ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da milli coşku
Erzurum'da milli coşku
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
HABERLER>SİYASET
10 Haziran 2024 Pazartesi - 06:14

Fidan: 'Türkiye olarak her türlü katkıyı verdik'

Fidan, İstanbul'da düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Bakan Fidan, "Gazze'deki İsrail zulmüne karşı sessiz kalmadığımızı, sessiz kalamayacağımızı İstanbul'dan hep birlikte tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Fidan:  Türkiye olarak her türlü katkıyı verdik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Bakan Fidan, "Gazze'deki İsrail zulmüne karşı sessiz kalmadığımızı, sessiz kalamayacağımızı İstanbul'dan hep birlikte tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma ofisinde düzenlenen Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantıda alınan kararları açıklayan Bakan Fidan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ateşle oynadığını, kendi halkı dahil bölgedeki herkesin geleceğini ateşe atmaktan çekinmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “1 Milyarı aşkın Müslüman nüfusa sahip D-8 ülkeleri olarak İstanbul'da Filistinli kardeşlerimize destek olmak için bir araya geldik. D-8 olarak bugün tarihi bir rol üstleniyoruz. Gazze'deki İsrail zulmüne karşı sessiz kalmadığımızı, sessiz kalamayacağımızı İstanbul'dan hep birlikte tüm dünyaya ilan ediyoruz. Çağrımıza icabet eden tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. D-8 27 yıl önce eski başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan öncülüğünde ekonomik iş birliği için kurulmuştu. Bu vesileyle kendisini de rahmetle anıyoruz. Bildiğiniz gibi Filistin davası öteden beri hepimizin ortak paydasıdır. İstanbul'daki bu toplantıda Gazze'deki vahşetin sona ermesi için neler yapabileceğimizi ele aldık. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Gazze'de acilen ateşkesin sağlanması ve Gazze'deki kardeşlerimize insani yardımların ulaştırılması için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. İsrail işgalinin durdurulması ve iki devletli çözüm için var gücümüzle çalışacağız.

 

"Türkiye olarak bu müzakerelere her türlü katkıyı verdik"

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ateşle oynadığını ifade eden Bakan Fidan, “Fundamentalist Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor. Netanyahu kendi halkı dahil bölgedeki herkesin geleceğini tehlikeye atmaktan çekinmiyor. Mısır ve Katar'ın taraflar arasındaki arabuluculuk çabalarını takdirle karşılıyoruz. Türkiye olarak bu müzakerelere her türlü katkıyı verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Grup olarak da bu kararı aldık.

 

"D-8 ülkeleri olarak bu adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz"

Filistin Devletinin dünya ülkelerinin büyük bir bölümü tarafından tanındığını ifade eden Bakan Fidan, “İsrail'in müzakerelerde sürekli oyunbozanlık yapması, ateşkese yanaşmaması, kendini kayıtsız şartsız destekleyenlere artık ciddi maliyetler üretmekte. Gazze'de yaşanan trajedi, bazı ülkelerin ikiyüzlülüğünü ifşa etmiştir. Ukrayna'da işgale karşı çıkanlar, Filistin'de ise işgale direnmeyi suç saymaktadırlar. Gazze uluslararası sistemin aczini ve yetersizliğini tüm çıplaklığıyla sergilemiştir. Bir devlete sahip olmak Filistinlilerin en doğal hakkıdır. Filistin Devleti dünya ülkelerinin büyük bölümü tarafından tanınmaktadır. Ama Amerika'nın vetosu yüzünden Birleşmiş Milletlere tam üye olamamaktadır. D-8 ülkeleri olarak bu adaletsizliğin son bulmasını istiyoruz.

 

"İsrail giderek yalnızlaşıyor"

Bu tür adaletsizliklere karşı çıkan ilkeleri ve hakkaniyetli davranan tüm ülkeleri takdirle karşıladıklarını kaydeden Bakan Fidan, “Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkelerin cesur bir tavırla Filistin'e destek çıkmalarını bir umut ışığı olarak görüyoruz. Aynı şekilde batı kamuoyunun hükümetlerinin aksine İsrail'in uyguladığı vahşete isyan etmesi de geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. İsrail giderek yalnızlaşıyor. D-8 ülkeler olarak bizler sadece ekonomik işbirliğinde değil Filistin konusunda da hep birlikte hareket etme konusunda kararlıyız. İstanbul'da yayınladığımız ortak bildiri bunun tezahürüdür. Çözümü başkalarından beklemiyoruz. Çözüm için buluşuyor, birlikte istişare ediyor, hep birlikte yol alıyoruz. Ortak bildiride yer alan somut adımlar İsrail üzerindeki baskıyı artıracak ve Filistinli kardeşlerimizin özgürlüklerine kavuşmasına katkı sağlayacaktır. D-8 ülkeler olarak İstanbul'da aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kararların takipçisi olacağımızı belirtiyorum. Hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 
Tunç: 'Türkiye’de özgürlüklerin alanını genişlettik'
 
Dışişleri Bakanlığı lanetledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş, Şehit Aybüke Yalçın'ı andı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Batman'ın Kozluk ilçesinde 7 yıl önce terör ...
Kurtulmuş Türk Dünyası vizyonunu değerlendirdi
Kurtulmuş, Türk dünyasından bütün insanlığın beklentilerinin bulunduğunu ...
Kurtulmuş, TÜRKPA’ya seslendi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Büyük çatışma ve ...
 
Özsoy’dan örnek yaklaşım
Kısa mesafelere makam aracı kullanmayan Özsoy, yürüyerek gittiği her güzergâhta ...
Askeri hastane Erzurum Lisesine devredildi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Erzurum heyetini kabul etti.
Bahçeli’den ‘Önce Ülkem ve Milletim’ vurgusu
Bahçeli, Her insanı aziz bilen, her vatandaşı kardeş sayan bir fikir ve ...
 
AK Partiden ulaştırmada yeni gündem
Güler, AK Parti milletvekilleri Halil Eldemir ve Mustafa Yavuz ile Meclis'te ...
Sekmen Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı’na seçildi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başkent’te yapılan ...
AK Parti'nin kamp programı açıklandı
AK Parti'nin 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yerel seçim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva