ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Kasım 2023 Perşembe - 00:58

Ersoy: ‘Bir bahane, bir sebep bırakmadık'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphaneleri hayatın akışına dahil ettiklerini belirterek, "Sözün özü kütüphanelere gidilmemesi için bir bahane, bir sebep bırakmadık" dedi.

Ersoy: ‘Bir bahane, bir sebep bırakmadık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphaneleri hayatın akışına dahil ettiklerini belirterek, "Sözün özü kütüphanelere gidilmemesi için bir bahane, bir sebep bırakmadık" dedi.

Denizli’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı yatırımıyla yapımı tamamlanan Denizli İl Halk Kütüphanesi'nin açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında kütüphanelerin önemine dikkat çeken Bakan Ersoy, “Denizli’ye kazandırdığımız yeni bir eserin, yeni bir hizmetin açılışını yapmak üzere bir aradayız. Verilmiş sözleri yerine getirerek, sonuçlandırılmış bir eylem ve eserle insanımızın karşısına çıkmak daima büyük bir mutluluk ve huzur vesilesi olmuştur. Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’ni de bu duygularla hizmete almaktayız. Ülkemizdeki kütüphane algısını kırmak; kütüphaneleri sadece ödev, araştırma, tez gibi zorunlu sebeplerle ve belirli dönemlerde kullanılan mekânlar olmaktan çıkarmak için yoğun bir mesai harcadık, harcıyoruz. İnşa ettiğimiz her bir kütüphaneyi; ister sil baştan yeni bir eser yapalım ister var olan kütüphanelerimizi yenileyelim, aklımızda ve önceliğimizde hep bu hedef var” dedi.

"Temennilerimizi sözde bırakmayıp eserlere dönüştürdüğümüzü görebilirsiniz"

Kütüphane yatırımlarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Bakan Ersoy, “İstiyoruz ki kütüphaneler okuma alışkanlığı olanların gittiği yer olmaktan öte insanlara okuma alışkanlığı kazandıran yerler olsun. Sosyal imkanları ve donatılarıyla, düzenlenen kültür-sanat etkinlikleriyle zorunlu geçirilen zamanların değil özellikle zaman ayrılan ve keyifle geçirilen anların mekânı olsun. Her yaştan ve kesimden insanımıza hizmet sunabilsin, hayatın her anında ulaşılabilir olsun. Şöyle bir baktığımızda, hamdolsun bu temennilerimizi sözde bırakmayıp eserlere dönüştürdüğümüzü görebilirsiniz. Bunu söylerken, örneğin Rami Kütüphanesi gibi özellikle bu konseptte inşa ettiğimiz, beklentileri de aşan muazzam projelerden bahsetmiyorum. Her bir kütüphanemiz kültür-sanat etkinlikleriyle, atölyelerle, konferanslarla, seminerlerle, eğitimlerle hemen her insanımızın ilgisine hitap eden, sosyal birer yaşam alanına dönüşmüştür, dönüştürülmektedir. Bunun yanında farklı amaçlarla hayata geçirdiğimiz diğer marka eserlere de kütüphane ayrıcalığı eklemekten geri durmuyoruz” diye konuştu.

"Kütüphanelere gidilmemesi için bir bahane, bir sebep bırakmadık"

Türkiye'de son dönemde tamamlanan kütüphane projeleri hakkında bilgi veren Bakan Ersoy, “Son yıllarda inşa ettiğimiz İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası gibi marka projeler, bünyelerindeki ihtisas kütüphaneleri ile de benzerlerinden ayrışıyorlar. Bu kadarla da yetinmedik. Kütüphaneleri hayatın akışına dahil edelim istedik. Alışveriş merkezlerine, havaalanlarına, tren garlarına kütüphanelerimizi açtık. Bebek ve çocuk kütüphanelerini devreye aldık. Var olan kütüphanelerimizde okul öncesi için benzer bölümler oluşturduk. Gezici kütüphanelerimizin sayısını artırdık ki ulaşamayanlara da biz ulaşalım. Sözün özü kütüphanelere gidilmemesi için bir bahane, bir sebep bırakmadık. Tam aksine gitmek için artık her türlü sebep var. Her fırsatta söylüyorum. Yine söyleyeceğim. Benim ricam anne-babalarımızın bu noktada devreye girmesidir. Lütfen çocuklarınızla beraber kütüphanelerimize gelin. Buradaki etkinliklere katılın. Düzenlenen atölyeler de onların deneyimleyerek öğrenme fırsatlarından faydalanmasını sağlayın” ifadelerini kullandı.

"Sunduğumuz bütün bu imkân ve hizmetlerle çocuğunuzun kütüphane ve kitap sevgisini geliştirin"

“Sanatsal etkinlerle, kültür ve sanatı mümkün olan en erken yaşta onların hayatına dahil edin" çağrısında bulunan Bakan Ersoy, "En önemlisi, sunduğumuz bütün bu imkân ve hizmetlerle çocuğunuzun kütüphane ve kitap sevgisini geliştirin. Merak eden, araştıran, öğrenen ve kendisini çok yönlü geliştiren bir birey olarak yetişmesine, yani gerçek anlamıyla okuyan bir insan olmasına ön ayak olun. Genel olarak kütüphanelerimizi bu kadar anlatmışken Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanemiz neler sunuyor onu da özellikle ortaya koyalım ki sözlerimizin arkasındaki gerçekleri herkes görsün. Öncelikle bu proje ciddi bir geliştirme ve kapasite artırımını beraberinde getirdi. Öyle ki eski kütüphanemiz 690 metrekare alanda hizmet veriyordu biz bunu 6369 metrekare ile yeni binamızda neredeyse dokuz buçuk katına çıkardık. 900 kişiye hizmet verme kapasitesiyle bu eser konuşmamın başında sözünü ettiğim hemen her özelliği de bünyesinde barındırıyor” şeklinde konuştu.

Kütüphanenin özellikleri hakkın bilgi veren Bakan Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Yetişkin, çocuk, okul öncesi ve bebek bölümleri var. 7-24 açık olan salonumuzun yanı sıra çalışma salonları, çok amaçlı salon, bireysel ve grup çalışma odaları, eğitim sınıfları, sessiz okuma salonu, konferans salonu, sergi-fuaye salonu gibi bölümleriyle yine kütüphanemiz farklı ihtiyaçlara cevap verecek. Dahası da var. Engelli bölümü, süreli yayınlar salonu, resim-müzik atölyesi, ahşap maker atölyesi ve toplum atölyesi ile farklı etkinliklerde her kesimden ve yaş grubundan insanımızı burada ağırlayacağız. Bütün bunlardan faydalanırken de bebek bakım odası, oyun salonu, kafeterya ve bay/bayan mescitleri gibi diğer sosyal donatılar sayesinde, ihtiyaçlarınızı başka bir yere gitmenize gerek kalmadan karşılayabileceksiniz. Cumhuriyet'imizin 100. yılında ülkemize 100 kütüphane daha kazandırmayı kendimize hedef seçmiştik. Bu kapsamda yurdumuzun dört bir köşesinde yeni kütüphane binaları inşa ettik ya da temin ettiğimiz binaları projelendirerek kullanıcı ihtiyaçları ile tam uyumlu kütüphaneler oluşturduk. Yıl sonunda inşallah hedefimize ulaşmış olacağız. Denizli, Cumhuriyet'imizin 100. yılına özel bu projemizde 85’inci kütüphaneye ev sahipliği yapmış oluyor. İlimize böylesi bir eser kazandırmış olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İnanıyorum ki Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanemiz vatandaşlarımıza layıkıyla hizmet edecek, şehrimizdeki sosyal yaşamın bir cazibe merkezi olacaktır. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Bakan Ersoy tarafından yapılan Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi açılışına Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve protokol üyeleri katıldı.

 
'Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmek istiyoruz'
 
Tunç’tan İnsan Hakları Eylem Planı değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ata sporu cirit konuşuldu
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, cirit ...
ATAUNİ’de 'Soykırımın Başkenti Gazze' sergisi
Atatürk Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki ...
Bardız Kilimi ve İspir Gobdini coğrafi işaret alacak
Erzurum; Gaziantep ve Konya’dan sonra ülkemizde en fazla coğrafi işaretli ...
 
'Türkiye Yüzyılında Dede Korkut'un İzinde'
İstanbul'daki Bayburt derneklerinin tamamının ortaklaşa düzenlediği 'Özüm ...
Törenek: ‘Karakoç bir çeşit mesnevi yazarıdır’
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin konuğu olan Prof. Dr. Mehmet ...
Türk Dünyasından gazilere gönül köprüsü 
Erzurum Türk Dünyası Kulübü ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ...
 
YÖREX’te Ehram ilgi odağı oldu
Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 2-5 Kasım ...
Mantıda Erzurum Kayseri rekabeti
Erzurum Mantısı, Antalya’daki Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te sadece mantısıyla ...
‘Cumhuriyetin 100. yılında kadınlar konuşuyor’
Şiir Okumaları, Kadınların Kaleminden, Sinema ve Hikâye Okumaları, Salon ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Maskesiz gezenimiz var mı?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva