E.MEHMET YILMAZ- ERSİN ÖZTÜRK
ERZURUM (İHA) - Uzak Doğu mutfağının vazgeçilmez tatları arasında bulunan kızarmış dondurma, Erzurum mutfağına taşındı. Kızarmış dondurma, yaz mevsimi yerine kış mevsiminde dondurma sevenler tarafından daha çok ilgi görüyor.
Dünya mutfakları içerisinde önemli bir yere sahip olan Uzak Doğu mutfağının eşsiz damak tadı kızarmış dondurma, Erzurum mutfağına taşındı. Erzurum’da kafe işletmecisi Hakan Çakmak, İstanbul’a toplantı için gittiği sırada kızarmış dondurma ile tanıştığını ve bu damak tadını Erzurum’a taşımak istediği için çalışmalara başladığını söyledi. Çakmak, İstanbul’da ilk olarak kızarmış dondurmayı tatma imkanı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “İlk gördüğümde bende şaşırmıştım sıcak ve soğuk nasıl bir arada olur diye ama sonra yediğimde değişik bir tat olduğu için kızarmış dondurmayı Erzurum’daki vatandaşlarımızın da tatmasını istedim. Kızarmış dondurmayı hazırlamak ve Erzurum halkına sunmak pek kolay olmadı. İnternetten araştırdık çok uğraştık en sonunda kızarmış dondurmayı Erzurumluların damak tadına bıraktık. Burası soğuk bir memleket kış mevsiminde dondurma yemek pek akıl işi değildi ama artık bundan sonra kızarmış dondurma ile kış aylarında kızarmış dondurmayla insanlarımızın içi ısınacak. Vatandaşlar yaz mevsiminden ziyade kış mevsiminde kızarmış dondurmaya daha çok ilgi gösteriyorlar.”