Engellilerin yaşamını zorlaştıran bazı uygulamaların, kanun ve mevzuatlarla kolaylaştırıldığını, engellilerin de bu kolaylıklardan istifade etmelerinin kanuni bir hak olduğuna dikkati çeken Efe, “Aracında bile engelli plakası bulunan bir üyemiz, bir kamu kuruluşuna alınmamış, durumunu ifade etmesine rağmen mağdur durumda bırakılmıştır. Şehrin mülki amirinin bulunduğu bir binada her türlü kolaylık sağlanıyor olmasına rağmen, Erzurum Valiliği’ne bağlı bazı kurum ve kuruluşlarda hayatımızın çekilmez bir hale sokulmasına anlam veremiyoruz” diye konuştu.
Söz konusu hadiseyle ilgili olarak Erzurum Valiliği’nin kendilerinden bilgi talep etmeleri halinde, kurumun ve ilgilisinin ismini açıklayacaklarına vurgu yapan Sadullah Efe, “Bu olayla, engelliler olarak bu şehirde bize verilen önemi anlamış olacağız. Bizden bilgi talep edilirse, söz konusu kurumları ve ilgililerini tek tek açıklamaya hazırız” şeklinde konuştu.
EFE: ENGELLİ MAAŞLARINA YAPILAN ARTIŞLAR
Öte yandan 2009 yılında engelli maaşlarına yapılan yüzde 4 oranındaki artışın, ücretlere yansıtılmasında önemli bir sorun yaşanacağını kaydeden Sadullah Efe, şöyle konuştu: “Bu durumda özür derecesi yüzde 40-69 olanlar için özürlü maaşı aylık 7 TL artırılarak, 181 TL, üç aylık maaş tutarı ise 540 TL olacaktır. Özür derecesi yüzde 70-99 arasında olanlar için özürlü maaşı aylık 10 TL artırılarak, üç aylık maaş toplamı ise, 834 TL olacaktır. Yukarıda belirtilen miktarları, engelliler ve aileleri 1 Mart tarihinde alacaklardır ve bunun için de üç aylık maaş farkları olacaktır. Engelli arkadaşlarımızın 1 Haziran tarihinde alacakları miktar, Mart ayında aldıkları miktardan yaklaşık 20-30 TL daha az olacaktır. Ancak 1 Eylül tarihinde alacakları maaşın miktarı da, memurlara Temmuz ayında yapılacak olan yüzde 4,5 oranındaki artışa göre alacaklardır. Biz bu maaşların üç ayda bir değil de, aylık verilmesinin daha faydalı olacağını düşünüyoruz”