GÜVERCİN SAHİPLERİ İTLAF KORKUSU İÇİNDE
Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, güvercinleri pahalı fiyattan satılabilecek olan kişilerin, itlaf edilmesi gerekse bile hayvanlarını sakladığını söyledi.
GÜVERCİN BAŞINA 5-10 YTL ÖDENİYOR
Harmandar, yaptığı açıklamada, kuş gribi vakalarının, yalnızca geçimini kümes hayvancılığı ile kazanan kişileri değil, hobi olarak güvercin yetiştirenleri de endişelendirdiğini belirtti.
Harmandar, bazı insanlar için adeta bir tutku haline gelen güvercinlerin, özelliklerine göre de fiyatlarının arttığını söyledi.
Köylerde ya da kentlerde bazı kahvehanelerde açık artırma usulüyle satılan güvercinlerin olduğunu belirten Harmandar,, ''Çifti bin YTL'ye ve daha fazlasına satılan güvercinler var. Bunların fiyatları, 'paçalı', 'taklacı' gibi özelliklerine göre değişiyor'' dedi.
KUŞBAZLAR GÜVERCİNLERİNİ SAKLIYOR
Kuş gribi vakalarının görüldüğü yerlerde yapılan itlaf çalışmalarında, güvercinlere ödenen bedellerin de belirlendiğini kaydeden Harmandar, şöyle konuştu: ''Bu konuda endişelerini dile getirenler var. Fiyatı pahalı olan güvercinlerinin 5, 10 YTL karşılığında itlaf edilmesini kabul edemeyeceklerini anlatıyorlar. Aslında bu düşünce tabii ki yanlış. Ancak güvercinini pahalı fiyata satabilecek olan kişiler, itlaf edilmesi gerekse bile bu durum karşısında hayvanlarını saklıyor.''
Harmandar, kanatlı hayvanlar içinde en fazla dışarıda kalabilen türlerden birinin güvercin olduğunu, bu durumun göz önünde bulundurularak çalışma yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.