ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Oltu’da altyapı seferberliği
Oltu’da altyapı seferberliği
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Ambulans helikopter imdada yetişti
Ambulans helikopter imdada yetişti
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Mart 2009 Salı - 00:53

Erzurum'un Gururu Oldular

Erzurumlu Alparslan Selçuk ve Serdar Bayrak kardeşler, Amerika Birleşik Devletlerinin en tanınmış üniversitesi olan Harvard’da doktoraya kabul edilerek hem ailelerinin yüzünü güldürdüler, hem de Erzurum’un gururu oldular.

Erzurum un Gururu Oldular

ABD’nin Massachusetts eyaletinin Boston şehrinin Cambridge mahallesinde bulunan ve Dünyanın en iyi üniversitesi olarak tanınan Harvard Üniversitesi’nde halen uzmanlık çalışmalarını sürdüren Bayrak kardeşler, okullarında da başarılarıyla dikkatleri topladılar.
AMAÇLARI ÜLKELERİNE HİZMET VERMEK
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar memur olarak çalışan, daha sonra İstanbul’a giderek ticarete atılan Fikret Bayrak’ın ikiz çocukları olan Alparslan Selçuk ve Serdar Bayrak kardeşler, en büyük amaçlarının eğitimlerini tamamlayıp Türkiye’ye dönerek, ülkelerine hizmet vermek olduğunu açıkladılar.
MÜTEVAZİ BİR AİLENİN İKİZ GURURLARI
1984 yılının 21 kasım günü Erzurum ili Uzundere ilçesine bağlı Kirazlı köyünde ebesiz ve hastanesiz dünyaya gelen Alparslan Selçuk ve Teoman Serdar Bayrak ikizler 2 yaşına kadar köyde yaşadılar. Babasının Atatürk Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler fakültesi İşletme bölümünde öğrenci olması nedeniyle 1986 yılında Erzurum Aşağı Mumcu Mahallesi Çaykara Caddesinde çeşmenin yanında bulunan ahşap evde yaşadılar. Anne örgü makinesi ile triko yapıp aileye katkı sağlayarak baba da öğrenciliğin yanında derslerden boş kalan zamanlarında ise kitap pazarlayarak evin geçimini sağlamaya çalışıyordu.
İLGİNÇ YAŞAM SERÜVENİ
Babaları Fikret Bayrak'ın 1988 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğünde memuriyete başlaması ile 1989 yılında Cumhuriyet Caddesinde Vakıf lojmanlarına taşındılar. 1990 yılında Kültür Kurumu İlkokulunda 6 yaşında okula başladılar. Ortaokulun 1. sınıfında Gazi Ahmet Paşa Ortaokulunda okudular.1996 yılında babasının İstanbul’a tayinin çıkması ile Üsküdar Bağlar başındaki Vakıf lojmanına yerleştiler.Okul hayatları Bağlar başı ilköğretim İlkokulunda devam etti.Lisede kişiliklerinin oluşması için babası tarafından ayrı ayrı liselere kayıtları yaptırılmak istendi. Teoman Serdar Üsküdar Cumhuriyet Lisesine, Alparslan Selçuk Bayrak ise Üsküdar Halide Edip Adıvar lisesine kayıt yaptırılmak istendi. Serdarın kaydında katkı payı almadan kaydı yapıldı, ancak Selçuk'un kaydında 50.000.00 TL katkı payı istendiğinden bu para da ailede olmadığından kayıt işlemi son dakika da müfettişlerin yardımıyla yapıldı.
YÜKSEK ÖĞRETİM DÖNEMİ
İkisi birbirinden zeki ve yaramaz olan ikizlerin hayatları liseden mezun olduktan sonra dönmeye başladı. 2000 yılında baba Fikret Bayrak memuriyetten istifa ederek özel sektörde çalışmaya başladı. ikizler Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Taras Şevçenko Üniversitesi Uluslararası ilişkiler bölümünde eğitime başladılar. .Beş yıllık lisans eğitiminin her yılının birinci olarak tamamlayan Erzurumlu ikizler, Lisans eğitiminde Rusça, Ukraynaca,İngilizce ve İspanyolca öğrendiler. 
HARVARD YAZ OKULU
İkizler daha sonra Harvard yaz okuluna müracaat ettiler. Yaz okulunda düzenlenen makale yarışmasında birinci olan Erzurumlu ikizler daha sonra master eğitimi almaya başladılar..2008 yılı sonu itibariyle işletme masterlerini  tamamlayarak  Doktora için müracaat ettiler.
İyi bir Erzurumlu olarak yetişen kimliklerinden  taviz vermeyen ikizler Harvard da herkesin tanıdığı öğrenci olarak hocalarının gözlerine girerek örnek öğrenci oldular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tamer 26 Nisan 2009 Pazar 00:55

İyi güzel hoşşş.. Gurur duyduk... Lakin bu haberde anlatılan hikayeye benzer onlarca yüzlerce erzurumlu değer var dünyanın ve türkiyenin her bir yerinde. Ancak bir çogu " bizim evin danasından öküz olmaz " kabilinden degerlendirilemiyor. Sosyal ortamlarda birbirlerini ağırlayan körlerin ve sağırların onların varlıklarını kabullenmeleri biraz zor zira. Bu vesile ile bizim evin bu iki danasının iyi öküzler olmaları temennisini iletiyor ve bu haberin bu yanlış inanca karşı bir meşale olması amacıyla yayınlandıgını kabul ediyorum. Zira diger yönüyle haber degeri olmayan bir haber!

Yorumu oyla      6      4  
HÜSNÜ YERLİ 25 Nisan 2009 Cumartesi 21:02

Hemşerimi tebrik ediyorum. FAKAT bu başarını internet sayfalarına taşıman uygun deyil Uzundere ilçesi cevizli köyünden çıktım her işte çalışarak kızım marmara üniversitesi Paris-sorban ünüversitesi paris-ruan üniversitesi mezunu fransızca,ingilizce,ispanyolca dil bilen ve dünyanın sayılı turizim şirketinin pariste yönetiminde olan bir babayım insanlar anlasınlarki dadaşlar diyarı uzundereden neler çıkıyor

Yorumu oyla      6      4  
hayatı limanet 4 Mart 2009 Çarşamba 11:26

İsteyince neler olmaz ki. Bu millet ne zaman uyanacak ve kendi özündeki cevheri farkedecek. Allah aşkına özümüze dönelim ve yeniden dünya lideri olalım. One minut numaralarıyla değil gerçek bir dünya liderliğine soyunalım. Çocuklar sizleri tebrik ediyorum. Hakkaten Erzurum'un gururusunuz. Dadaş demek işte bu demek. Hamaset yapıp sonrada höt denince sükut etmek değil.

Yorumu oyla      6      4  
iskender kolbaşı 4 Mart 2009 Çarşamba 11:24

Uzundere'den ABD'ye. Babalarına helal olsun. Çocuklarını da Allah korusun.

Yorumu oyla      7      4  
osman araklı 4 Mart 2009 Çarşamba 11:22

İşte gurur duyulacak olanlar bunlar. Ülkemizi dipten dibe iten siyasetçilere yalakalık yapıp türkiye sizinle gurur diyenler, asıl bu çocuklarla bu ülke gurur duymalı.

Yorumu oyla      7      4  
Muhsin Şenyurt 4 Mart 2009 Çarşamba 11:21

Aferin çocuklar. Türk Milletinin yüzünü bizler ak edemedik sizler yapın.

Yorumu oyla      6      4  
SUAT 4 Mart 2009 Çarşamba 11:21

Gençleri tebrik ediyorum. İsteyince herşeyi yapabilecek irade var bu milletin çocuklarında. Yeter ki, istensin. Allah analarına babalarına ve bu asil millete bağışlasın çocukları.

Yorumu oyla      7      4  
YUKSEL ARAZ 4 Mart 2009 Çarşamba 10:58

ŞU SOĞUK MEMLEKETIMIN SICAK YEĞENLERIMI TEBRIK EDIYORUM VE GURUR DUYUYORUM.BASARMAK INSANIN ELINDE OLDUĞUNUN EN IYI ÖRNEKLERİ ERZURUMUN SOĞUK VEYA KIRSAL FAKIR OLMASI DEMEKKI BASARMAYI ENGELLEMIYOR.YETERKI INANMAK VE CALIŞMAK GEREK BASARILARININ DEVAMI DILIYORUM MEMLEKETIMIZE HAYIRLI VE FAYDALI OLMALARINI TEMENNI EDIYORUM.

Yorumu oyla      6      4  
FATİH DURAN 4 Mart 2009 Çarşamba 10:51

BİR TÜRK DUNYAYA BEDEL YALAN DEĞİL ERZURUMUN DADAŞLARI AMERIKADA CEKER HALAY BAŞI BRAVO TEBRIKLER

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yoksulların “Kimsesi” Var
Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şubesi, Hayırsever Vatandaşların Ayni ve ...
Erzurum Adli Tıbba Kavuşuyor
Erzurum'da Adli Tıp Kurumu Laboratuarı kurulacak.
Gıda Denetiminde Çağdaş Adım
Erzurum'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca halkın hizmetine sunulan ''174 ...
 
BEAH, Sağlık Kampusu olacak
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgede, Fizik Tedavi ...
İlaç üretiminde Çarpıklık
Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Kars Kafkas Üniversitesi'nde ...
Kriz Merkezinden Tipi Uyarısı
Erzurum'da yağmurla karışık kar yağışı yeniden başlarken, İl Kriz Merkezi'nce ...
 
Birinci Kafkas Tıp Günleri Başladı
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi'nce düzenlenen 1. Kafkas ...
İspir, Hastanesi’ne Kavuştu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Üniversite hastanelerinde hala özel muayene ...
BEAH’tan Yeni Açılım
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni doğum yapmış olan kadınlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva