Erzurum’da bulunan yerel basın mensuplarına basın toplantısında Erzurum Orman Fidanlık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verildi.
ÇETİNER ÜRETİM VERİLERİNİ PAYLAŞTI
Erzurum Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner ve Fidanlık Müdürü Fatih Demirci Erzurum’daki yerel basın mensuplarına kahvaltılı basın toplantısında Erzurum Fidanlık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını cevaplayarak fidan üretim sahalarını gezdiler.
Bölge Müdürü M. Salih Çetiner yaptığı konuşmada, “Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Fidanlık Müdürlüğümüz Bölge Müdürlüğümüzün ağaçlandırma, sel kontrolü, erozyon kontrolü ve diğer ormancılık faaliyetlerinin alt yapısı olan fidan üretim işini üstlenmiş durumda. Erzurum Fidanlık Müdürlüğü dört şeflikten ibarettir Erzincan, Ağrı, Sarıkamış ve Erzurum fidanlık şeflikleri bulunmaktadır. Fidanlık Müdürlüğümüz toplam 225 Ha alana sahip olup yedisi Erzurum Fidanlık Şefliğinde üçü’de Erzincan Fidanlık şefliğinde olmak üzere 10 adet sera bulunmaktadır. Erzurum Fidanlık Müdürlüğümüzün bu yılki fidan üretim programı 15 milyon bu gün itibariyle 14 milyon fidan üretmiş bulunmaktayız stoklarımızla beraber toplamda 19 milyon fidan stokumuz mevcuttur. Geçen yılda 15 milyon fidan üretimi yaparak bunları sağlıklı bir şekilde ağaçlandırma sahalarımıza naklederek toprakla buluşturduk. Fidanlık Müdürlüğümüzde ağırlıklı olarak buranın asli ağaç türü olan sarıçam ve huş olmakla birlikte toplamda yirmi üç tür fidan yetiştiriyoruz.” dedi.
DEMİRCİ BİLGİ VERDİ
Erzurum Orman Fidanlık Müdürü Fatih Demirci yaptığı konuşmada, “ Fidanlıklar ağaçlandırma çalışmalarımızın alt yapısını oluşturmaktadır. Buradaki yaptığımız çalışmaları çok dikkat ve özenle yapmaktayız. Ürettiğimiz tohumlar iyi olmazsa sahadaki arazi hazırlığı ne kadar iyi olursa olsun sonuçta oradaki başarıyı ürettiğimiz fidanlar gösterecektir. Bizim çalışmalarımız çok ciddi ve sabır gerektiren çalışmalar tohum üretimimiz çok önemli her ağaçtan tohum almıyoruz sıkıntı vermeyecek hastalık görmemiş ağaçlardan tohumları alıyoruz çeşitli işlemlerden geçirerek çimlenmeye bırakıyoruz daha sonra seralarda ve dış ortamda fidanların yetişmesini sağlıyoruz.” dedi.
Basın mensuplarına fidanlık sahaları ve seralar gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgiler verildi.