Özlem ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi geçen hafta yetenek sınavlarını tamamlayarak yeni öğrenci alımını gerçekleştirdi. Her yıl özel yetenek sınavları ile öğrenci alan fakülte, bu yıl da 500’ün üzerindeki aday arasından 215 kişiye kapılarını araladı.
Müzik Bilimleri, Sahne Sanatları, Resim, Grafik, Türk El Sanatları ve Heykel Bölümlerinde eğitim alacak olan 215 öğrenci, kayıtlarını da bugünden itibaren yapabilecekler.
İŞTE BÖLÜMLERE ALINAN ÖĞRENCİ SAYILARI
En son Sahne Sanatları Bölümü sınavlarının yapıldığı fakültede, Resim Bölümüne 30 gece ve 30 gündüz olmak kaydıyla toplam 60 öğrenci, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne 40, Grafik Bölümüne 20, Sahne Sanatları Bölümüne 20, Heykel Bölümüne 15 ve Müzik Bilimleri Bölümüne de 30 gece ve 30 da gündüz olmak üzere toplam 60 öğrenci alındı.
HER ŞEY ÖĞRENCİ İÇİN
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Reşat Karcıoğlu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 700 öğrencinin fakültelerinde eğitim göreceğini belirterek, “Amacımız her bir öğrenciye çağdaş sanat eğitiminin gerektirdiği donanımı sunmaktır” dedi.
Fakültenin fiziki alt yapı olarak oldukça iyi bir konumda olduğunu dile getiren Dekan Karcıoğlu, her şeyin öğrenci için olduğu fakültede, akademik kadronun da yakın bir gelecekte ideal noktaya ulaşacağını söyledi.
ADALET DUYGUSUNA ÖNEM
Prof.Dr.Karcıoğlu bu yıl yapılan yetenek sınavlarının sorunsuz geçtiğini ve adaylar arasında yeteneği en gelişkin kişilerin sınavlarda başarılı olduğunu kaydederek, adayların adalet duygusunu zedeleyebilecek herhangi bir olumsuz durumun oluşmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
REKTÖR’E DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Prof.Dr. Reşat Karcıoğlu şöyle konuştu: “Fakültemiz Atatürk Üniversitesinin vitrini konumundadır. Oldukça önemli bir misyona sahip olan Güzel Sanatlar, ideal üniversal eğitimin öngördüğü yapısal özelliklere hergeçen gün biraz daha yaklaşmaktadır. Başta rektörümüz sayın Prof.Dr. Hikmet Koçak olmak üzere tüm yönetim fakültemizin daha da gelişmesi için her türlü desteği sağlamaktadırlar. Biz de fakülte olarak onların bu desteğine layık olup, gerek ulusal ve uluslar arası alanda, gerekse bölgesel anlamda nitelikli çalışmalar yapmaya odaklanmış bulunmaktayız”.