ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>SİYASET
31 Mart 2014 Pazartesi - 01:33

Erzurum’dan ‘AK’ tercih

Erzurum’un 22’inci, Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu.

Erzurum’dan ‘AK’ tercih

Erzurum’un 22’inci,  Büyükşehir Belediyesi’nin 5’inci Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oldu. Mehmet Ali Ünal, Ersan Gemalmaz, Mahmut Uykusuz ve Ahmet Küçükler’den sonra AK Partili Mehmet Sekmen Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevine getirildi.  Sekmen, Mehmet Ali Ünal döneminde Büyükşehir statüsüne kavuşturulan, Ahmet Küçükler döneminde sorumluluk alanı genişletilen Büyükşehir’in 5’inci Belediye Başkanı olurken, aynı zamanda yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası kapsamında, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürütecek ilk isim oldu.

ADAYLAR VE KÜÇÜKLER

2014 yerel seçimlerinde  Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti Mehmet Sekmen, MHP Kamil Aydın, CHP Abdulkadir Demirci, Saadet Partisi Faik Çalık, Büyük Birlik Partisi H. Faruk Şahin, BDP Cüneyt Laloğlu’nu aday göstermişti. Görevini AK Partili Mehmet Sekmen’e devredecek olan Ahmet Küçükler Büyükşehir Belediye Başkanlığına iki kez üst üste seçilen ilk siyasi olarak, il belediyecilik tarihine girdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Erzurum, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illeriyle birlikte Büyükşehir Belediyeleri arasında yer aldı.

PALANDÖKEN BELEDİYESİ

Palandöken Belediyesi’nde Orhan Bulutlar ikinci kez göreve getirildi. İlk adı Yenişehir olan daha sonra sorumluluk alanı genişletilerek adı değiştirilen Palandöken Belediyesi’nde Bulutlar Cenap Birdal’dan sonra seçilen ikinci belediye başkanı oldu. Palandöken Belediyesi’nin Yenişehir olarak hizmet sunduğu dönemde Sıddık Polat, İsmail Hakkı Asiltürk, Cenap Köksal Birdal görev yapmış, Birdal döneminde yapılan isim değişikliğiyle Palandöken Belediyesinin ilk başkanı olarak görev yapmıştı.

YAKUTİYE BELEDİYESİ

Yakutiye ilçesinde Ali Korkut ikinci kez Başkanlık koltuğuna oturdu. Korkut, Muhyettin Aksak, Ebubekir Üstün Gülakar, Fahrettin Atınç’tan sonra Yakutiye Belediye Başkanlığı görevine seçilen 4’üncü Başkan oldu. Yakutiye Belediyesi Mehmet Ali Ünal döneminde alt belediye olarak kurulmuş, beldenin ilk belediye başkanı olarak Muhyettin Aksak seçilmişti.

AZİZİYE BELEDİYESİ

Önceki adı Dadaşkent olan, daha sonra sorumluluk alanı genişletilen Aziziye Belediyesi’nde Belediye Başkanlığına  M. Cevdet Orhan seçildi. Fatih Cengiz’in Yakutiye Belediye Başkanlığına aday olması sebebiyle AK Parti bu ilçede Cevdet Orhan’ı Aday göstermişti. Aziziye İlçe  Belediyesi’nin Dadaşkent olarak bilindiği dönemde Ensar Coşkun, Ahmet Ergül ve Vahdettin Yaylalı görev yapmış, Fatih Cengiz  ismi Aziziye olarak değiştirilen Belediye’nin ilk başkanı olmuştu.

KAZIM KARABEKİR BELEDİYESİ DÖNEMİ

Erzurum’un Büyükşehir olduğu dönemde Yenişehir, Dadaşkent, Yakutiye alt belediyeleriyle birlikte Kazım Karabekir alt Belediyesi hizmet vermişti. Daha sonra kapatılan ve büyük bölümü Yakutiye’ye devredilen Kazım Karabekir Belediyesinde Selahattin Parlak, Lütfü Koç ve Dursun Şahin görev yapmıştı.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI

2014 Yerel seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre Aşkale’de Enver Başaran , Aziziye’de M.Cevdet Orhan, Çat’ta Melik Yaşar, İspir’de Osman Çakır, Narman’da Yücel İşleyen, Oltu’da İbrahim Zİyrek, Palandöken’de Orhan Bulutlar, Pasinler’de Ünsal Sertoğlu, Pazaryolu’nda Recep Kaplan, Şenkaya’da Görbil Özcan, Tortum’da Hasan Çakmak, Uzundere’de Halis Özsoy, Yakutiye’de Ali Korkut Belediye Başkanlığına seçildi.

SEÇİM ÖNCESİ

2014 yerel seçimleri öncesinde Aşkale’de Ahmet Yaptırmış, Aziziye’de Fatih Cengiz, Çat’ta Şibli Saydın, Hınıs’ta Enver Taçyıldız, Horasan’da Abdulhatem Bastem, İspir’de Osman Çakır, Karaçoban’da Sedat Gümüş, Karayazı’da Seyfettin Kırık, Köprüköy’de Osman Belli, Narman’da Yücel Ahmet İşleyen, oltu’da İbrahim Zİyrek, Olur’da  Rüstem Polat, Palandöken’de Orhan Bulutlar, Pasinler’de Ünsal Sertoğlu, Pazaryolu’nda Recep Kaplan, Şenkaya’da Görbil Özcan, Tortum’da Hasan Çakmak, Tekman’da Yakup Doğan, Uzundere’de Halis Özsoy ve Yakutiye’de Ali Korkut görev yapıyordu.

 
Sekmen’den Başkanlık rekoru
 
Erdoğan: ‘Bugün Türkiye kazanmıştır’
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÖRÜŞ 1 Nisan 2014 Salı 08:15

Bu seçimin galibi chp ve bdp dir.Erzurum da akp nin kuzey ilçelerinin tamamını almaması başarısızlık olarak görülebilir.Bir ilde hiç olmayan ve şans tanınmayan bir chp nin bir belediye alması büyük başarı.Yine daha önceki seçimde erzurumdan belediye alamayan bdp nin 4 belediye birden alması büyük başarı olarak değerlendirilir.Artık güneydoğu bölgesinden gelen pkk gruplar rahatlıkla Erzurum merkeze gelebilme olanakları arttı.Bunun yanında bağınma olasılıklarıda artar.

Yorumu oyla      7      4  
eser 31 Mart 2014 Pazartesi 23:43

Horasanın milli görüş belediyesine rabbim muzafferiyetler nasip etsin.tebrikler Abdulkadir başkan.İnşallah belediyenin kapısına rüşvet alanda verende melundur yazısını asarsın.İnşallah doğunun efsane hizmetlerini,şefaf belediyeciliğini ortaya koyarsın.sonuna kadar duacınızız.selamlar

Yorumu oyla      7      4  
manisa 31 Mart 2014 Pazartesi 19:24

fotoda bir tane erzuruma gerçekten emeği geçen adam var RECEP AKDAĞ.erzurum ERDOĞAN ve AKDAĞ hatrına sekmen dedi.kıymeti biline rant peşinden değil hizmet peşinde bi 5 yıl temennisiyle.memleketime selamlar...

Yorumu oyla      7      4  
Mökkem 31 Mart 2014 Pazartesi 18:06

En çok merak ettiğim saadet partisi horasanda gerçekten milli görüş belediyeciliğini uygulayabilecek mi yoksa geçen seçimde Hınıs belediyesinin yaptığı gibi ak partiyemi kaçacak. Horasan belediye başkanı sayın Abdulkadir Aydın ciddi bir çalışma sergilerse emin olun bidahaki seçim herkes horasan ve aydını konuşur Erzurumda efsane olur.

Yorumu oyla      7      4  
Ömer 31 Mart 2014 Pazartesi 16:24

MHP'nin olmadığı bir Erzurum benim için bitmiştir dahada Erzurum'a gelmem !

Yorumu oyla      6      5  
Cemal Demir 31 Mart 2014 Pazartesi 13:32

Erzurum Hınıs ta Ak Partinin kaybetmesinin tek sorumlusu Eski milletvekili Saadettin Aydın'nın Ali EREN sendromudur.2009 seçimlerinde kendisi vekilken bütün akrabalarını saadet partisine meclis üyesi yaparak ve Ali EREN pasif görünmeyen karşı duruşu ile kendi partisine kaybettirdi.30mart seçimlerinde adı neredeyse kesinleşen Ali EREN i gece yarısında değiştirerek Hınıs sırf kendi şahsi çıkar ve egoları nedeniyle Bdp teslim etmiştir.Ona kulak verip dinleyen diğer yetkililerde artık onun Hınıs için egolarına kulak vermemeleri gerekmektedir.Adayların oy dağılımı bu görüşümü ve yorumumu desteklemektedir.Ak Parti il yönetimi ve vekillerin özellikle okumaları dileğiyle.

Yorumu oyla      9      4  
Olaysız 31 Mart 2014 Pazartesi 07:19

4 ilçeyi bdp ,1 ilçeyi chp aldı.Artık Erzurum da olaysız gün olmaz.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Başkanlık rekoru
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Sekmen ...
Bulutlar ikinci kez kazandı
30 Mart Yerel seçimleri sonucunda Orhan Bulutlar ikinci kez Palandöken ...
Aziziye 'Orhan' dedi
Aziziye Belediye Başkanlığına AK Parti adayı Muhammed Cevdet Orhan seçildi. ...
 
Yakutiye'de 2'inci Korkut dönemi
Yakutiye Belediye Başkanlığı görevine yeniden Ali Korkut seçildi.
AK Parti’de seçim coşkusu
Erzurum'da resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan AK Parti’de büyük bir sevinç yaşanıyor.
‘Kazanan Türkiye olacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz yavilioğlu, Nurettin Topçu Sosyal ...
 
Erzurum’da seçim bitti, sıra sayımda
Erzurum’da oy kullanma süresi bitti.
Korkut: ‘Erzurum için hayırlısı olsun’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eşi Özlem Korkut ile birlikte oyunu ...
Aydın kızıyla birlikte oyunu kullandı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva