ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Şubat 2016 Cumartesi - 15:27

‘Erzurum da kalkınsın, Kars da kalkınsın’

Arslan, ‘Şimdi Karslı diyor ki, Kars’taki Lojistik Merkezi Erzurum’a gitti.’ Hayır! Erzurum’da da Lojistik Merkezi lazım bize, Kars’ta da lazım bize, başka lojistik merkezleri de lazım ki bölge komple, top yekün kalkınsın.’ dedi

‘Erzurum da kalkınsın, Kars da kalkınsın’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının yıl sonuna kadar bitirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesi ile birlikte anlamlı hale gelen Lojistik Merkezi Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılacak olan Lojistik Merkezi jeolojik etütlerinin yapıldığını söyledi.

“BTK DEMİRYOLU PROJESİ’NİN BİTİRLMESİ İÇİN HERKES ELİNDEN GELEN GAYRETİ ORTAYA KOYUYOR”

Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-Tiflis-Kars Projesi bizim için çok çok önemli ülkemizin projesi, sadece Karsımızın projesi değil. Bir takım olaylardan dolayı gecikmesi oldu. Ama bu yıl sonuna kadar bitirilmesi konusunda Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Ulaştırma Bakanları çok yakın tarihte bununla ilgili bir araya geldiler ve bu ayın 12’sinde tekrar bir araya geliyorlar Gürcistan’da, bu projenin Gürcistan tarafıyla birlikte bu sene sonuna kadar bitirilmesi için herkes elinden gelen gayreti ortaya koyuyor. İnşallah inşaat sezonu ile birlikte ne kadar hızlandığını hep beraber göreceğiz” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZİN UYGULAMA PROJELERİ HAZIRLANIYOR”

Kars’ta yapılacak Lojistik Merkezin uygulama projelerinin hazırlandığını ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, “Kars için çok önemli bir proje daha var. Bakü-Tiflis-Kars projesi ile birlikte anlamlı hale gelen Lojistik Merkezi yani Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılacak olan Lojistik Merkez ki, oranın jeolojik etütleri yapıldı. Bugün bir harita mühendisi arkadaşımız vardı. O da işin içerisinde bulunmuştu söyledi. Bütün bu çalışmalardan sonra oranın şuan uygulama projeleri hazırlanıyor. Yine sayın vekilimle birlikte bakanlığa gittik. Biz takipçisiyiz, onlarda ekibi sıkıştırdılar biran önce uygulama projesini bitirin ki hemen ihalesi yapılsın. O yüzden hedefimiz b u sen içerisinde hem uygulama projesinin bitirilmesi, hem yapımına başlanması ki Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte ilimize hizmet etsin. Sayın bakanımız burada onun yanında bir ifadeyi daha kullanayım. Erzurum’un içerisinde depo alanının şehir dışarısına çıkarılarak Lojistik Merkezi haline getirilmesi çalışması zaten vardı sayın bakanım. Şimdi Karslı onu oradan görünce diyor ki, Tamam Kars’taki Lojistik Merkezi Erzurum’a gitti.’ Hayır! Erzurum’da da Lojistik Merkezi lazım bize, Kars’ta da lazım bize, başka lojistik merkezleri de lazım ki bölge komple, top yekün kalkınsın. Bölge top yekün kalkınmaz ise biz Kars olarak istediğimiz verimi elde edemeyiz. Onunla birlikte Harakani Havalimanımızda geçmişte söz konusu oldu. Pistinin artık birkaç yıl içerisinde tamir edilme ihtiyacı, dolayısıyla havaalanı kapanmadan yeni bir pist ihtiyacı vardı. Onunda sağ olsun ihalesini yaptılar. Pist, Kars yolu, bağlantı yolları, yaklaşık 50 milyonluk, 50 trilyonluk bir projedir. Onunda ihalesi süreci bitmek üzere tekliflere alındı. İnşallah oda başlıyor. Onunla birlikte birçok bölümmüş yolumuz var. Onları da hepsini tek tek takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kars’ta 750 baş kesim yapılabilecek ve bin büyükbaş hayvan besleyecek kesimhanenin etütlerinin de yapıldığının müjdesini veren AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, şunları kaydetti:

“Kesimhaneyi Karslılar çok merak ediyorlar. Haklı olarak, Et Balık Kars’ta olmadığı için, kesimhane bizim için çok çok önemliydi. Onunda takibini yapıyoruz. Yarı açık Cezaevi içerisinde 750 baş kesim yapılabilecek günde ve bin büyükbaş hayvanı besleye bilecek kapasitede onunda etütleri yapıldı. Üniversite şuan uygulama projesini bakanlıkla birlikte bitirmek üzere parası hazır. En geç Mart ayı sonunda veya Nisan ayı başında onunda ihalesi yapılmış olacak.”

 
Eczacılık Fakültesi, akreditasyon sürecinde
 
İçişleri Bakanı Ala açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyribey’den algı operasyonu uyarısı
AK Parti Kars Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, son günlerde Kars ...
12 pkk’lı öldürüldü
Hakkâri’de, mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonunda 12 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.
Bölge İdare Mahkemesi Erzurum’a taşınınca…
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Bölge İdare Mahkemesi’nin Van'dan ...
 
Erzurum-Erzincan tren yolunda kaza: 1 ölü
Erzincan'ın Tercan ilçesinde yük treninin hemzemin geçitte kamyona çarpması ...
Sansa Deresi’ne çığ düştü
Erzincan-Erzurum Karayoluna düşen çığ ulaşımı durdurdu.
Üç buçuk soysuza pabuç bırakmayalım’
Ermiş, Rusya’nın 95 yıl önce İslam coğrafyasında oynadığı oyunu tekrar ...
 
Şehid Erdoğan’ı on binler tekbirle uğurladı
Diyarbakır’un Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada ...
Mehmetçik her şartta göreve hazır
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bünyesinde görev yapan Mehmetçiklerin eğitimine büyük önem veriyor.
Erzurum kırağıyla bezendi
Erzurum'a düşen kırağı, kartpostallık görüntüler oluşturdu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva