ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da 30 STK'dan ortak bildiri
Erzurum'da milli coşku
Erzurum'da milli coşku
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Erzurumlu Begüm başarısıyla gündem oldu
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
Bu manzara yılın sadece 10 günü görülebiliyor
HABERLER>SPOR
11 Şubat 2012 Cumartesi - 14:46

Erzurum’a Kayseri Dersi

Kayseri Erciyes’te düzenlenen alp Disiplini kayak yarışmalarında, Konaklı’ya benzer şekilde kayak kazası yaşandı. Kazanın Konaklı olayında olduğu gibi ulusal basında yer bulmaması dikkatleri çekti. Kayseri’de yerel basının hassasiyeti kazanın ülke gündemine gelmesini engellerken, Erciyes imaj kaybetmedi. Erzurum’da Aslı Nemutlunun vefatıyla sonuçlanan kaza ise özellikle yerel basın tarafından ülke gündemine taşınmış, kazanın nedenleri belirlenmeden Konaklı ve Kayak Federasyonu suçlu ilan edilmişti.

Erzurum’a Kayseri Dersi

Kayseri Erciyes’te düzenlenen alp Disiplini kayak yarışmalarında, Konaklı’ya benzer şekilde kayak kazası yaşandı. Kazanın Konaklı olayında olduğu gibi ulusal basında yer bulmaması dikkatleri çekti. Kayseri’de yerel basının hassasiyeti kazanın ülke gündemine gelmesini engellerken, Erciyes imaj kaybetmedi. Erzurum’da Aslı Nemutlunun vefatıyla sonuçlanan kaza ise özellikle yerel basın tarafından ülke gündemine taşınmış, kazanın nedenleri belirlenmeden Konaklı ve Kayak Federasyonu suçlu ilan edilmişti.
ERCİYES’TE KAZA
Kayseri Erciyes’te düzenlenen alp Disiplini kayak yarışmalarında, Konaklı’ya benzer şekilde kayak kazası yaşandı. Yarışların ilk gününde yaşanan talihsiz bir olay sağlık ekiplerinin erken müdahalesi ile birlikte sorunsuz geçildi. Pistin sonlarına doğru dengesini kaybedip düşen 51 numaralı sporcu Hatice Koca, yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Koca'yı sedyeyle hastaneye kaldırdı. Koca'nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Erzurum'da milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun antrenman sırasında düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle Türkiye Kayak Federasyonu tarafından iptal edilen yarışma Kayseri'de start aldı. Erzurum'daki benzer olayın Erciyes'te yaşanmaması için güvenlik önlemini iki katına çıkaran yetkililer, kazalarda yaralanan sporculara anında müdahale etti.

 
Mahkumlar toplumla kaynaştırılacak
 
VHO’dan eğitim atağı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UYUMAYALIM 13 Şubat 2012 Pazartesi 11:37

Dikkat. Dikkat..Dikkat.. Tarih 12/02/2012. TRT Haber Kanalı alt yazıyla dağlarda ki kar kalınlıklarını veriyor. Uludağ 275, Kartalkaya 215, Erciyes 175 Cm v.b PALANDÖKEN önce 70 yazdılar, ikinci de 75 yazdılar. Ey TRT bundan on beş gün önce Palandokeni 100 Cm göstermiştiniz. Bu zaman zarfı içerisinde Erzuruma yaz da gelmedi.(zira erzurumda sibirya kışının olduğunu belirtmekten hiç geri kalmadınız) Peki 30 Cm kalınlığında ki kar nereye gitdide; 100 onbeş gün sonra oldu 70. Dikkat. Uyumayalım. Her şey gün gibi açık.

Yorumu oyla      6      4  
lütfen 12 Şubat 2012 Pazar 17:00

Ayağınıza kurşun sıkmayın Erzurum iyi yolda ilerliyor fakat tanıtım eksikliği var ulusal basında yeterince yer bulamıyor kayak tesislerinin yanında tarihi eserlerinde tanıtımı yapılmalı erzurum bu açıdan bakıldığında türkiyenin en şanslı illerinden birisi kaza olayı heryerde olabilir bu olaydan 1 hafta kadar sonra yabancı bir kayakçı hemde dünya şampiyonu bir bayan kayakçı kanadada yada amerikadaki bir kayak merkezinde hatırladığım kadarıyla düşerek hayatını kaybetti lütfen kıyaslama yaparken dünya ölçeğinde bir kıyaslama yapınız ve erzuruma haksızlık etmeyiniz bu açıdan kayserili gazetecileri tebrik etmek lazım bizimkiler örnek almalılar kayseri basını kayserili gibi düşünmüş vesselam

Yorumu oyla      6      4  
12 Şubat 2012 Pazar 15:38

Ulusal basında müthiş bir Erzurum tahammülsüzlüğü var. Yapılan tesisler için bile Neden Erzuruma yapıldı dediler. Ufak tefek olayları bile manşetlerine taşıdılar (Aslı NEMUTLU olayından bahsetmiyorum)Hadi onlarınki Erzurumu çekememe olayı anlarımda ya bizim gazetecilere ne demeli? Yukarıda yorum yapan arkadaşın dediği gibi "2 kuruşluk menfaat için tüm şehri harcıyorlar"

Yorumu oyla      6      4  
vizyon 11 Şubat 2012 Cumartesi 17:26

Şu an EuroSport kanalında kayakla atlama yarışlarını izliyorum. Birileri istemese de, Erzurum'un sahip olduğu kayak tesisleri ve bu tesislerde yapılan uluslararası yarışmalar ile dünya televizyonlarında gündem olacağı günler yakın.

Yorumu oyla      6      4  
Ağır Ağabeyi 11 Şubat 2012 Cumartesi 17:20

Gazetecilik ve etik başlığıyla yorum yazan kardeşime kalbi hürmetlerimi sunuyorum. Enfes bir yorum, hakça bir tespit. Dadaş vicdanı böyle ifade bulur, Allah razı olsun.

Yorumu oyla      6      4  
gazetecilik ve etik 11 Şubat 2012 Cumartesi 17:12

Hiç unutmam, kahrolsun şeriat gösterilerinin tertip edildiği bir zaman diliminde, Erzurum ve Palandöken ulusal medyada "çarşaflı kayakçılar" haberiyle arz-ı endam etmişti. Bu haberin aktörleri de haberi yazanlar da gazetecilerdi. Erkek gazeteci çarşaf giymiş ve haberin "kim"i olmuştu. O günlerden bu günlere Erzurum medyasında değişen hiçbir şey yok. Evet, gazeteci kamunun bilme hakkını yerine getirecek. Fakat, gazetecilik etiği çerçevesinde hareket edecek. Yoksa iki kuruşluk gelir için koca bir Erzurum'u ve Erzurumluyu heba etmeyecek. Saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
Erzurumlu kardeşe hatırlatma 11 Şubat 2012 Cumartesi 16:18

Hİç de fark yok kardeşim, haberin vurgusunu beğendim. Hatırlarsan eğerki 2011 başlarken deneme yarışlarında bir kayakçı kaza geçirdi, erzurumda öyle bir şarlatanlık yapıldıki haberi dünyada duymayan kalmadı, üstelik o kayakçıya anında müdahalede yapıldı. Erzurumdaki basıncıların yaygarası büyük, büyük de, bak aşkale kazasıyla ilgili bu gazetede dahil olmak üzere kimse birşey yazıyormu. orada üç dört sene önce bir kaza daha olmuş idi, birkaç kişi vefat etmişti, demekki hala orada tedbirsizlik var, ama gazeteciler suskun, zenginlik olunca gazetecilerin vicdanı uykuya mı geçiyor acep

Yorumu oyla      6      4  
Erzurumlu 11 Şubat 2012 Cumartesi 15:51

Gazeteci değilim ama Erzurumlu gazetecilere bu şekilde haksızlık yapmak doğru değildir. Rahmetli Aslı NEMUTLU nun kazasıyla Erciyesteki kazayla ne benzerlik var. Biri can kaybıyla sonuçlanmış diğeri vasat bir kaza, birine sağlık ekipleri 25 dakika sonra uğramış diğerinde anında müdahale yapılmış gibi çok önemli farklar var. Elma ile Armudu karıştırmamak gerekir. Erzurumlu basın mensuplarının ne kabahati var bunda... Kaldıki Basın mensuplarının en önemli görevi olayları açık ve net yönleriyle ortaya koymaktır. Hatalarımızı eksiklerimizi görmeden düzeltmenin mümkün olamayacağını bilmemiz gerekir. Erzurumumuzun kalkınmasının önemli lokomotiflerinden biri olacak olan kış turizminin en iyi seviyelere gelmesi ve uluslar arası standartlarında üstüne çıkmasını diliyor, basın mensubu arkadaşlara da daima görüş ve zihin açıklığı diliyorum. Saygılarımla..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar altında karate gösterisi
Erzurum'da düzenlenen, 4'üncü kademe başantrenörlük kursuna katılan karateciler, ...
Hedefi Türkiye şampiyonluğu
Minikler Taekwondo İl Birinciliği’nde altın madalya kazanan Aşkale Gençliksporlu ...
Erzurum’da güreş şöleni
Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu’nun göreve gelmesinin ardından güreş ...
 
Karate’nin nabzı Erzurum’da atacak
Erzurum’da son yıllarda büyük bir ilgi gören karate sporunda hareketli günler yaşanıyor.
Babalarını örnek aldılar
Erzurum’un yetiştirmiş olduğu en önemli okçulardan biri olan ve 2012 Lonra ...
B.Belediyesispor 10’unculuğa yükseldi
Büyükşehir Belediyesispor kendi evinde oynadığı Afyonkarahisarspor maçından 1-0 galip ayrıldı.
 
Dayanç eskrime uğur getirdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Eskrim Antrenörü Mehmet ...
Yakutiyespor judoya yoğunlaştı
Yakutiye, gençliğe sahip çıkıyor, gençler ise başarılarıyla yüz güldürüyorlar. ...
Erzurum Dünya Şampiyonası’na hazır
Dünya Gençler Kayak Şampiyonası 19-26 Şubat tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bayram, Gazze ve Kurban..
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva