ERZURUM(GHA) – Erzurum’un Civil peyniri, kıtlama şekeri, Tortum’un dut pekmezi, pestili ve İspir’in fasulyesi, sanal ortamda yurdun dört bir yanına pazarlanıyor.
www.dogalerzurumurunleri.com adresi üzerinden Erzurum’da üretilen doğal ürünleri organik besin meraklılarına ulaştıran Erzurumlu girişimci, özellikle Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’da sağlık rüzgarları estiriyor.
İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ
Erzurum’un organik besin maddeleri, meraklılarına artık bir tuş kadar yakın hale getirildi. Erçalık ve Pay Gıda ortaklığıyla başlatılan bir girişimle, Erzurum’un organik besin ürünleri internet üzerinden yurdun dört bir yanına ulaştırılmaya başlandı. Erzurumlu girişimci Ahmet Fahri Çalık, Erzurum’un organik besin ürünleri alanında bir marka haline geleceğine inandığını belirterek, bu süreçte ilk adımı “
www.dogalerzurumurunleri.com” adlı internet sitesini kurarak attıklarını söyledi. Erzurum’un kıtlama şekerini, İspir’in fasulyesini, Tortum’un dut pekmezi ve pestilini, Aşkale’nin balını, civil ve kerti peynirini artık yurdun dört bir yanındaki doğal besin meraklılarının da tadabildiğini dile getirerek, bu piyasaya çok hızlı bir giriş yaptıklarını kaydetti. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan Erzurumluların yanı sıra, doğal ürünlerle beslenmeyi tercih edenlerin, Erzurum ürünlerine büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Çalık, “Sitemiz üzerinden siparişleri alıyor ve talep edilen her türlü ürünü adrese teslim ulaştırıyoruz.” dedi.
HEM TANITIM HEM KAR
Erzurum’un marka ürünlerinin yurt çapında çok daha çabuk tanınabilmesi ve tercih edilebilir bir hale gelebilmesi için bilişim teknolojilerinden istifade etmenin en doğru yol olduğunu düşündüklerini vurgulayan Çalık, “Erzurum’un kerti peynirini, dut ve pestilini sadece Erzurumlular değil, herkes tüketsin, tanısın ve tercih etsin istiyoruz. Bugün birçok ilin kendine has ürünü ve marka besin maddesi var. Erzurum’un da bu anlamda çok önemli zenginlikleri var. Biz de bu zenginlikleri değerlendirmek istiyoruz.” diye konuştu.
Erzurum’da üretilen doğal besin maddelerine sadece Türkiye’nin çeşitli illerinden değil, yurt dışından bile talep geldiğine dikkati çeken Çalık, gurbetçi Türklerin de, yaşadıkları ülkelerden çeşitli siparişler verdiklerini ifade etti.
Erzurum’un doğal besin ürünlerinin tanıtımını yapma noktasında başlattıkları bu girişimin aynı zamanda örnek olmasını da arzu ettiklerini söyleyen Çalık, “Bu tip tanıtım faaliyetleriyle birer markaya dönüştürülecek olan besin maddelerimiz, bu şehirdeki üreticiye de kazandıracaktır.” dedi.