//KİTAP SANAYİ ODASINCA BASTIRILDI
Terör saldırılarında şehit düşen asker, polis, öğretmen ve imamlara yer verilen kitap, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile başlıyor. 207 sayfalık kitapta, fotoğraflı olarak şehitlerin bilgilerinin yanı sıra cenaze törenlerinden kareler, Gaziantep'teki Şahinbey Anıtı, Şehitkamil Anıtı, Karayılan Anıtı ile ''Antepli Şahin'' şiiri de yer alıyor. Toplam 2 bin 500 adet bastırılan kitabın, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, bakanlıklar, milletvekilleri ve ilgili kurum ve kuruluş ile şehit yakınlarına gönderileceği belirtildi.
//ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ
GSO Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, şehitlerin asla unutulmaması gerektiğini belirterek, "Gaziantep yüzlerce şehit vermiş. Burada baba olanlar var, olmayanlar var, nişanlı olanlar var. Türkiye'nin topraklarının parçalanmaması için canını veren tüm şehitlere Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz'' dedi.
Demokratik açılımla ilgili olarak da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Konukoğlu, "Demokratik açılım tabiki Türkiye'ye çok şey sağladı. Ama demokratik açılım derken bazı konulara da çok dikkat etmemiz lazım. Her tarafın dikkat etmesi lazım. Bir taraftan şehit ailelerini küstürmemek lazım. Mesela son olayda, bazı PKK'lıların Türkiye'ye girişlerinde olan bir gösteri bence tüm şehit ailelerini zeledemiştir, onları üzmüştür. Normal olarak gelip, nasıl bir suçlu teslim oluyorsa onların girip teslim olması lazım. Ama onlara böyle çok büyük törenler falan yapılması bence doğru bir hareket değil. Bence bu barışa katkı değil barışa darbedir" diye konuştu.
//ŞEHİTLERE MİNNET BORCUMUZ VAR
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer de, Cumhuriyet'in 86. yılının kutlandığı bugünlerde vatan için canını veren insanlara minnet ve şükran duygularını bir kez daha belirtmek istediklerini kaydederek, "Sadece minnet ve şükran duygusu belirtmekle kalmayıp onları unutmadığımızı gösteren bir çalışmaya da GSO olarak destek vermenin huzurunu yaşıyoruz. Gaziantep'ten şehit olan askerlerimizin anılarını yaşatmak ve onları unutmamak üzere 'Gaziantep Şehitler Albümü'nü hazırladık. Bu albümün özellikle bu hafta dağıtılmasını arzu ettik. Çünkü, Cumhuriyet'in 86. yıl dönümünün kutlandığı bu hafta diğer yandan da milli değerlerimizin ön plana çıktığı bir demokratik açılım sürece yaşıyoruz. Bu süreçte şehitlerimize olan saygımızı, bu topraklar için can veren kanlarını akıtan insanlara olan saygımızı belirtmek istedik'' ifadelerini kullandı.
//YAPARKEN YIKMANIN ANLAMI YOK
Nejat Koçer, demokratik açılımla ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"Tabiki açılımlar olabilir, açılımlar yapılacaktır. Bu süreç yaşanabilir. Ancak bu süreçte yaşanan olaylara takdirle yaklaşmak, bu topraklar için canını vermiş insanların huzur içerisinde yatmasını sağlamak, onların ailelerinin huzur içinde olmalarını sağlamak en büyük temennimizdir. Bir tarafı yaparken bir tarafı yıkmanın hiçbir anlamı yok. Sağduyunun hakim olması ve bu açılımın sağduyu içerisinde gerçekleşmesini özellikle arzu ediyoruz."
Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise, Gaziantep Şehitler Albümü'nü Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve milletvekillerine bugünden itibaren kargoyla gönderileceğini ifade etti.