İlçedeki mahalle ve köyleri karış karış gezecek olan “İkna Timi”, ailelerle birebir görüşerek, eğitimin önemini anlatacak.
Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, okullaşma oranının artırılması için bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Palandöken ilçesinde eğitimin her geçen yıl biraz daha kalite kazandığını vurgulayan Özer, “Okullaşma oranı arttıkça, eğitimin kalitesi de artıyor. Bu süreci sekteye uğratmamak amacıyla 5 uzmandan oluşan ‘İkna Timi’ kurduk.” dedi.
//AİLELER İKNA EDİLİYOR
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Sosyal Hizmetler Uzmanı, Okul Müdürü ve AR-GE uzmanlarından oluşan “İkna Timi”nin, Pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlayacağını kaydeden Ali Özer, ekibin, kayıtların sona ereceği güne kadar işbaşında olacağını belirterek, bu yıl okullaşma oranında ciddi bir artış kaydetmeyi planladıklarını söyledi. Böyle bir çalışmanın yapılması fikrinin, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer’e ait olduğunu dile getiren Ali Özer, “İkna Timi”nin, sadece aileleri ikna etmekle değil, aynı zamanda sosyal bir araştırma yapmakla da mükellef olacağını ifade etti.
//KIZ ÇOCUKLARIN OKULA GÖNDERİLMEME NEDENİ
“İkna Timi” içerisinde bulunan sosyal hizmetler ve ARGE uzmanlarının, kız öğrencilerin neden okutulmak istenmediğine dair bilgileri birebir ailelerle görüşmek suretiyle elde edeceklerini anlatan Özer, “Bu çalışma sayesinde bölgemizde kız çocuklarının okutulmama nedenlerini de öğrenmiş olacağız. Çalışmanın sonunda oluşturacağımız bir yol haritasıyla, bu sebepleri ortadan kaldıracağız.” dedi.
Her biri alanında uzman 5 kişiden oluşan “İkna Timi”nin, Palandöken ilçe sınırlarında bulunan 20 mahallenin yanı sıra, köyleri de karış karış gezeceğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, “Kırsal kesimde yaşayan, ancak çeşitli nedenlerden dolayı okula gönderilmeyen çocuklar, bu çalışma sonunda okullu olacaklar. Arkadaşlarımız bu çalışmayı yürütürken, ailelerin sosyal ve ekonomik durumlarına yönelik olarak bir takım araştırmalar da yapacağından, ihtiyaç sahibi aileler de tespit edilerek, gereken yapılacak.” ifadelerini kullandı. Kız çocuklarının okula gönderilmesi yönünde bugüne kadar çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Özer, “İkna Timi” kurarak, ailelerin ziyaret edilmesi şeklindeki bu yöntemin, Türkiye’de bir ilk olduğunu da, sözlerine ekledi.