıyordu, buna dair şikayetler alıyorduk ancak cihazlarımızı yaptık şuan böyle bir sorun kalmadı. Yemek listemiz Beslenme ve diyet uzmanı tarafından aylık olarak hazırlanılıyor ve yemekler buna göre çıkıyor. Yemek fiyatlarımız düşecek diye öğrenciler yemeklerin kalitesinde düşüş olacağını söylediler. Ama böyle bir şeyde olmadı. Günlük 4 çeşit yemek çıkıyor.”