ERZURUM/CİHAN
Muş Alparslan Üniversitesi yönetimi, doğalgazı olmayan Muş'ta kampus alanını dökme doğalgaz ile ısıtmak için proje hazırlıyor. Yapılan proje ile Erzurum'dan doğalgaz getirilip kampus alanı ısıtılacak.
Muş Alparslan Üniversitesi merkezi laboratuvar binasının temelleri atıldı. Temel atma törenine katılan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, yaptığı açıklamada, kampusta farklı bir ısıtma yöntemi deneyeceklerini kaydetti. Kampusta ısıtma sistemi kurmak için fueloil depoları yaptıklarını belirten rektör İnanç, ayrıca Erzurum'dan doğalgaz getirip depolayarak kullanmayı düşündüklerini dile getirdi. Rektör İnanç, "Bizim açımızdan bakarsanız iki aşamalı bir plan var ısı merkezinde. 2x500 şeklinde Fueloil depoları yapıyoruz ama bir taraftan da dökme doğalgaz ile biz kampusu ısıtabilir miyiz diye bir proje geliştiriyoruz. Erzurum bölge ile görüşmelerimiz var. Yani hedefimiz, Erzurum'dan doğalgazı getirip burada depolayıp bu şekilde kampusu ısıtmak." diye konuştu.
//ISINMA PROJESİ
Rektör Prof. İnanç, 2011 yılının Eylül ayında kampusa taşınmayı amaçladıklarını söyledi. İnanç, şu an için en acil işlerinin ısı merkezinin ihalesini gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Muş'un Korkut ilçesine yakın bir bölgeden Doğalgaz geçme ihtimali olduğunu belirten Rektör İnanç, "Ocak ayında ihaleye çıkıp, kampusun merkezi ısıtma ile ısınmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için geçen hafta Botaş'tan bize bir yazı geldi. Korkut tarafından doğalgaz geçeceği, üniversitenin bu konudaki görüşü istendi. Üniversite olarak biz, bunun üniversitenin kampus alanına yakın bir yerde istasyonunun yapılmasını istedik." dedi.
//MERKEZİ LABORATUVAR BİNASININ TEMELLERİ ATILDI
Muş merkeze bağlı Güzeltepe Köyü mevkiinde bulunan kampus alanında gerçekleştirilen temel atma törenine katılan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, merkezi laboratuvar binasının ihale bedelinin 3 milyon 700 TL olduğunu kaydetti.
Merkezi laboratuvar binasının 6 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olduğunu söyleyen Rektör İnanç, "Temelini attığımız bina, merkezi laboratuvarlar projesi kapsamında, iki blok, her bloğu 3 kattan oluşan, toplamda 6 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olan bir proje idi. Bu projemiz aslında Devlet Planlama Teşkilatı'na sunMuş olduğumuz bir projenin kabulü sonrasında gelişti. Bunun için DPT bize 4 milyon TL kaynak ayırdı, bunun 2,5 milyon TL'si inşaat yapımı, 1,5 milyon TL'si ise makine teçhizat içindi. Aslında merkezi laboratuvarlar projesi kapsamında DPT bin metrekarelik kapalı alan yapımına izin vermişti. Devlet Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile yaptığımız temaslar ve kendisinin pozitif katkılarıyla bin metrekarelik alanı, 6 bin metrekarelik alana çıkartmış olduk. Toplamda 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan merkezi laboratuvar ihalemiz, aslında 5 milyon 600 bin TL yaklaşık maliyet değeri ile çıkmıştı. Bunu Muş firmalarımızdan Ortadoğu İnşaat yaklaşık 3 milyon 700 TL'lik bir ihale bedeli ile almış oldu." diye konuştu.