ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
9 Ocak 2015 Cuma - 00:55

‘Erzurumlu çocuklar soğuğa aşılı mı?....’

Erzincan ve Malatya gibi hava sıcaklığı ve kent merkezi kar kalınlığının Erzurum’a göre daha düşük olduğu bölge illerinde okulların çocuk sağlığı düşünülerek tatil edilmesine rağmen, aynı uygulamanın Erzurum’da yapılmaması velileri şaşkınlığı uğrattı.

‘Erzurumlu çocuklar soğuğa aşılı mı?....’

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Bölgede yağış ve soğuk hava yüzünden Bingöl, Elazığ, Erzincan, Muş, Malatya ve Van’da okullar Cuma günü de tatil edildi. Erzurum’da ise soğuk havaya rağmen eğitim devam etti. Çocuklarının hastalanacağından endişe eden veliler karara tepki verdi.

Erzincan ve Malatya gibi hava sıcaklığı ve kent merkezi kar kalınlığının Erzurum’a göre daha düşük olduğu bölge illerinde okulların çocuk sağlığı düşünülerek tatil edilmesine rağmen, aynı uygulamanın Erzurum’da yapılmaması velileri şaşkınlığı uğrattı. Bazı öğrenci velileri duruma şakayla karışık olarak, ‘Erzurumlu çocuklar soğuğa aşılı mı?’ sözleriyle tepki verdiler.

IĞDIR’DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Iğdır'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 25 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldı.

Sabah saatlerinden etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Tuzluca ilçesinde 23 ve merkeze bağlı 2 olmak üzere toplam 25 köye ulaşım sağlanamıyor. Köylülerin haber vermesi üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, greyder ve iş makineleriyle toplam 53 kilometrelik köy yollarını yeniden açmak için çaba gösteriyor. Kervansaray köyünün yolunu ulaşıma açan iş makinesi operatörü Fikri Çavuşlu, sorumluluk bölgesindeki 10 köyün yolunun kapandığını söyledi. Çavuşlu, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, "Aşağı yukarı 25 kilometrelik yolu ulaşıma açmaya çalışıyorum. Hava şartları da çalışmamızı olumsuz etkiliyor. Buna rağmen köylerimizle bağlantıyı yeniden sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden İlyas Ava da, sabahın erken saatlerinde beri köy yollarının ulaşıma kapandığını belirterek, durumu hemen yetkililere bildirdiklerini ve gelen ekiplerin kapanan yolu açmak için çalışma başlattığını söyledi.

Iğdır İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdür Yılmaz Demir ise, kent genelinde sabahın erken saatleri itibari ile etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bu kapsamda 4 ekibin aralıksız çalıştığını bildirdi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME DON ENGELİ

Bingöl’de aşırı soğuk ve don olaylarından dolayı eğime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Bingöl’ü etkisi altına alan kar yağışı, günlük yaşantıyı olumsuz yönde etkileme devam ediyor. Bingöl'de birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren dondurucu soğukların yaşanacağını, hava sıcaklıklarının gündüz sıfırın altında 3, geceleri ise sıfırın altında 13’lere kadar ineceğini bildirdi.

Aşırı soğuklardan dolayı kent merkezi adeta buz kesilirken, Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim, öğretime 1 gün daha ara verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Aşırı soğuk ve don nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm okullar 9 Ocak 2015 Cuma günü tatil edilmiştir" denildi.

KAPANAN 362 KÖY YOLUNUN AÇILMASI İÇİN İŞ MAKİNELERİ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Elazığ’da dün gece etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle kapanan 362 köy yolunun açılması için iş makineleri aralıksız çalışmasını sürdürüyor.

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Elazığ’da da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle şu ana kadar 362 köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ İl Özel İdaresi’ne bağlı 70 kişilik ekip kapanan köy yollarını açmak için başladığı çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor. Öncelikli olarak hasta ve yolda kalanlara ulaşan ekipler, diğer köy yollarını açmak için yarım metreyi bulan karı temizlemeye çalışıyor.

Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı grup köy yollarındaki çalışmayı da İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu yerinde inceledi. Kentte yoğun kar yağışının devam ettiğini belirten Bilginoğlu, ”Uzun süredir beklediğimiz bir yağış. Bu yağışların yazın kuraklığını dindirmesini bekliyoruz. Ancak rahmetin zaman zaman zahmetli yönleri de oluyor. Bu zahmetli yönleri özellikle insanımıza daha az sıkıntı yaratacak şekilde olması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kar yağışı ile birlikte oluşan tipi ve fırtına nedeniyle açtıkları yolların zaman zaman tekrar kapandığını dile getiren Bilginoğlu, ”Bugün itibariyle 360’tan fazla köyümüzün yolları kapalı vaziyetteydi. Çalışmalarımızı il, ilçe ve köy yollarımızda sürdürüyoruz. Köy yollarımızın bir kısmı açıldı. Ancak devam eden kar ve tipi nedeniyle kapalı köy yolu sayısı tekrar artabilir. Bizler 65 iş makinesi ve 70’i aşan personelimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Köy yollarımızda öncelikli olarak sağlık durumları sıkıntılı olanlara ambulansların ulaşması için ekiplerimiz çalışma yapıyor” şeklinde konuştu.

Yolları kapalı köylerde şuana kadar jandarma, sağlık ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 5 hastaya ulaşılarak hastaneye kaldırılmaları sağlandığı öğrenildi.

ELAZIĞ’DA BUZLANMA KAZALARA NEDEN OLDU: 4 YARALI

Elazığ’da buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Elazığ-Malatya karayolu üzerinde bulunan Cahit Dalokay Bulvarı üzerinde meydana geldi. 23 AY 167 plakalı araç buzlanma nedeniyle önce seyir halinde olan bir araca ardından kaldırımda yürüyen iki yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan araç, yol kenarında bulunan ağaca çarparak durabildi. Kazada araçların sürücüleri ve iki yaya çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre tek şeritten verilen trafik çekicinin aracı bulunduğu yerden kaldırmasıyla normale döndü.

Görgü tanıkları bulvar üzerinde oluşan buzlanma nedeniyle aracın kaydığını belirterek, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin kazaya neden olduğunu söyledi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÖYDE MAHSUR KALAN HAMİLE KADINI EKİPLER HASTANEYE ULAŞTIRDI

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Bazlama köyünde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hamile kadın İl Özel İdare'ye bağlı iş makinelerinin yolu açması sayesinde kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Hamile kadın hastaneye kaldırıldıktan bir kaç saat sonra doğum yaptı.

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makineleri ile yolları açma çalışması devam ederken, Karakoçan ilçesine bağlı Bazlama köyünde 9 aylık hamile anne adayı Necla Olgun'un sancıları başladı. Ailenin sağlık ekiplerinden yardım istedi. Köy yolu kapalı olduğu için sağlık ekipleri gidemeyince devreye Özel İdare'ye bağlı iş makineleri girdi. İş makinelerinin çalışması sonucu köyün yolu açılarak, ambulansla birlikte anne adayı Olgun'a ulaşıldı. Ambulansa alınan Necla Olgun, Karakoçan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan anne adayı, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Kapanan yolların açılması için çalışmaların 24 saat aralıksız devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, hasta ve hamilelerin durumlarını bildiklerini ekiplerin önceliğinin bu hastaları hastaneye ulaştırmak olduğunu söyledi.

İL GENELİNDE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Elazığ'da kent merkezinde dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 562 köyden 362'sinin yolları kar nedeniyle kapandı.

Türkiye genelinde bir çok ilde etkisini gösteren kar dün geceden itibaren Elazığ kent merkezi ve ilçelerinde de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle merkeze ve ilçelere bağlı 562 köyden 362'sinde yollar kapandı. Köy yollarının açılması için İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.

Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime il genelinde 1 gün ara verildi. Araçlar karla kaplanırken, yola çıkan bazı araçlarda güçlükle seyredebildi. Elazığ Belediyesi ekipleri kent merkezindeki ana cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarına başladı.

Kent merkezinde karın geç yağdığını belirten vatandaşlar, soğuk havanın kar ile birlikte yumuşadığını söyledi.

ERZİNCAN’DA EĞİTİME CUMA GÜNÜDE ARA VERİLDİ

Erzincan’da okullar Cuma günü de tatil edildi.

Erzincan’a yağan yoğun kar yağışı nedeniyle yolların buz pistine dönmesi ve sıcaklığın -15 dereceye düşebileceği ihtimali üzerine Erzincan Valiliği aldığı karar doğrultusunda Erzincan merkez ve ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda 09.01.2015 Cuma günü eğitim ve öğretime ara verdi.

Erzincan Valiliğince yapılan açıklamada 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı da bildirildi.

KIZILDAĞ KAPALI

SİVAS’TA KAR VE TİPİ GEÇİT VERMİYOR

Sivas’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle Malatya ve Erzincan karayolunda ulaşım sağlanamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Sivas-Malatya karayolunun Kangal ilçesi Yağdonduran mevkiinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolda ulaşım sağlanamıyor. Malatya istikametine gitmek isteyen sürücüler Ulaş ilçe girişinde bekletilirken, karayolları ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sivas-Erzincan karayolu Zara ve İmranlı ilçesinin Kızıldağ mevkiinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle de ulaşıma kapalı tutuluyor.

Dün, Şarkışla ve Gemerek ilçesinin Beştepeler mevkiinde etkili olan tipi nedeniyle ulaşıma kapatılan Sivas-Kayseri karayolu ise yol açma çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.

KAR YAĞIŞI VE SOĞUK HAVA ÇİFTÇİLERİ VURDU

Hakkari’de etkili olan kar yağışı köylerde hayvancıkla uğraşan çiftçileri zorda bıraktı.

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, Hakkari’de de iki gündür etkisin sürdürüyor. Soğuk hava ve kar yağışının etkisini en çok hissettirdiği yerlerden biri de yüksek rakımda bulunan köyler. Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu yerleşim birimlerinden biri olan merkeze bağlı Kaymaklı köyünde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köylüler, soğuk hava ve kalın kar tabakası yüzünden işlerini güçlükle yapabiliyor. Yazın biçip üst üste biriktirdikleri ot yığınlarının üzerini kalın bir buz tabakasının kapladığını ifade eden köy sakinleri, hayvanlara iki öğün temiz kar tabakasının üzerinde ot vermeye çalıştıklarını, karı küreklerle savurduklarını, fakat soğuk hava sebebiyle hem ot yığınlarının hem de karın üzerini kaplayan buz tabakasından dolayı zorlandıklarını belirten köy sakinleri, hayvanların gebe olduklarını ve bu durumdan kötü etkilendiklerini söylediler.

HAKKARİ’DE 65 KÖY İLE 229 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 65 köy ile 229 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Belirli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Okulların bir gün daha tatil edildiği kentte, kar yağışı ve tipi de etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle yüksek kesimlerde bulunan 65 köy ile 229 mezra yolu da ulaşıma kapandı. Hakkari İl Özel İdaresi ekiplerinin yolların yeniden açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

VALİ GÜNAY ÖZDEMİR, KARAYOLLARI EKİPLERİNE BAKLAVA İKRAM ETTİ

Kars Valisi Günay Özdemir, Digor Yolu Hanlar Geçidi’nde eksi 15 derece soğuğa aldırış etmeden kar ve tipi altında çalışan karayolları ekiplerini ziyaret ederek, baklava ikram etti.

Vali Günay Özdemir, beraberindeki Karayolları 18. Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Turan Yılmaz ile birlikte 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi’nde karla mücadele çalışmaları yapan karayolları ekiplerinin çalışmalarını yerinde gördü. Soğuk ve tipiye aldırış etmeden çalışan karayolları ekiplerine Vali Özdemir, kendi elleriyle baklava ikram ederek sohbet etti.

Özdemir, Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz’dan yolların durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kars Valisi Günay Özdemir, “Dün gerçekten burada ciddi bir rüzgar vardı. Rüzgardan dolayı kar zaman zaman trafiği engelliyor. Biz ekipler olarak hem emniyetimiz, hem jandarmamız, hem de karayollarımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir koordinasyon içerisinde devam ediyoruz. Tipiden kapanan yerler anında açılıyor. Her hangi bir eksiğimiz sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın yolları rahat kullanabilmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Digor yolunda, Susuz ve Göle yolunda biraz sıkıntılarımız vardı. Onları da zaman zaman trafiği kontrollü vererek, bazen de trafiği durdurarak en azından can güvenliğini tehlikeye sokmamaya çalışıyoruz. Kayan araçları da kepçeler ve traktörlerle hemen çekiyoruz. Trafiğin engellenmesi, yolun kapanması da bu şekilde engellenmiş oluyor. Bu şekilde de vatandaşlarımıza hizmet vermiş oluyoruz. Burada çekiciden önce karayolları ekiplerimiz yolda kalan araçları çekiyorlar. Böylelikle yolumuz her zaman trafiğe açık oluyor” dedi.

 

VALİ, KARAYOLLARI EKİPLERİ VE GAZETECİLERE BAKLAVA İKRAM ETTİ

Saha sonra yanında getirdiği baklavayı Karayolları çalışanları ve bölgede görev yapan gazetecilere ikram eden Özdemir, “onlara ne ikram etsek azdır. Çünkü gerçekten şu soğukta, şu şartlarda vatandaşın rahat yolculuk yapması için gece ve gündüz 24 saat boyunca çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Karayolları çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, ise şunları söyledi:

“Yollarımız açık. Ama akşam saatlerinde rüzgarın hızının artmasıyla beraber çok yoğun bir tipi, sisle beraber yolu trafik can ve mal güvenliği açısından kapatmak zorunda kalıyoruz. Bunu sürekli kontrol altında tutuyoruz. Güvenlik kuvvetlerimizle beraber eşgüdümlü çalışıyoruz. Ekiplerimiz 24 saat usulü çalışıyor. Önemli olan can ve mal güvenliğidir. 24 saat arkadaşlarımızla birlikte işlerimizin başındayız.”

Vali Günay Özdemir, Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz’dan il genelinde yapılan karla mücadele çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler aldı. Özdemir, bir sürede yol çalışmalarını yürütün işçilerle görüştü. Digor Yolu’ndaki incelemelerini tamamladıktan sonra Kars’a hareket etti.

KARS’TA 58 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kar ve tipinin etkili olduğu Kars’ta 58 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.

İl Özel İdaresi’ne ait karla mücadele ekiplerinin açtığı yollar, kısa sürede tipi kapatıyor. Kars merkezde 4, Akyaka’da 5, Arpaçay’da 8, Digor’da 5, Kağızman’da 9, Sarıkamış’ta 1, Selim’de 22 ve Susuz’da 4 köy olmak üzere toplam 58 köyün Kars ile bağlantısı kesildi.

Kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, gece gündüz çalışıyor. Yapılan çalışmalar ise şiddetli tipiden dolayı olumsuz etkileniyor.

MUŞ'TA OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

- Muş'ta Malazgirt ilçesi dışında okullar yoğun kar yağışı ve buzlanma ve don nedeni ile 1 gün daha tatil edildi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde yapılan açıklamada, "Muş İlimizde, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle, 9 Ocak 2015 Cuma günü, Muş il geneli (Malazgirt ilçesi hariç) örgün eğitim kurumları (yatılı bölge okulları ve pansiyonlu kalan öğrenci hariç, taşımalı eğitim dahil), İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personeller de izinlidir" denildi.

VARTO’DA KAR YAĞIŞI

Muş’un Varto ilçesinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Varto’da 3 gündür devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçeye iki gün elektrik verilemedi. İlçeye bağlı 99 köy ve 54 mezra yolu ulaşıma kapanırken, okullar da 3 gün tatil edildi. Varto ilçesinde etkili olan kar yağışının durmasıyla İlçe Özel idaresi ekiplerinin yol açma çalışmalarına başlayacakları belirtildi.

Devrilen ileti direkleri ve kopan kabloların onarılması sonucunda akşam saatlerinde ilçeye elektrik verilirken, bazı köylerin hala karanlıkta kaldığı ve yol çalışmalarının ardında gerekli onarımlarının yapılacağı öğrenildi.

MALATYA BEYAZA BÜRÜNDÜ, OKULAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Tüm yurdu etkisi altına alan Beyaz kabus, akşam saatlerinden itibaren Malatya’ya da etkili olmaya başladı.

Türkiye’nin birçok ili kar yağışından dolayı olumsuz yönde etkilenmişti. Malatya’da ise akşam saatlerinde bastıran kar hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün boyunca tatil edildiği bildirildi. İl merkezine ilk kez yağan kar nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıkıp çocuklar gibi eğlendi. Kartopu oynamaya çıkan vatandaşlar ilk karın heyecanını doyasıya yaşadı. Aileleri ile birlikte sokaklara çıkıp kartopu oynayan çocuklar, uzun süredir karın yağmasını beklediklerini, karın yağışı ile çok mutlu olduklarını ifade etti. Aniden bastıran kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ise trafikte zor anlar yaşadı.

Öte yandan Malatya Valisi Süleyman Kamçı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada okulların 2 gün tatil edilmesinin yanı sıra Kamuda çalışan engelli ve kronik hastalarında 2 gün izinli sayılacağını bildirdi.

VAN’DA KAR TATİLİ

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yarın Özalp ve Saray ilçesinde tüm okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, Tuşba ilçesinde ise taşıma merkezi okulların tatil edildiği bildirildi.

VAN’DA UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Van’da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edilirken, 184 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Van’da yaklaşık üç gündür aralıksız devam eden fırtına, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 184 köy yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Muradiye’de 20, Gürpınar’da 25, Gevaş’ta 4, Çaldıran’da 25 ve Tuşba ilçesinde 59 olmak üzere toplam 184 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söylediler. Kentte öğleden sonraki tüm uçak seferleri de hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Bazı vatandaşlar, kar yağışının bölge için bereketli olacağını söylediler. Kar yağışının rahmet olduğunu ve özellikle ekinler için iyi olduğunu belirten Muzaffer Balıkçı adlı vatandaş, “Kar yağışı rahmettir. Memleketimiz için gereklidir. Fakat şu anda olumsuz hava şartları nedeniyle bazı yerlerde yollar kapandı. Allah yardımcıları olsun. Bizde bu arada kar yağışına hazırlıksız yakalandığımız için baştan aşağıya ıslandık” dedi.

 
‘Sizler bizim evlatlarımız gibisiniz’
 
‘Alan büyük, iş çok’
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FANATİK DADAŞ 9 Ocak 2015 Cuma 22:22

BEN 62 DOĞMLU SAHİPSİZ ERZURUMUN VATANDAŞIYIM TA EVELDEN BÜYÜKLERİMİZ DERDİKİ SAHİPSİZ MELMEKET EVET BENDE DİYORUM BU MEMEKET SAHİPSİZ MEMEKET BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER

Yorumu oyla      7      4  
eÇETİN GAYGILI 9 Ocak 2015 Cuma 10:08

ERZURUMUN çocuklarından ziyade birde sanki tüm insanları sanki soğuğa aşılı yani en azından bizi yönetenler böyle grüyorlar siz kara soğuğa kışa alışkınsınız deyip geçiştiriyorlar ama eksi 30 derecede çocuklar okula nasıl gittidiye soran yok nasıl ekmek parası kazanıyorsunuz diye soran yok tuzu kuru beyler ancak bol latife yaparlar yazık bu millete yazık ey bizi yönetenler şu doğuya şu kara kışta birtakım iyilikler yapında şu kışı rahat geçirsinler hiçolmasa yaza rahat kavuşsunlar bu yazdıklarım yurdum insanının duygularıdır lütfen duyarlı olalım ey yerel ve genel yöneticilerimiz SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Yeşil çevre için iş birliği
Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, ağaç ve yeşillendirme ...
Liselilerden ilginç gösteri
Erzurum’da bir grup lise öğrencisi termometrelerin en düşük hava sıcaklığını ...
Yolda kalan 45 hasta kurtarıldı
Erzurum’da iki gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan ...
 
8 kişilik aile sobadan zehirlendi
Aşkale ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 8 kişi ...
Fırtına dinecek, soğuk gelecek
M.COŞKUN-12. Bölge Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Perşembe ...
‘Burası Erzurum değil…’
İHA Kütahya muhabiri Mehmet Yenen Simav’daki soğukları ifade etmek için ...
 
İnsan hayatı için engel tanımıyorlar
Kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum'da insan sağlığının tehlikeye ...
112 Hazır Kıta
Kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum'da insan sağlığının tehlikeye ...
Bektaş’a duygusal veda
Oltu Toplum Sağlığı Merkezinde iki yıldır çevre sağlık teknikeri olarak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva