ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu'da 'sis' şöleni
Doğu Anadolu'da 'sis' şöleni
Taş evler ilgi odağı oldu
Taş evler ilgi odağı oldu
Kişi başına 81.5 bin TL kredi kullandık
Kişi başına 81.5 bin TL kredi kullandık
ATAUNİV’de nanoteknoloji gündemi
ATAUNİV’de nanoteknoloji gündemi
ETÜ’den ilçeler bazında işbirliği köprüsü
ETÜ’den ilçeler bazında işbirliği köprüsü
HABERLER>TEKNOLOJİ
4 Haziran 2024 Salı - 12:48

Erzurumlu öğrenciler Tarsus Gençlik Kampına katıldı

Mersin, Tarsus, Aydın, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum ve Adana'dan yaklaşık 500 öğrenci, 750 veli ve 74 takımın katıldığı kampta, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yetenekleri sergilendi.

Erzurumlu öğrenciler Tarsus Gençlik Kampına katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği '2. Mersin Robot Kampı-2024', Tarsus Gençlik Kampında renkli ve heyecan dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Mersin, Tarsus, Aydın, Osmaniye, Şanlıurfa, Erzurum ve Adana'dan yaklaşık 500 öğrenci, 750 veli ve 74 takımın katıldığı kampta, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki yetenekleri sergilendi.
3 farklı robotik alandaki kategoride gerçekleşen etkinlikte Full Volume, Master Piece ve Doğal Afetler Projeleri yarışmaları gerçekleştirdi. Etkinlik boyunca, katılımcılar doğal afetlerle mücadelede kullanılabilecek projeler geliştirdiler. Bunlar arasında mobil yangın söndürme dronları, tsunami uyarı sistemleri ve çevre kirliliğini önlemeye yönelik atık su arıtma projeleri gibi fikirler ön plana çıktı.
“Çocuklarımızda, teknoloji konusunda merak uyandırmaya çalışıyoruz”
Kampa katılan misafirlerle birebir ilgilenen Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çocuk atölyeleri ile bilimsel çalışmaları yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Çocuklarla yaptığımız çalışmalarda en gurur duyduğumuz çalışmalardan birisi, teknoloji çalışmalarımız. Çocuklarımızda, teknoloji konusunda merak uyandırmaya çalışıyoruz. Onların yapabilirliklerini kendilerine göstermeye çalışıyoruz. Aileler de bu konuda bizi çok destekliyor. Şu anda Mersin ve Tarsus'ta 2 atölyemiz var. Bu etkinlikleri yaptığımız Silifke'de ek bir binamız ve bir de gezici otobüsümüz var. Ama biz istiyoruz ki, önümüzdeki 5 yılda tüm kadın ve çocuk çalışması yaptığımız yerlerde, çocuklara bu teknoloji çalışmalarını gösterebildiğimiz birimler açalım. İhtiyacımız da bu, amacımız da bu, gitmek istediğimiz yol da bu” dedi.
“Tarsus'ta bu kapsamda bir robotik kamp gerçekleştirilmedi”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın da kampa katılımın oldukça yoğun olduğunu belirterek, “Burada Mersin Robot Kampının 2.'sini gerçekleştiriyoruz. İlkini 2022 yılında yapmıştık ve 350 öğrenci katılmıştı. Bu yıl ise 500 öğrenci ile 6 farklı şehirden gelen 74 takım burada mücadele veriyor. 3 farklı kategoride robot performansları, proje geliştirme etkinlikleriyle etkinliğimiz devam ediyor. Çok heyecanlıyız, çocuklar çok mutlu. Tarsus'a ilk defa gelen öğrenciler var ve bu konuda hazırladığımız etkinliklerle şehrimizi tanıtıyoruz. Tarsus'ta bu kapsamda bir robotik kamp gerçekleştirilmedi. Zaten bizim konseptimiz, özellikle kamp statüsünde. Bu anlamda Mersin genelinde de bir ilki 2022'de gerçekleştirdik. Bunu da geleneksel hale getirdik ve her yıl bu etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Mühendis olma hevesim arttı”
Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinden faydalanan 7. sınıf öğrencilerinden Remzi Sarı, atölye çalışmaları ile gelecek hayallerinin değiştiğini kaydederek, “Bu yarışmalara katılmadan önce, bu atölyede olmadan önce doktor olmak istiyordum. Ama bu atölyeyi görüp kayıt olduktan sonra fikrim değişti. Çünkü atölyeye katıldıktan sonra, teknolojiyle buluştuktan sonra hevesim artmaya başladı. Takımla beraber turnuvalara başladık. Mühendis olma hevesim arttı” diye konuştu.
“Arkadaşlarımla, takımımla beraber çok güzel robotlar yaptık”
Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğrencilerinden Eymen Yedigöz, “Hep bilgisayar mühendisi ya da uzay mühendisi olmak isterdim. Buraya katıldığımda hevesim daha da arttı. Arkadaşlarımla, takımımla beraber çok güzel robotlar yaptık, kodladık, tasarladık, denedik. Turnuvaya bu ilk kez katılışım. Bu yarışma ve turnuvalar için Vahap Başkana teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Hayata bakış açım değişti”
12. sınıf öğrencisi Eylül Tutak ise Tarsus'ta bir yıl önce başladığı atölye çalışmaları ile hayatının çok değiştiğini belirterek, “Çok güzel bir etkinlik. Dışarıdan gelen arkadaşlarla dostluğumuz gelişiyor. Hem dostluğumuzu geliştirip hem de bilgilerimizi tazeliyoruz. Robot yapıyor, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Bir yıl öncesindeki benle, şu anki ben çok farklı. Çok geliştim ve bu konuda hiçbir fikrim olmamasına rağmen, birçok fikir edindim. Hayata bakış açım değişti. Bu imkanları sağladığı için de Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e teşekkür ederim” dedi.

 
Din görevlileri Ezanı en güzel okumak için yarıştı
 
Erzurumspor Lig İstatistikleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mühendis ve mimar adayları projelerini sergiledi
Bu yıl ilki düzenlenen sergide Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ...
Uraloğlu e-devlet hizmetlerini değerlendirdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “E-Devlet Kapısı üzerinde ...
Yılmaz yerli yapay zeka yaklaşımını paylaştı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin yerli yapay zeka ...
 
TOB’dan kurbanlık hizmeti
Tarım ve Orman Bakanlığının mobil uygulaması “Tarım Cebimde” üzerinden ...
Türk Astronot Atasever 8 Haziran’da uzaya gidecek
Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, ...
Atatürk Üniversitesinde TÜBİTAK istişaresi
İlk çağrısı 2018 yılında yapılan ve 2024 yılında Yüksek Teknoloji Platformları-Yeşil ...
 
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek ...
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite projesi kapsamında başlattığı ...
ETÜ’ye Avrupa Finalinden 3 ödül
Erzurum Teknik Üniversitesi, Huawei ICT Competition 2023-2024 Avrupa Finalinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva