ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen FABA 2013 Balıkçılık ve Sucul Bilimler Kongresi bilimsel başarısı yanında Erzurum’un tanıtımına büyük katkılar sağladı. 40’ı yurtdışından olmak üzere 450 akademisyen ve bürokratın katıldığı kongrede misafirler doya doya Erzurum’u yaşadılar.
FABA katılımcıları organizasyonun her aşamasında öne çıkan Erzurum vurgusundan son derece memnun olarak ayrıldılar. İlk gün açılış seremonisinde hançer barını izleyen katılımcılar öğlen yemekte kesme aşı ile tanıştılar. 2. gün akşamı açık havada cağ kebabının ve kadayıf dolmasının doyumsuz lezzetinden sonra 3. gün şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Palandöken Dağı’ndaki kahvaltıdan sonra gondol liftlerle zirveye taşınan misafirler buradan tabyalara geçtiler. Tabyalarda tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek’ten Rus Harbi ve Erzurum’un tarih boyu çektiği acıları dinledi ve hüzünlendiler. Nene Hatun’un kabrinin ziyaretinden sonra kayaklı atlama kulelerinde çay molası verildi. Öğlen yemeğinde üniversite kampüsünde yine yöresel tatlar ikram edildi. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’ın davetlisi olarak cirit maçını izleyen konuklar bu sporun seyrine doyamadıklarını ve mutlaka ülke genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler. Botanik park, Rüstempaşa ve Tebriz Çarşısı gezisi Erzurum’a özgü el işçiliği ve gıda maddelerinin alışverişi ile son buldu. Kongre sonrasında katılımcılar programın başarısından dolayı sempozyum başkanı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp’a şükranlarını bildirdiler.