ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
HABERLER>SPOR
8 Ağustos 2014 Cuma - 16:26

Erzurum’a yazık ettiler…!

Erzurum ilk kez bu sezon BAL liginde temsil edilemeyecek.

Erzurum’a yazık ettiler…!

Erzurum ilk kez bu sezon BAL liginde temsil edilemeyecek. Amatör Futbolun gelişerek, profesyonel futbola altyapı oluşturulmasının amaçlandığı, illerde futbol heyacanının amatör düzeyde de sürdürülmesinin hedeflendiği Bölgesel Amatör Lig’de bu sezon Erzurum’dan hiçbir takım yer almadı. Yolspor’un BAL’da temsil hakkı kazanmasına rağmen ligden çekilmesi yüzünden Erzurum amatör düzeyde temsil hakkını kaybetti.

 ERZURUM’A YAZIK ETTİLER

BAL’da bu sezon geçen sezon takımı üçüncü lige yükselen Bayburt başta olmak üzere Ardahan, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Kars, Iğdır, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Van illeri temsil edilecek. Futbol geçmişi bakımından bu illerin ilerisinde olan Erzurum ise dört sezondur ilk kez BAL’a katılmayacak.

YOLSPOR NİÇİN ÇEKİLDİ?

Elazığ’da Karayollarına bağlı Yolspor’un BAL’a katılmasına rağmen Erzurum Yolspor’un lige girmemesi şaşkınlıkla karşılandı. Futbol severler, Yolspor’un bu yaklaşımıyla Erzurum amatör futboluna ciddi bir darbe vurduğunu öne sürerek, ‘Madem lige girmeyeceklerdi diğer takımların önünü kesmeseler ve lige başşka bir takımın katılmasını engellemeydiler’ görüşünü dillendirdiler.

SEKMEN’E ÇAĞRI

Kuraların dün çekildiği BAL sürecinin henüz başlamadığını bildiren futbolseverler, Erzurum’da Amatör Futbol temsilcilerinin yeni bir girişim başltmasını ve BAL’a bir Erzurum takımının sokulmasını istiyorlar.  Palandökenspor gibi Erzurum’U BAL’da temsil edecek kalitede takımların bulunduğunu belirten futbolseverler, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmene çağrıda bulunarak, bir Erzurum takımının BAL’a katılması için çözüm arayışı başlatmasını talep ediyorlar.

BAL SÜRECİ

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez; bugün TFF'nin İstinye'deki binasında düzenlenen basın toplantısında amatör futbol ve 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yapılacak uygulamalar hakkında çeşitli açıklamalar yaptı.

TFF Amatör İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan'ın da hazır bulunduğu toplantıda, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve ASKF Başkanı Ali Düşmez, şunları ifade etti:

''Türkiye Futbol Federasyonu olarak, son dönemlerde amatör futbola önemli katkılar yaptık. Liglere katılım ve tescil bedellerinde %40 indirim uygulayarak, amatör futbolun daha fazla kişiye ulaşmasını ve oynanmasını sağladık. Ligin sigortaları, katılım ve yol ücretleri için her kulübe 30 bin TL ile 45 bin TL arasında maddi katkı sağladık.''

''Profesyonel kulübü olmayan illerimizin profesyonel maç heyecanını yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle liglerde BAL'da mücadele eden 32 şehrimizin takımlarına Türkiye Kupası heyecanını götürüyoruz. Böylelikle tüm amatörleri kucaklama hedefindeyiz. Türkiye Kupası'nda yer alacak olmak amatör futbol ve amatör takımlar için bir devrim niteliği taşıyor.''

''Türkiye'de amatör futbola taraftar ilgisi de son derece fazla. 15-20 bin seyircinin olduğu amatör maçlar da oynanabiliyor bazen. Önümüzdeki sezon BAL'dan Spor Toto 3. Lig'e çıkan sayısı 9'dan 11'e yükselecek. 78 ilden toplam 149 takımın olduğu ligde 11 grup olacak ve bu grubun liderleri bir üst lige geçiş yapacak. Özellikle ulaşım mesafelerini ve iklim şartlarını baz alarak, adaletli bir dağıtım yaptığımızı düşünüyorum. Lig; 14-15 Eylül'de başlayacak.

''Amatör futbolu daha da ileriye götürmek için son derece yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuya TFF Yönetim Kurulu da büyük destek veriyor. Bu vesileyle, emeği geçen herkese teşekkür ederim.''

 

 
Oltu Taşı imalatında 'Bir Usta Bin Usta' Projesi
 
Köysel dönüşüm süreci başlıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
düşüncemf 16 Kasım 2014 Pazar 12:03

ben derimki demokrat bir ülke değilmi. ozaman ne zamanki erzurumlu seçimlerde ayağına oyunu almak için inen breylere seçildikten sonra erzurumu tekedip ankaradan yönetmeye çalışan o breyleri erzuruma geldiklerinde ellerine çiçek yerine kulaklarına iki laf soksalar erzurumun liglerde bırakın üçü beşi dadaşlığı nam salar. daha anlamadınızmı.bizler bunların yüzünden memleketimizi ekmek davasına terk edip çıkınca bunlar makam sevdasında kaldılar.bizlerin ölüm,hastalık,iş,vsaire işlerimizde yaşadığımız ilin siyasileri geceyi bırak tlf.nı açık bırakıyolar.yalnız sevdamız erzurumspor.sıla. gerisimi yalan selamlarla.namımız DADAŞ.......

Yorumu oyla      6      4  
BEŞ PARMAK 8 Ağustos 2014 Cuma 17:34

Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da, hazırlık maçlarında şans verilmeyen golcü futbolcu Muhammet Buğra Gökçan, Bayburt Group İl Özel İdarespor’la el sıkıştı. Bu duruma kimse şaşırmasın biz gençlerimizi yetiştirecek bir lig bile bulamadıktan sonra ve onları oynatmadıktan sonra gitsinler başka takımlarda oynasınlar daha iyi olurlar.Elimizde zaten Erzurum de yetişmiş bir elin parmağını geçmeyecek kadar futbolcu varken onları da satsınlar bakalım ne olacak.

Yorumu oyla      8      4  
DÜŞÜNCE(devamı) 8 Ağustos 2014 Cuma 17:28

Rizenin süper ligde , 2.lig de , 3.lig de , bölgesel amatör ligde olmak üzere toplam 10'unun üzerinde takımı var .Erzurumun 1 tane bari o da süper ligde olsa 3.lig de .İşte rize ile farkımız bu.Kayserinin takımı var ama seyirci maça gitmiyor bizim ise seyircimiz var ama takımımız yok.

Yorumu oyla      10      4  
DÜŞÜNCE 8 Ağustos 2014 Cuma 17:21

Sekmen hiçbir şey yapamaz çünkü kurallar açık ve net .Ayrıca ben beklerdim ki sekmenden kartalsporun başkanlığını yapmış biri olduğu için Erzurumspora kartalspordan oyuncu getirsin ama maalesef ki böyle bir durum da olmadı.Ne kadar sen bir yerde sporu baltalarsan veya yok edersen o yerden futbolcu yetiştiremezsin.Bazıları diyorlar ki yok efendim erzurumsporda Erzurumlu niye oynatılmıyor.Onlar aslında şunu demeliler Erzurum da futbol mu var ki Erzurumlular oynatılmıyor.Amatör takım sayısı 10 olan bir yerde her hangi bir gelişme olmaz.Sen koca bir Erzurum görünümün var ama bölgesel amatör lige 1 takım bile gönderemezken senden kat kat küçük olan rize veya Trabzon gibi yerler ilçe takımlarını hatta köy takımlarını gönderip arkasından o köy takımlarını 3.lige çıkarıyorlar.Normal olarak ta karadenizden bir sürü oyuncu yetişiyor.Son olarak eğer futbol Erzurum yöneticilerinin umurunda olsalardı çoktan işi çözerlerdi ama boşver , önemli değil ne olursa olsun düşüncesi ile buralara geldik.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye GHSİM ilçe Müdürlüğünden yüksek performans
Buz Sporlarında Yaz Kurslarına devam eden Aziziye Gençlik Hizmetleri ve ...
Erzurum Üst Kurul’da yok…!
TFF Yeni sezonda görev yapacak temsilcileri açıkladı.
Hüseyin Daş Manavgatspor’la anlaştı
Manavgatspor Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un forvet oyuncusu Fatih ...
 
Buz pateni Senkronize Eğitim Semineri başladı
Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen senkronize eğitim semineri başladı.
2 bin 500 karateci Erzurum’da buluşacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 11. Uluslararası Palandöken ...
Samsunspor Erzurum kampından memnun
Samsunspor'un Erzurum Palandöken kampı tüm hızıyla sürerken, kırmızı-beyazlı ...
 
Otcu milli takıma çağrıldı
Palandöken Belediyesi Spor Kulübü sporcularından 50 kiloda Ahmet Otcu, ...
Övgüler Şampiyon Hancı için
İsviçre’de yapılan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda Mix’te altın madalya, ...
Bucaspor, Erzurum kampı başladı
2014–2015 sezonu hazırlıklarının ilk etabını izmir'de tamamlayan Bucaspor, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva