Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısının ilk oturumu İl Özel İdare Meclis salonunda yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil ilk oturumda meclise sunduğu teklifle, İl Özel İdaresi’nde sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin hizmet gruplarına atanmalarına ilişkin bir yönetmelik çıkarılmasını gündeme getirdi. Taşkesenligil, işçilerin mağdur olduğunu belirtti.
İLK TOPLANTI
İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının ilk oturumu Bülent Taşkesenligil başkanlığında gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan, İl Özel İdare’sinde sürekli işçi kadrosunda çalışan personelin hizmet gruplarına atanmaları, unvan değişiklikleri, hizmet grupları arasında geçişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek üzere bir yönetmelik çıkarılması konusu Başkan Taşkesenligil tarafından meclise sunuldu. İşçilerin bu konuda mağdur olduğuna dikkat çeken Taşkesenligil, teklifi bizzat meclise kendisinin yaptığını belirtti. Başkan Taşkesenligil, “Bu madde İl Özel İdaresi tarafından gelen bir teklif değil, bizzat benim tarafımdan sizin huzurunuza getirilmiş bir tekliftir. İl özel idaremizde sürekli işçi kadrosundan çalışan arkadaşlarımız var. Bu çalışan arkadaşlarımız idare tarafından kadroları işçi kadrosu olmasına rağmen şu ana kadar, belki de İl Özel İdaresi kurulduğundan beri başka görevlerde çalıştırılmış. Örneğin işçi kadrosunda olan arkadaşlarımız şoför olarak, büro görevlisi gibi görevlerde çalıştırılmış. Bu işçi kardeşlerimiz kadrolarının haricinde başka görevlerde çalıştırıldıklarını ve çalıştırıldıkları görevlerin unvanını almak istediklerini söylediler” dedi.
Taşkesenligil, işçilerin çalıştığı pozisyonlarda resmiyet kazanmalarına yardımcı olmak istediğini söyledi. Taşkesenligil, “Zaman hızlı geçiyor. Geçen hafta içerisinde hem sendikadan arkadaşlar ve işçi arkadaşlar bana geldiler ve benden rica ettiler. İl Özel İdaresi’nin bu mağduriyetini gidermediğini ve benim yardımcı olmamı istediler. Bende başka illerdeki meclislerin çalışmalarını araştırdım. Aynı durumda olan diğer illerdeki işçi kadrosunda bulunan arkadaşların mağduriyeti giderilmiş. Özellikle altını çizmek istiyorum. Gerçekten burada bir mağduriyet var. İşçi kardeşlerimizin görevi olmadığı halde ihtiyaca binaen bizlerinde kahrını çekmişler. Kapanma sürecinde arkadaşların gittiği yerlerde çalıştığı pozisyonlarda resmiyet kazanması tescillenmesi adı altında meclis olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Teklifim şudur, bu kararı Plan Bütçe Komisyonu’na, Mevzuat ve Karar Takip Komisyonu’na havale edelim. Gerekli araştırmaların ardından ona göre karar verelim derim” diye konuştu.
Meclis üyeleri de Başkan Bülent Taşkesenligil’in bu konuyu gündeme getirmesine destek vererek, işçilerin mağdur olmamaları için meclis olarak ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söylediler. İşçilerin hizmet gruplarına geçişlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek üzere çıkartılması teklif edilen yönetmelik incelenmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na ve Mevzuat Karar Takip Komisyonu’na havale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nde, İl Genel Meclisi Denetim Komisyonunda görevlendirilen kamu personeline 6330 sayılı kanunun 21’inci maddesi gereği İl Genel Meclisince belirlenecek miktarda günlük ödeme yapılması konusu görüşülüp karara bağlandı. Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil tarafından, İl Özel İdare kapanacağı için mevcut ödemenin devam edilmesi teklif edildi. Meclis üyeleri ise günlük ödemenin 30 liradan 35 liraya çıkartılarak beş liralık zam talep ettiler. Başkan Taşkesenligil kendi teklifini geri çekerek 35 lirayı meclis gündeminde sundu. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.