Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve turizm çalışmalarından biri olan “Erzurum’un Turizm Potansiyeline Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi” kapsamından hazırlanan “Erzurum Mutfak Kültürü” kitabı çıktı. Doğu Anadolu’nun gastronomi kalesi olarak tanımlanan Erzurum’un mutfak kültürünün ele alındığı çalışma, turizm ve kitap dünyasında geniş yankı uyandırdı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir projeyle daha ilimizin turizm hayatına katkıda bulunmak amacıyla Türk mutfağının en seçkin örneklerini ihtiva eden Erzurum’un yöresel lezzetlerini turizm ve kitap dünyası için derledik. Şehrimizin en önemli turizm değerine sahip olan Erzurum mutfağıyla ilgili hayata geçirdiğimiz ‘Erzurum’un Turizm Potansiyeline Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama Projesi’ ile hem kentimizin yöresel lezzetlerini tanıttık hem de şehrimizin kültürünü daha geniş kitlelere duyurmaya çalıştık. Dünya’nın sayılı gurne şeflerinin beğenisini kazanan birbirinden seçkin bu lezzetlerin damak tatlarında farklı bir yer edinmesi için asırlara meydan okuyan bu kültürü büyük bir özveri ve itinayla kitapseverlerin beğenisine sunduk. Erzurum mutfağının tanıtımını amaçlayan ve yöresel değerlerimizi koruyan bu projeye destek veren Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun kıymetli yetkililerine şehrim adına teşekkür ediyorum. Zira yöresel yemeklerin kayıt altına alındığı proje kapsamında Erzurum’un yemeklerini alanında yetkin olan akademisyenlerle birlikte araştırma imkânı da bulduk. Ulusal ve uluslararası turizm destinasyonlarına Anadolu’nun en seçkin mutfağını anlatan ‘Erzurum Mutfak Kültürü’ kitabı umuyorum ki ülkemizin yöresel lezzetler portföyüne de yeni bir perspektif kazandıracaktır.”