Memur açlık sınırından çıkmak istiyor
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Celal Karapınar, sendika olarak çabalarının kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarıp, yoksulluk sınırına çekmek olduğunu belirterek, en düşük memur maaşının tek çalışan için 870 milyon lira olmasını istediklerini söyledi.
KARAPINAR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Kamu-Sen'e bağlı çeşitli sendikaların şube başkanlarıyla birlikte sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Celal Karapınar, toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını ifade etti. Memurların fedakarlığıyla artık ekonomik krizin piyasalar üzerindeki etkisinin atlatıldığını, Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) büyüdüğünü, ekonomik göstergelerin hükümet yetkililerinin deyimiyle tahminlerin üstünde bir performans gösterdiğini anlatan Karapınar, "2004 yılının ilk 6 ayında büyüme hızı yüzde 13.5 olarak ölçülmüştür. Başbakanımıza göre kişi başına düşen milli gelirin 2004 yılı sonunda 4 bin doları aşması beklenmektedir. Bütün bu gelişmeler ışığında, bu yıl 3. defa oturacağımız toplu pazarlık masasında hükümetin 'kaynak yok' mazeretinin kabul edilebilir hiçbir yönü kalmamıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, yaşamakta olduğumuz ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak ettiğimiz payımızı istiyoruz." dedi.
MEMUR YOKSULLUK SINIRINDAN KURTARMALIDIR
Memurların da bu ülkenin vatandaşları olduğunu ve çoğunun işsiz evli çocuklarıyla maaşlarını bölüştüğünü açıklayan Karapınar, "Her ne kadar taleplerimiz, toplumun diğer kesimlerini bize düşman etmek için çok yüksek ücretler istiyormuşuz gibi anlatılsa da çabamız, kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarıp, yoksulluk sınırına çekmektir. Toplu görüşme masasında en düşük memur maaşının tek çalışan için asgari 870 milyon olmasını isteyeceğiz. Eşit işe eşit ücret isteyeceğiz." diye konuştu
TOPLU SÖZLEŞME PROĞRAMI AÇIKLANDI
Celal Karapınar, ayrıca bugün başlayacak ve bu yıl 3'ncüsü gerçekleşecek olan toplu sözleşme sürecinde yapacakları faaliyetleri şöyle açıkladı;
"15 Eylül'de Ankara'da toplu sözleşme çadırı kurularak, yapılacak basın açıklamasının ardından toplantıya katılacak heyetin, başbakanlığa kadar uğurlanması. Aynı gün tüm illerde yapılacak toplantılarla, taleplerle ilgili basın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi. 17 Eylül'de metropol illerde, hükümetin vaatleri, yazılı olan balonlarla bir eylem yapılması. 21 Eylül'de tüm illerde öğle yemekleri yerine simit dağıtılarak, tespit edilecek bir kurum önünde basın açıklaması yapılması. 24 Eylül'de başka bir eylem daha düzenlenmesi. 28-29 ve 30 Eylül'de yeni bir eylem daha olması. 15-30 Eylül arası şube başkanlarının, topluca kurumları gezerek, bildiri dağıtması. Toplu sözleşme süreci sonrasında arzu edilen neticenin alınamaması durumunda, tüm illerde kitlesel yürüyüşler yapılması."