ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
17 Kasım 2011 Perşembe - 00:55

Erzurum’a KOP müjdesi

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek. “AK Parti hükümeti döneminde 4 tarafı dağla çevrili Bayburt’umuz artık tünellerle kuzeye, güneye, batıya, doğuya açılmaya başlamıştır. Artık kış aylarında Kop dağı, korkusu, endişesi ve kabusu bir daha yaşanmayacaktır. Bu şekilde Bayburtlular Erzurum’a daha rahat ulaşacaklar. Erzurum yönünden gelenler Trabzon’a daha rahat ulaşacaklar.”diye konuştu.

Erzurum’a KOP müjdesi

BAYBURT (İHA) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kop Tünel ihalesinin yapıldığını belirterek Mart 2012’de temelinin atılacağını kaydetti.
Bayburtlu vatandaşlara müjdeli haber veren Milletvekili Özbek, Mart 2012'de temel atma töreninin yapılmasının planlandığını belirterek, ”Tünel ile ekonomik anlamda birçok tasarruf yapılacağı gibi yol endişesi de bitmiş olacak. Tünelin açılmasıyla eskiden olduğu gibi önemli bir transit güzergah üzerinde olmasından kaynaklanan canlılığa Bayburt'un yeniden kavuşması bekleniyor.” dedi.
ÖZBEK’İN AÇIKLAMASI
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek. “AK Parti hükümeti döneminde 4 tarafı dağla çevrili Bayburt’umuz artık tünellerle kuzeye, güneye, batıya, doğuya açılmaya başlamıştır. Bu Bayburtlu hemşehrilerimizin hak ettiği bir olaydır. İnşallah bundan sonra daha iyi olacaktır. Tüm Bayburtlu hemşehrilerime müjdeler olsun. Artık kış aylarında Kop dağı, korkusu, endişesi ve kabusu bir daha yaşanmayacaktır. Bu şekilde Bayburtlular Erzurum’a daha rahat ulaşacaklar. Erzurum yönünden gelenler Trabzon’a daha rahat ulaşacaklar.”Diye konuştu.
"MART’TA TEMEL ATMA TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Firmaların belli olmasına karşın henüz sözleşmenin yapılmadığını belirten Bayburt Milletvekili Özbek, “Bugün firmaların ön yeterliliği yapıldı. Elenen firmaların elenme işlemleri gerçekleştirildi. Elenmeyen firmalardan teklifler alındı. Teklifler Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunuldu. Yüklenici firmanın sözleşme süreci gerçekleşecek. Mart ayında da inşallah temel atma törenini Bayburt’ta gerçekleştireceğiz. Bütün Bayburtlu hemşehrilerime hayırlı olsun. Bu vesileyle Bayburtlu hemşehrilerimi selamlıyorum ”şeklinde konuştu.
KOP TÜNELİ BAYBURT’A NELER KAZANDIRACAK
“Bir yerde sanayinin kurulması için gerekli koşullardan biri olan ulaşım konusunda önemli bir ivme kazanılmış olacak. Hammaddenin fabrikalara taşınması ve üretildikten sonra pazarlara taşınması yaygın ulaşım ağıyla mümkün olduğundan Bayburt’ta sanayinin gelişmesi adına önemli bir atılım gerçekleşmiş olacak. Karadeniz sahil yolu Bayburt üzerinden İran ile bağlantı kuracak. Karadeniz sahil yolu ve yöredeki limanların Kuzey Tetek güzergâhına standart olarak bağlantısı yapılacak. (Türkiye’nin belkemiğinde yaklaşık 3200 Km. yolu kapsayan Türkiye Transit Karayolu (TETEK) Bulgaristan sınırında Kapıkule’den başlayarak İstanbul üzerinden Gerede -Ankara yolu ile bir kolu Suriye sınırına, diğeri Irak’a devam etmekte, Gerede’den ayrılan kuzey kolu ise Refahiye, Erzincan’dan geçip İran sınırında sona ermektedir. Söz konusu yol, Avrupa ve Orta Doğu Karayolu ağını en uygun şekilde tamamladığı gibi, Avrupa ülkelerinden, Orta Doğu, Batı Asya ve Kuzey Afrika’ya doğru trafik akışının sağlandığı en kısa yoldur.) Zirvedeki heyelanlardan dolayı problemli ve yoğun kar yağışı olan kesimler dâhil toplam 14 kilometrelik yol terk edilecek. Eğitim, sağlık, havayolu, ticaret gibi konularda en çok tercih edilen Erzurum ile ulaşım 1 saate inecek. Tünel yapımı ile kar mücadele masrafları en aza inecek. 2 bin 418 metre yüksekliğe ulaşıp Kop geçidi zirvesine tırmanan araçların amortisman ve zaman kaybı önlenecek. Yeni güzergâhla birlikte yol standardı yükselecek”
TEKNİK DETAYLAR
Ocak 2010’un sonlarında Kop Tüneli ile ilgili teknik bilgiler veren Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, tünelinin uzunluğunun 3 bin 176 metre olacağını bildirmişti. Altıok, tünelde terk edilen yol uzunluğunun 14 kilometre, tünel projeli yeni güzergahın 8 km, güzergahta kısalmanın 6 km, mevcut yol eğiminin yüzde 10, tünel güzergahı yol eğiminin yüzde 6, tünel içi yol eğiminin yüzde 3,5, tünel giriş kotunun 2 bin 59 metre, tünel çıkış kotunun 2 bin 171 metre olacağını açıklamıştı.

 
Örnek Dadaş duyarlılığı
 
Erzurum, medeniyetler şehri”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç girişimciler örgütleniyor
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), TOBB Genç ve Kadın Girişimciler ...
Soba piyasası hareketlendi
Erzurum'da havaların aniden soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış ...
Toplum Merkezi 10. Dönem kursları başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde mülakat heyecanı yaşandı. ...
 
Erzurum’a ‘Geri Gönderme’ Merkezi yatırımı
İçişleri Bakanlığı, iltica ve göç olaylarına karşı 7 ilde kabul ve barınma, ...
Yabancı sermayeli şirkette birinciyiz..
TOBB 2011 Yılı Ocak-Eylül ayları arası kurulan yabancı sermayeli şirketlerin ...
Şirketleşmede ‘vasat’ seyir
TOBB Birikimli kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. 2011 Ocak-Eylül ...
 
Çevrecilerden ucuz kömür uyarısı
Havaların soğumasıyla birlikte kömür kullanımındaki artış, çevre ve hava ...
Vergide bir ilk….
Maliye Bakanlığı Ekim 2011 dönemi faal vergi mükellefi istatistiklerini ...
Petrol İstasyonları denetimden geçecek
Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, il ve ilçe genelindeki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva