Erzurum’un yetiştirdiği değerli eğitimci ve şairlerinden Zinnur Tiryaki (60) hayatını kaybetti.
Geçirdiği kalp krizi sonrası Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde bir haftadır yoğun bakımda tutulan Tiryaki vefat etti. Zinnur Tiryaki’nin bugün ikindi namazına müteakip Narmanlı Camii’nden kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
ZİNNUR TİRYAKİ KİMDİR?
1954 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, Orta, Lise ve Yüksek öğrenimini, Erzurum da tamamladı.
Bir süre Atatürk Üniversitesi’nde memur olarak çalıştı.
1978 yılında Aşkale Lisesi Edebiyat öğretmenliğine atandı. Ardından,1979-1983 yılları Erzurum Cumhuriyet Lisesi’nde Edebiyat öğretmenliği ve Müdür yardımcılığı da yapan Zinnur Tiryaki, 1983 yılında Cumhuriyet Akşam Lisesi Müdürlüğüne getirildi. Bu görevini,1999'da akşam liselerinin kapanması nedeniyle tamamlamış oldu.
1999 Yılından sonra da, Erzurum Şükrü Paşa İlköğretim Okulunda Türkçe Öğretmenliği görevini sürdürdü.
Öncelik ve yoğunlukla İzcilik faaliyetlerinde aktif oldu. Türkiye genelinde yapılan çoğu aktiviteler de üst düzey görevler üstlendi.
İlindeki sosyal aktiviteler de; organizatör, sunucu ve oyuncu olarak tanındı.
Elliyi aşkın tiyatro oyununda oynayan Zinnur Tiryaki, müzik ve sporla da yakından ilgilendi.
Şiir yazmaya lise yıllarında başladı. Çeşitli içeriklerde yazdığı şiirlerinin Erzurum ağzı, mizah işleyenleri dikkati çekti. Basın ve medyada yer buldu. Şiirlerinden bazıları Hasan Ali Kasır’ın: ”Erzurum Şiirleri Antolojisi” nde yayımlandı.
2004 yılında geçirdiği ağır bir rahatsızlıktan sonra emekli oldu.
Sayıl Narmanlıoğlu “Kara iz bırakanlar” veya Erzurum’da uçlar diye bilinen kitabına on civarında şiirini aldı.
Zekayi Aydın tarafından da kaset ve profesyonel CD hazırlanmış piyasaya salınmış şiirleri vardır. Ayrıca Marmara üniversitesinden Doç Dr. Haluk Dumanay “Gülen Dadaş” isimli araştırma kitabında Zinnur Tiryaki şahsına ve şiirlerine çok yer vermiştir. Son aylarda çıkan “Kuzeydoğu’dan Mizah Esintileri” isimli kitapta da şiirlerinin birkaç tanesiyle yoğun yer almıştır.
Sürekli yazan Zinnur Tiryaki’nin sert ve sivri dilli yazıları da mahalli basın ve internet sitelerinde yer bulmaktadır.