ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Ekim 2014 Perşembe - 01:28

Erzurum ‘hava’sına kavuşacak

M.COŞKUN-Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum’un daha temiz bir havaya sahip olması için gerekli çalışmaların, Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurumla beraber çalışıldığını ve çalışmaların sonucunu görene kadar devam edileceğini vurguladı.

Erzurum ‘hava’sına kavuşacak

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum’un daha temiz bir havaya sahip olması için gerekli çalışmaların, Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurumla beraber çalışıldığını ve çalışmaların sonucunu görene kadar devam edileceğini vurguladı.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, basına verdiği demeçte hava kirliliği ve kentsel dönüşüm vardı. Altıparmak, hava kirliğine yönelik uzun vadedeki çalışmaların tüm yetkili kurumlarla el ele verilerek yürütüldüğünü söylerken Başkan Sekmen de Kentsel dönüşümdeki yeni güzellikleri anlattı.
Altıparmak, “Erzurum’da havalar çöktüğü zaman kömürden daha çok sanayide ve evlerimizde yanan lastik ve türevi maddelerin yakılmasından dolayı kirlenme oluyor. Ama bu kirlilik her zaman değil de zaman zaman oluyor. Önemli olan kömürlerin kaliteli olması ve Sayın Sekmen Beyle bunu konuşuyoruz, ayrıca üniversitemizle de bir projemiz var. Hava koridorları ile ilgili olarak raporlar hazırlanıp sunulduğu zaman Belediyemizin yeni yapacağı kentsel dönüşümde rüzgâr koridoru raporunu da dikkate alıp uygulamaya koyduğu zaman inanıyorum ki uzun vadede kirlilik biraz daha az olur diye düşünüyorum. Aynı zaman doğalgazında kömürün yerini almasıyla beraber sonuçlar daha belirgin olacaktır. Bu iki sistemi tam rayına oturttuğumuz zaman kirlilik biraz daha az olacağını düşünüyorum.” dedi.
SEKMEN: ‘DOĞALGAZIN YAYGINLAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Mehmet Sekmen de konuşmasında Çevre koruma Daire Başkanlığı ve Çevre Müdürlüğü ile önce doğalgazın yaygınlaştırılması yönünde önemli adımlar attıklarını belirterek, “Bundan evvel ki yıllar doğalgaz alamayan caddemiz, işyerimiz ve konutlarımız bizim girişimlerimiz neticesinde birçok yer bağlandı ve hala devam ediyoruz. Mesela şuanda Bat Pazarında doğalgaz yok oraya sokacağız. Bunun gibi birçok yeri şuanda işliyoruz ve birçok yeri de işlemek için çalışıyoruz. Diğer yandan satılan kömürlerin kalitesinin, kükürt oranları az olan kömürlerin kullanılması konusunda denetimlerimiz deva ediyor. Hatta bu açıktan yapılan kömür satışlarını bazı iyileştirilmiş kömürlerle karıştırarak kükürt oranını azaltıp piyasaya sunulması söz konusu. Diğer taraftan da lastik ve benzeri yakan iş yerleri vardı. Onlar içinde denetimlerimiz sıklaştırıldı. Bundan sonra şehrin oluşumu da hava akımına göre şekil alacak. Bu hava akımı, rüzgâr koridorları sistemi birçok ülkede var ama maalesef bizim ülkemizde yok. Ülkemizdeki şehir projeleri hava akımları dikkate alınmadan çözüldüğü için bu tür sorunlar yaşıyoruz. Ancak bundan sonra yapılacak yeni binalarda bu sorunu gidereceğiz. ”
HURDACILAR TAŞINIYOR
Hurdacıların taşınmasına ilişkin konuşan Başkan Sekmen, “Şehrimizdeki hurdacıların yeni yapmış olduğumuz il özel idaredeki yere taşınması. Şuanda da yerleri bitti yavaş yavaş taşınmaya da başladılar. Hatta bu taşınma konusunda özel olarak ilgileniyorum, takibini sürekli yapıyorum. Önceden yerimiz yok diyorlardı ama şimdi böyle bir engel yok.” diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ ANLAYIŞ
Sekmen, “Biz seçimden önce İstanbul Beyazıt’ta yapılan tarihi Ankara evlerini dikkate alarak buradaki sokak iyileştirmelerini ona göre belirledik. Önce Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB)’i kurduk. KUDEB’in amacı, korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarıyla ilgili işlemleri ve uygulamaları yürütmek, denetimlerini yapmaktır. KUDAB’i kurmamızda Sayın Vali Beyin yardımı bize çok oldu. Kurduğumuz bu birim şuanda eğitim alıyor. Yarım gün arazide çalışma yarım gün de eğitime gidiyorlar, 3 ay sonrada eğitimleri tamamlanacak ve biz o birim vasıtasıyla KUDAP’la beraber taş atölyeleri kurduk. Ahşap atölyeleri kurduk Belediyemizin bünyesinde. Orada şirket kanalıyla da yapıları yapmaya başladık. Bat Pazarı, Taş Mağazaları Cedit ve şehrimizin birçok yeri yapılacak. Şuanda Kale etrafında yenileme çalışmalarımız var. Kamulaştırma devam ediyor. Göreceksiniz ki yaptığımız çalışmalar sonrası yeni güzellikleri görmüş olacaksınız. Erzurum taşını çok daha görünür hele getireceğiz. Binalarımızın giriş katları taşla kaplanacak. Bir Selçuklu mimarisini hâkim hale getireceğiz. Mutlaka yöresel mimari çok önemli. Önemli olan geçmiş mimari işle günümüzün mimari anlayışlarını bütünleştirerek yeni bir anlayışla sunabilirseniz o zaman bir değer kazandırılır bu şehre.” şeklinde konuştu.
 

 
Erzurum’un payı yüzde 0.17
 
Teşvikte Erzurum gerçeği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇETİN GAYGILIi 16 Ekim 2014 Perşembe 10:04

EZURUMUN HAVASI NASIL DEĞİŞECEK DAĞIILAN KALORİSİ DÜŞÜK KALİTESİZ KÖMÜRÜNENMİ DEĞİŞECEK ÇOKZOR PEKİ HERKES DOĞAL GAZ KULLANSIN E ONADA ZAM GELDİ NİLLET ISINAMIYODA ERZURUMUN HAVASINI CUMUHURİYET CADDESİNİN ORTASINA KÖMÜR SOBAIDA KURSANIZ DEĞİŞTİREMZSİNZ NEZAMANKİ ERZURUMLU ELİNİ CEBİNE SOKARDA ELİ PARAYA DEĞERSE OZAMAN HEM HAVA DEĞİŞİR HEMDE ÜŞÜMEZ YOSA SAYIN SEKMENE KATILIYORUM SAYIN VALİYE KATILIYORUM İYİ NİYETLİLER AMA BU MİLLETİN ASIL EKONOMİ HAVASINI DEĞİŞTİMEK LAZIM BİLMEM ANLATA BİLDİMMİ SYGILARIMLA

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ruh Sağlığı için Palandöken’de bir mola
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Dünya Ruh ...
Altıparmak’tan deprem bilinci vurgusu
Altıparmak, toplumun ekonomik olarak alt kademelerinden başlayarak sigortalılığı ...
Duaları kabul oldu, 12 yıllık hasret bitti
Erzurum’da yaşayan ve kromozom hastalığı nedeniyle 2 çocuğunu kaybeden ...
 
DASK’tan Erzurum Yaklaşımı
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu ...
Erzurum’da Sosyal Güvenlik atılımı
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da Sosyal Güvenlik kapsamında bulunan kişi sayısı ...
Yaylalar yazda başka, güzde bir başka güzel…
Olur İlçesi Ormanağzı köyü Şamatur yaylasında sonbahar büyülüyor.
 
Vali Altıparmak’a Yeşilay brifingi
Erzurum Yeşilay Şubesi olarak genel kurul toplantısını gerçekleştiren ...
Müftü Solakzade Mahallesi yolları yenilendi
Asfalt çalışmalarına devam eden Palandöken Belediyesi şehrin en ücra köşesine ...
Sevgi Evlerinden Spora
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü projelerle çocukların spor ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva