Öğrentmenlere Oyun’lu eğitim
Erzurum'da 2 gün süren 'Öğretmene Destek ve Eğitim Semineri'ne katılan öğretmenler, drama eğitimi derslerinde ilginç oyunlarla adeta çocukluk günlerine geri döndü.
Arçelik A.Ş.'nin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte yürüttüğü 'Öğretmene Destek ve Eğitim Semineri', Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda devam ediyor. Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) öğrencilerin bireysel gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan "Bizim Odalar"ın daha etkili kullanılmasının hedeflendiği eğitim çalışmasında, öğretmenler birbirinden ilginç oyunlarla hem eğlendi, hem de eğitim aldı.
ÖĞRETMENLER KILIKTAN KILIĞA GİRDİLER
Hazırladıkları oyunları sahneleyen öğretmenler, seyyar satıcıdan parkta oynayan çocuklara kadar ilginç rollere girdi.
Oluşum Drama Enstitüsü Başkanı Naci Aslan, drama eğitmenleri Sema Alevçay ve Derya Özer tarafından verilen eğitime Van, Hakkari ve Iğdır YİBO'lardan gelen yaklaşık 70 öğretmen katılıyor. Öğretmenler, derslerde çocuklara verecekleri eğitimde dramayı nasıl kullanacakları konusunda bilgilendiriliyor. Derslerde rol gereği farklı karakter ve kimliklere giren öğretmenler, burada öğrendikleri eğitim modelini gittikleri okullarda öğrenciler üzerinde uygulayarak, onlarla daha sağlıklı iletişim kurup, gelişimlerine daha fazla katkıda bulunacaklarını ifade ediyorlar. Eğitime katılan öğretmenler Sinan Aydın ve Nazife Gültekin, ilk defa aldıkları drama eğitimi ile öğrencilerine daha yararlı olacaklarına inandıklarını belirttiler.
YİBOLARIN DAHA CAZİP HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR
Oluşum Drama Enstitüsü Başkanı Aslan, Arçelik A.Ş.'nin önderliğinde ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimle YİBO'ların daha cazip hale dönüştürülmesinin planlandığını kaydederek, öğretmenlere verilen drama eğitimiyle çocukların kendilerini geliştirmesine daha fazla katkıda bulunabileceklerini dile getirdi. 2 gün boyunca 15 saat olarak verilen eğitimle öğretmenlere, eğitim ve öğretimde kullanabilecekleri farklı bakış açılarının kazandırıldığını vurgulayan Aslan, dramanın önemli bir öğrenim şekli olduğuna dikkat çekti.
ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİYLE OYUNLA DAHA İYİ İLETİŞİM KURARLAR
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Akkök ise, "Oyun Atölyesi Eğitimi" sayesinde öğretmenlerin öğrencileriyle daha kolay iletişim sağlayabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Akkök, bu proje ile Türkiye'de örnek bir eğitim dünyasının meydana getirilmesine katkıda bulunmanın hedeflendiğini vurguladı.
YİBO'larda öğrencilerin sadece yatak ve sıralarından başka bir şey bulunmadığını hatırlatan Prof. Dr. Akkök, YİBO'larda oluşturulan "Bizim Odalar"da DVD, TV ve çeşitli eğitim materyallerinin yer aldığını ve öğrencilerin bu materyalleri en iyi şekilde kullanarak, kendilerini geliştirmelerinin planlandığını sözlerine ekledi. Seminere katılan öğretmenlere eğitim programının sonunda sertifika verilecek.