Türkiye’de geçen yıl ekilen 954 bin 627 dekar alanda 3 milyon 885 bin 617 ton karpuz üretildi. Erzurum’da karpuz üretimi bin 20 tona yükseldi. Adana, Antalya, İzmir ve Diyarbakır en fazla karpuz üretilen iller oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, Türkiye’de 2014 yılında ekilen 954 bin 627 dekar alanda 3 milyon 885 bin 617 ton karpuz ekildi. Adana 726 bin 30 ton karpuz üretimiyle ilk sırada yer alırken, Adana’yı 403 bin 759 bin ton ile Antalya, 238 bin 5 ton ile İzmir ve 172 bin 893 ton ile Diyarbakır izledi. En az karpuz üretimi 105 ton ile Bayburt, 107 ton ile Karabük ve 119 ton ile Kastamonu izledi.
Diğer illerin ton bazlı üretim rakamları şöyle:
Samsun 135 bin, Mersin 135 bin, Şanlıurfa 125 bin, Manisa 124 bin 705, Bursa 121 bin 220, Mardin 118 bin 458, Ankara 115 bin 993, Balıkesir 99 bin 393, Muğla 99 bin 39, Karaman 87 bin 960, Denizli 86 bin 780, Adıyaman 80 bin 980, Edirne 76 bin 769, Bilecik 71 bin 614, Batman 68 bin 356, Aydın 62 bin 601, Konya 54 bin 306, Tekirdağ 54 bin 219, Muş 46 bin 296, Gaziantep 45 bin 866, Tokat 41 bin 125, İstanbul 35 bin 092, Burdur 33 bin 277, Çanakkale 30 bin 398, Uşak 30 bin 302, Iğdır 29 bin 710, Sakarya 28 bin 613, Kahramanmaraş 22 bin 845, Osmaniye 22 bin 100, Kırklareli 20 bin 306, Kırıkkale 16 bin 664, Isparta 15 bin 387, Kocaeli 14 bin 565, Malatya 13 bin 517, Elazığ 12 bin 784, Şırnak 12 bin 154, Erzincan 12 bin 118, Niğde 9 bin 897, Kilis 9 bin 744, Sinop 9 bin 315, Yozgat 8 bin 751, Çorum 8 bin 595, Eskişehir 8 bin 99, Afyon 7 bin 583, Kütahya 7 bin 442, Bingöl 7 bin 153, Amasya 6 bin 203, Aksaray 5 bin 847, Hatay 5 bin 641, Bitlis 5 bin 550, Kayseri 5 bin 26, Kırşehir 4 bin 975, Siirt 4 bin 449, Van 4 bin 322, Ağrı 4 bin 115, Hakkari 3 bin 608, Çankırı 3 bin 267, Tunceli 3 bin 54, Sivas 2 bin 147, Düzce bin 764, Yalova bin 446, Nevşehir bin 304, Erzurum bin 20, Bartın 965, Zonguldak 363, Bolu 188, Artvin 165.