Tarihi Erzurum Evlerinde gerçekleştirilen toplantıya, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Prof. Dr. Sezai Ercişli, Prof. Dr. Medine Güllüce, Prof. Dr. Ayhan Çelik, Prof. Dr. Nihat Yatkın, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Şendoğan Karagöz ile Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri, Vesfi Koç, Yalçın Meral, Cahit Yarba, Yavuz Sarı ve Atatürk Üniversitesi Bünyesinde bulunan Araştırma Merkezlerinin yetkilileri katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda üniversite, sanayi ve STK’nın işbirliği performansı göz önünde tutularak önümüzdeki süreçte yapılması öncelikli olan konular hakkında yol haritası oluşturuldu.
“Ekonomi ve demokrasi stratejilerinde olumlu sonuçların alınması büyük ölçüde STK’ların işbirliği performansına bağlıdır.”
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, üniversite, sanayi ve STK işbirliğinin önemine vurgu yaparak, Atatürk Üniversitemiz ile Ticaret Borsası olarak güzel bir ortamda, Erzurum adına neler yapabiliriz, ne gibi projeler oluşturabiliriz gibi konuları ele aldık. Öncelikli olarak Ata Teknokent teknoloji merkezimizin çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi edindik. Ayrıca tarım hayvancılık, seracılık, arıcılık, bitki haritası, süt işleme gibi konuları ele aldık. Bu konuları muhatapları ile enine boyuna değerlendirip, sonuç odaklı çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Yeni ekonomik sistemin işlemesi yönünde ekonomi ve demokrasi stratejilerinde olumlu sonuçların alınması büyük ölçüde STK’ların işbirliği performansına bağlıdır. İnşallah üniversite, sanayi ve STK’nın işbirliği ile Erzurum için önemli çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı ise yaptığı açıklamada, Erzurum Ticaret Borsası’nın değerli Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldikleri için mutlu olduklarını belirterek “STK’ların fonksiyonlarından biri olan kurumların lobicilik yapmakta çok yetenekli olması yer alır. Özelikle örgütlü işgücünün azaldığı son yirmi beş yılda, birçok ülkede refah devletinin ve sosyal politikaların sürdürülmesi ve genişletilmesinde STK’ların bu lobicilik yeteneğinin önemli bir rol oynadığı görülmektedir. Üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli örneğini burada bir araya gelerek göstermiş bulunmaktayız. Atatürk Üniversitesi’nin akademik tecrübesini Erzurum’un gelişmesi ve kalkınması noktasında tüm imkanları sunmuş bulunmaktayız. Bu birikim ve tecrübenin özellikle tarım hayvancılık ve teknoloji kullanımı noktasında vereceği hizmetleri daha ileri seviyelere taşımak önceliğimizdir” dedi.