ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sekmen’den Medya buluşması
Sekmen’den Medya buluşması
İlk 4’te Erzurum var
İlk 4’te Erzurum var
Körfezliler Sarıkamış şehitleri için yürüdü
Körfezliler Sarıkamış şehitleri için yürüdü
ATAAÖF sınavları artık Yüksekova’da da yapılacak
ATAAÖF sınavları artık Yüksekova’da da yapılacak
‘İyi ki varsın Hakan Kutlu’
‘İyi ki varsın Hakan Kutlu’
HABERLER>GUNCEL
27 Nisan 2009 Pazartesi - 04:04

Ermeniler tarihi karalıyor

İHA/ “Sözde soykırım meselesinin kültürel yönü konferansı” konulu konferansta Ermeni meselesinin Türkiye açısından giderek daha ehemmiyetli bir boyut kazandığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Can, “Yıllardır devam ede gelen sözde soykırım iddialarına karşılık son bir kaç yıl dışında ciddi olarak yapılmış bir girişim ve yayın faaliyeti bulunmamaktadır” dedi.

Ermeniler tarihi karalıyor

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Selman Can, Ermeni meselesinin kültürel boyutu ihmal edildiğini belirterek, “Ermeniler sözde soykırım iddiasını temellendirmek için bir mağduriyet psikolojisini dillendirmekteler. Ermenilere göre Türk mimarisinin, Türk müziğinin, Türk sanatının, Türk edebiyatının gerisinde Ermenilerin imzası vardır” dedi.
HAKLILIĞIMIZI İYİ ANLATMALIYIZ
Üniversite Kitabevi’nde düzenlenen “Sözde soykırım meselesinin kültürel yönü konferansı” konulu konferansta Ermeni meselesinin Türkiye açısından giderek daha ehemmiyetli bir boyut kazandığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Can, “Yıllardır devam ede gelen sözde soykırım iddialarına karşılık son bir kaç yıl dışında ciddi olarak yapılmış bir girişim ve yayın faaliyeti bulunmamaktadır” dedi.
ERMENİLER HAKSIZ İDDİALARI İÇİN BÜYÜK HARCAMALAR YAPIYOR
Ermeniler açısından ulusal bir mesele ve mili kimlik anlamı taşıyan olayın her yönü yüzlerce yayın ve faaliyetle bütün dünya kamuoyuna tanıtıldığını ve destek alındığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Can, “Aynı ideal etrafında Ermeni milletini toplaya bilmek için batının büyük destekleri ile 19. yüzyıl başlarından itibaren yürütülen çalışmalar karşısında bizim meseleye bakış açımız tehcir öncesi ve sonrasına ilişkin olaylara odaklanmış ve adeta bir savunma psikolojisine bürünmüş durumdadır. Ermeniler açısından kendi iddialarını destekleyen ve temel teşkil eden olaylar yalnızca tehcirle sınırlı değildir. Tehcirin bir sonuç olduğu, buraya gelinceye kadar olayın her iki millet açısından kültürel ve sosyal boyutlarının bulunduğu Ermeni araştırmacılar ve yandaşları tarafından çok iyi işlemiştir. İmparatorluğu oluşturan milletler arasında Ermenilerin sanat, siyaset ve sosyal değerler itibariyle ön plana çıktıkları, Osmanlı’nın vitrininde yer aldıkları vurgulanmaktadır. Kendi değerlendirmelerine göre; göçebe bir toplum olan Türkler barbar bir yapıya sahiptirler ve ellerinde bulunan bütün kültürel unsurlar başta Ermeniler olmak üzere diğer toplumlara aittir. Bu tür barbar toplumlar kendilerinden üstün olan milletlere karşı içten içe kin ve nefret içerisindedirler. Birinci Dünya Savaşı’nda yaşanılan olaylar bu nefretin tezahürüdür” diye konuştu.
ERMENİ MESELESİNİN KÜLTÜREL BOYUTU İHMAL EDİLDİ
Bugün Türkiye’de Ermeni meselesinin kültürel boyutu tamamen ihmal edilmiş durumda olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Can, “Edebiyatta, müzikte, el sanatlarında ve özellikle de mimaride Türk’e ait ne varsa çoğunlukla Ermeni kaynaklı olduğu vurgulanmaktadır. Mimar Sinan başta olmak üzere Osmanlı mimarlarının çoğunluğu Ermeni olarak kabul edilmiş ve dünyanın her yerinde literatüre bu şekilde geçirilmiştir. Bütün bu gelişmeler karşısında meseleyi yalnızca tarihçilere bırakmak yapılabilecek en büyük yanlıştır. Hemen her alanda Ermeni iddia ve yayınlarına karşılık ciddi bilimsel yayınlar ortaya konulmalıdır. Son günlerde yaşanılan olaylar şunu göstermektedir ki yakın bir gelecekte Ermenilerin talepleri doğrultusunda Türkiye’yi masaya oturmaya zorlayacaklardır. Yıllardır sürdürdükleri yayınlar ve iddialar ortaya konulacak dosyaların ana kaynağını teşkil edecektir. Bunlara karşı Türkiye’nin elini kuvvetlendirecek bilgi ve belgeler bu günden hazır tutulmalıdır. Unutmayalım ki yarın hepimiz için çok geç olabilir. Millet olarak olup bitenden haberimiz olmuyor. Bugün yapılması gereken çok şey var” şeklinde konuştu.
ERMENİLER MAĞDURİYET PSİKOLOJİSİNİ DİLLENDİRMEKTELER
Ermenilerin bir çok önemli tarihi eserin mimarlarının ermeni asıllı olduklarını özellikle öne sürerek bir üstünlük imajı oluşturmaya çalıştığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Can, “Ermeniler soykırım iddiasını temellendirmek için bir mağduriyet psikolojisini dillendirmekteler. Ermenilere göre Türk Mimarisinin, Türk Müziğinin, Türk Sanatının, Türk Edebiyatının gerisinde Ermenilerin imzası vardır. Ermenilerin bilinçli olarak her konuda bir Ermeni üstünlüğü fikrini öne çıkarmakla için Türklerin onları bir kıskançlık sonucu katlettiklerini işlemeye çalışmaktalar. Millet olarak bu yanlışlara karşı kültürel ve siyasi olarak ciddi çalışmalar yapmak gerekir. Ne yazık ki 2010 kapsamında yapılan projelerin birçoğu ne yazık ki ermeni tezine destek veren özellikler taşımaktadır” diye konuştu.
OBAMA’NIN KONUŞMASI ERMENİ TEZİNİ DESTEKLEYEN BİR KONUŞMADIR
Sözde Soykırım Meselesi işlenirken istenilen şeyin öncelikle halkın kafasında sorular oluşturmak olduğunu ifade eden Can, “Yapılan yayınların hemen hemen hepsi buna yöneliktir. Bu bağlamda Ermeniler dünya kamuoyunu da ciddi anlamda tatmin etmişlerdir. Obama’nın yaptığı konuşma tamamen Ermeni tezini destekleyen bir konuşmadır” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mökkem dadaş 27 Nisan 2009 Pazartesi 13:25

editör kardeş bu yazıların kaç kez okundugu notu yazı sonuna bi düşersen daha iy olur tabi bütün hemşerilerimin yazıları okuyup yorum yazmaları bilgi daharcıgından bilgi vermelerini bekliyorum selam saygılar allaha emanet olun

Yorumu oyla      6      4  
mökkem dadaş 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:07

ermeniler yıllarca milyonlarca kitap dergi broşur basıp dünyanın hertarafında propoganda yaparken bizim bizim yöneticiler ne yaptı uyudu tren kaçtı uyandılar akademisyenler ünüv teler bir kaçyıldır kitap tez yazıyorlar yeni bazı aydınlarımızda hala biz hırant dinç ermeniyiz diye geziyorlar bu işte en iyi çalışıp mücadele eden profs dr yusuf hallac oglu tarih kurumu eski başkanı idi gerçekten şuurlu dik duran memleket sevdalısı idi akp onuda görevinden aldı şimdi türkiyenin bi yapacagı var dünyanın bütün başkentlerine kültür sarayları kurup türkleri birleştirip lobiciligi geliştirmesi artık milyonlarca dışarda kalan türkleri örgütleyelim bu işi ermeni yahudi yapıyor biz niye yapamayalım akıllı hareket edersek hiç bişe yapamazlar selamlar can dadaş kardeşlerim site yöneticileri tbrk siteniz harika ve duyarlı

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkışlanacak eylem
A.TÜRKEZ/Erzurum'da üniversiteli gençler tarafından kitap okuma eylemi ...
Hac için rekor başvuru
Erzurum’da bu yıl hacca gidecek olan vatandaşlar için kayıtlar sona erdi. ...
En sıcak Mayıs’ı 1990’da yaşadık
Dilek BAYRAK/Erzurum en sıcak mayıs ayını 1990 yılında, en soğuk mayıs ...
 
Ruhsat krizi çözüldü
Cumhuriyet Caddesi üzerinde 3 yıl önce sökülen lojman ve dükkanların yerinde ...
“Sesimizi duyuramıyoruz”
İHA/Türk-Ermeni ilişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Kürkçüoğlu, Türk ...
Önce yağmur, sonra coşku
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 89. yıl kutlamaları Erzurum’un ...
 
Tekman’da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’un Tekman ilçesinde ...
Pasinler’de milli coşku
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzurum’un Pasinler İlçesi'nde ...
Folklor gösterileri 23 Nisan’a renk kattı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Eleştirisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva