ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
1 Eylül 2014 Pazartesi - 16:29

Erzurum’dan ‘Gazze’ye Bir El ‘uzandı

Erzurum’da Palandöken Kalkınma Vakfı tarafından Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve yardım etmek amacı ile “Gazze’ye Bir El Uzanıyor” adlı bir resim sergisi düzenledi.

Erzurum’dan ‘Gazze’ye Bir El ‘uzandı

Erzurum’da Palandöken Kalkınma Vakfı tarafından Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek ve yardım etmek amacı ile “Gazze’ye Bir El Uzanıyor” adlı bir resim sergisi düzenledi.

 Palandöken Kalkınma Vakfı Erzurum Yakutiye Meydanı’nda açtığı fotoğraf sergiyle Gazzeli Müslümanlara yardım kampanyası başlattı. 50 fotoğrafın yer aldığı sergide “Erzurum’dan Gazze’ye Bir El Uzanıyor” kampanyası başlatılarak fotoğraflardan oluşan serginin yanına yardım kutusu konuldu. Sergi açılışında konuşan Palandöken Kalkınma Vakfı Üyesi Bahadır Yalap, “Gazze’de 2 bin 500’e yakın kardeşimiz şehit oldu. Şu an 500 bin kişi günlük yardıma muhtaç halde, 20 binden fazla ev kullanılamayacak durumdadır. Yaklaşık 300 bin kişi 85 okulda hayatlarını devam ettirme gayretinde, hastaneler de 10 binden fazla yaralı tedavi olmayı bekliyor. Önümüzün kış olması hasebiyle acil yardım daha çok önem arz etmektedir. Bizde Palandöken Kalkınma Vakfı olarak karınca misali kardeşlerimize destek olma gayretindeyiz.” dedi.Firavun ’un bile yalnız erkekleri katletme teşebbüsünde bulunduğunu vurgulayan Yalap, şunları kaydetti.” Bunlar 1945 yılından beri işgal edilmiş Filistin topraklarında hem çocukları hem anneleri katlediyor. Bugün toprakları işgal edilmiş ülke nüfusunun en az iki katı mülteci konumuna düşürülmüş bir Filistin var. Devlet terörüne ve açık soykırıma tabi tutulan, tüm dünyanın duyarsızlığına inat kafa tutan ve direnen kahraman bir Filistin halkı ve ordusu var. Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize Erzurum olarak neler yapabiliriz? Bu bağlamda Palandöken kalkınma vakfı olarak Filistin halkının sofrasında bir aş, yaralarında bir merhem olmak istedik, bu sebeple 6 yıl önce düzenlediğimiz gibi bir fotoğraf sergisi açarak bu acıyı gözler önüne sermek istedik.”

Palandöken Kalkınma Vakfı Üyesi Bahadır Yalap, fotoğraf sergisinin 11 Eylül’e kadar açık kalacağını söyledi.

 
‘AK Parti barışın teminatı’
 
Hacı adayları duayla uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALLAH İZAN VERSİN NE DİYİM 2 Eylül 2014 Salı 05:40

Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz, hadisi şerifine rağmen, Kerkük’teki Müslümanların, Türklerin haklarının savunulmasını ırkçılık olarak gören zavallılara diyecek sözümüz yok. Hangi müslümandır ki, sizler hariç, Halepçede katledilen Müslüman kürt kardeşlerimiz, Gazzedeki Filistinli kardeşlerimiz, Kerkük’teki Türk kardeşlerimiz, Mymardaki kardeşlerimiz, Somali’deki kardeşlerimiz, Doğu Türkistandaki kardeşlerimiz, için üzüntü duymaz, ıstırap çekmez. Sizler hariç dedim çünkü size göre Müslümanlık denince aklınıza Araplar geliyor. Efendimiz o kavimden geldiği için elbette sonsuz saygımız var, ama, Müslümanlığı bir millete mal ederseniz Yahudilerden ne farkınız kalır? Kaldıki Filistin Gazzedeki mazlumlar içinde Yahudiler ve hrristiyanlar var ve onlar için üzülüyoruz. Ancak kerkükteki, musuldaki Erbildeki Türklerin de tamamı Müslüman kardeşlerimiz. İyiki bir moiz kohen öğrenmişsiniz, başka bir bilginiz yok, belikli bilgi özürlüsünüz. Arafat’ın eşi Müslüman mı idi,ya da Filistinde önder bellediğiniz George Habbaş..Ürdün, Suudi Arabistan, Yemen, Mısır, Cezayir, Fas, Katar, BAE, Lübnan, Suriye gibi arap ülkelerinin kendi kardeşleri için hiçbir girişimde bulunmamalarına rağmen, Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimizin Gazzedeki Müslüman kardeşleri için dertlenmeleri elbette mükemmel bir Müslüman yaklaşımıdır. Bundan kimsenin şekki ve şüphesi olamaz. Ancak Kerkükü, Musulu, Doğu Türkistan’ı dışlamak Müslümanlık değildir ve yüce dinimizin bütün Müslümanlar kardeştir temel ilkesine terstir. Türklerin İslam dinine verdikleri hizmeti, hatta Arapların fevkinde verdikleri hizmeti görmemek izansızlıktan ve insafsızlıktan başka bir şey değildir. Dini mübini Hindistandan Viyanaya kadar 4 kıtaya taşıyan bu büyük milleti görmemek, akıl dışı bir yaklaşımdır. Bu arada Gazzedeki kardeşlerimiz icin sergi açan yardım kampanyası başlatan kardeşlerimizi de yürekten kutluyorum

Yorumu oyla      6      4  
amir 2 Eylül 2014 Salı 00:10

gazzeye yardım yapılmak istendiğinde veya miting yapılmak istendiğinde bir kaç kişi çıkar böyle karşı çıkar.burada yorum yazacğına bir kumbara da sen getirde dediğin yere yardım gitsin.bu kardeşlerimizi yaptıkalrı hasbi çalışmadan dolayı tebrike diyorum.cansuyu derneğinin dünyanın her tarafına yardımları var.İslamı arapçılık olarak adlandıran mantığın gidip islamı öğrenmesi lazım.Moiz kohenin içimize soktuğu ırkçılığı bırakın.Ümmet olun. Olmuyorsanız da işinize bakın. Yapan çalışmasını yapar.

Yorumu oyla      6      4  
muhammed ümmeti 1 Eylül 2014 Pazartesi 21:58

Hangi ümmet yapilan hayirlara dil uzatacağina sende bi hayıryap ortaya düşüp sallamak kolay , bu insanların türkmenlere yardim yapmadiğini ne biliyorsun, asıl ırkçı zihniyete sahip olduğun yazından belli, şunu iyi bilki israilin soyu kurutulmadan, zulüm altındaki müslümanlar kurtuluşa ve sulha eremezler. Ha bide seni göreyim türkmenlere yardim sergisi aç yardım gönder o zaman samimiyetini görelim , herkes farkli müslüman devletlere yardim yapip. Yaradanın rızasi kazanmaya çalişiyorlar sende kıskançlik yapip haset etme bir yardimda sen yap bu yolların varacağı yer aynidir unutma. İslami türkler değil, türkleri İslam yüceltmiştir.

Yorumu oyla      6      4  
HANGİ ÜMMET 1 Eylül 2014 Pazartesi 16:40

Irakta Türkmen kardeşlerimiz katlediliyor, yüzbinler evlerinden yurtlarından oldu. Siz hangi dindensiniz merak ettim, Türk olunca boş veriyor, Müslüman saymıyorsunuz, Arap olunca içinde Yahudi Hristiyan da olsa Müslüman oluyor. Gazzede yaşanan olay dram oluyor, kerkükte olanlar ise sıradan. Ümmette nasıl ayırım yapma hakkı buluyorsunuz. Türkler olmasaydı yer yüzünde islam dinini kim yüceltecekti. Kim...Türklerin halifeliği aldığı döneme bakın, birde emevilere abbasilere..Biraz Allahtan korkun ve biraz Müslüman olun. Arap olunca Müslüman, Türk olunca değil gibi dini mübine sığmayan anlayışınız için tevbe edin. Ha nefsim adına söylüyorum, eğer türkü Müslüman saymıyorsanız, ben elhamdüllilah bir Müslüman olarak söylüyorum sizin dininizden değilim. Sİzin dininiz size, bizimki bize..Eğer Müslümanım diyorsanız şu Arapçılıktan kurtulun ve islam dininin kavim ayırmayan anlayışına iman edin

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kepez barla coştu
Kepez Belediyesi’nin organize ettiği Ulusal Halk Oyunları Festivali’nin ...
Ciritte Erzurum Etabı tamamlandı
Erzurum’da oynanan Türkiye geleneksel Spor Dalları Federasyonu Türkiye ...
Sultangazililer cirit coşkusu yaşadı
Sultangazi Belediyesi’nin “4. Atlı Cirit Şöleni” kapsamında düzenlediği ...
 
Kepez’de Dadaş Rüzgarı
Kepez Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, 11 ayrı yörenin folklor ...
Ankara, 3. Erzurum Günleri’ne hazırlanıyor…
SÜLEYMAN GÜRAKSIN – Başkent Ankara, 3. Erzurum günlerine hazırlanıyor. ...
Protokol Zafer Bayramı resepsiyonunda buluştu
Erzurum'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.
 
Dadaşlar Cirit heyecanını paylaştı
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen ...
Aşkale Yeni mahalle Hz. Ömer Camisi İbadete Açıldı
Aşkale’nin Yeniköy mahallesinde yapımı sona eren Hz. Ömer Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Büyükşehir’e teşekkür yağmuru
Büyükşehir Belediyesi, "Hedef 2023 Çocuğu Sünnet Ettirmek" sloganı kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva