ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
4 kişiye umut oldu
4 kişiye umut oldu
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Atlı Kızaklar EİT 2025 için yarıştı
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
Erzurum - Artvin karayolu güncelleştirildi
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
 Oltu hayvan pazarı yeniden açıldı
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 3 - Ümraniyespor: 1
HABERLER>EĞİTİM
9 Temmuz 2014 Çarşamba - 13:48

ETÜ, 1.Ulusal Mikoloji Günleri 1 Eylülde

Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 1-4 Eylül 2014 tarihleri arasında “1. Ulusal Mikoloji Günleri” sempozyumu adı altında Türkiye’nin birçok Üniversitesinden 100’e yakın alanında uzman akademisyene ev sahipliği yapacak.

ETÜ, 1.Ulusal Mikoloji Günleri 1 Eylülde

ERZURUM (İHA) - Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 1-4 Eylül 2014 tarihleri arasında “1. Ulusal Mikoloji Günleri” sempozyumu adı altında Türkiye’nin birçok Üniversitesinden 100’e yakın alanında uzman akademisyene ev sahipliği yapacak.

 Düzenleme Kurulu Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Serkan Örtücü’nün üstlendiği etkinliğin düzenleme kurulu, 8 farklı üniversitede görev yapan toplam 12 akademisyenden oluşuyor.

 Sempozyum ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dr. Örtücü “Palandöken Dağı eteklerinde kurulu kış cenneti Erzurum’da “1. Ulusal Mikoloji Günleri”ni hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Kuruluşundan bu yana her geçen gün gelişmekte olan Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü olarak Türkiye’nin dört bir yanında araştırma yapan mikologları davet etmekten büyük onur ve mutluluk duymaktayız” dedi.

 Söz konusu etkinliğin Üniversitenin ilk bilimsel toplantısı olması nedeniyle kendileri için önemli olduğundan bahseden Dr. Örtücü, Hem Erzurum’un hem de Erzurum Teknik Üniversitesi’nin bilim camiasında daha iyi tanınması için çabalamakta olduklarını anlattı. Özellikle Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez’in önderliğinde yapılan uluslararası araştırmalarla hali hazırda yurt dışında bir çok üniversite ile iş birliği yaptıklarını fakat yurt içinde ise bu tip toplantılarla ülke bilimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

 Dr. Örtücü, “1. Ulusal Mikoloji Günleri” ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Mikoloji fungusları inceleyen bir bilim dalı olup, aynı zamanda mikrobiyolojinin bilim dalları arasında en eski olanıdır. Milattan önce 1200 yıllarından bu yana bilinen funguslar; küfler, mayalar ve genellikle etli funguslar veya s¸apkalı funguslar olarak adlandırılan makroskopik organizmaların bulundugˆu bir gruptur.

 Yüz binden fazla fungus türü bilinmektedir. Bunlardan sadece 100 kadar tür, insan ve digˆer hayvanlar için patojendir. Ancak bitkiler için patojen olan binlerce fungus türü bilinmektedir. Bu nedenle hem tıbbi hemde ziraai açıdan önem arz etmektedirler. Bunun yanında funguslar aynı zamanda penisillin gibi birçok antibiyotigˆin üretiminde de kullanılırlar. Bilindigˆi gibi antibiyotikler bakteri kaynaklı enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde en etkili kemoterapotik maddelerdir.

 Fakat son yıllarda özellikle biyoteknolojik süreçlerin endüstriye kazandırılmasında funguslar daha da önem kazanmıştır. Günümüzde tarlalarımız toksik kimyasallar yerine doğaya ve diğer yararlı organizmlara hiçbir zararı olmayan funguslar tarafından korunuyor. Verilen penisilin örneğinin dışında birçok hastalığa çare olacak metabolitler yine funguslar tarafından çok ekonomik yöntemlerle üretilebiliyor. Bunların yanında çevre kirliliğinin önlenmesi, giderilmesi ve iyileştirilmesi alanlarında funguslar çevredeki toksik metabolitleri parçalayarak veya ağır metalleri tutuklayarak onları zararsız hale getirebiliyor. Mycoremediation (fungal iyileştirme) olarak bilinen bu bilim alanı, özellikle küresel ısınma ve çevre kirliliği ile başımızın dertte olduğu çağımızda olası cevapları bize sunabilecek sayılı kaynaklardan biri gibi görünüyor.

 Bugün Ülkemizde fungusların çeşitli yönlerini açıklayan çok değerli araştırmalar yapılmakta ve henüz kesinlik kazanmamış veya tam olarak bilinmeyen yönleri aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Bu nedenle amacımız her geçen gün daha da önemli hale gelen funguslar konusunda çalışan bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirerek hem ülkemizde hem de bölgemizde gerçekleştirilen çalışmalardan haberdar olmak, ortak projeleri artırmak, gruplar arasında iletişim ve işbirliklerini daha da güçlendirmektir. Ayrıca katılımcılarımız sempozyum kapsamında moleküler mikoloji bir kursu, fotoğraf yarışması ve arazi çalışması gibi bilimsel etkinliklerin yanı sıra Erzurum’un tarihi mekanlarını gezerek ve yöresel yemeklerini tadarak Erzurum kültürünü tanıma fırsatı da bulacaklar.”

 
Erzurum internet bankacılığında 27’inci sırada
 
Altıparmak kamu yatırımlarını değerlendirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi-2 10 Temmuz 2014 Perşembe 10:23

DUYDUNUZ MU BU SÖYLEDİKLERİ Mİ? Ey siz anlı-şanlı üniversitelerimiz soruyoruz size. SİZ NE ZAMAN ÜNİVERSİTE OLACAKSINIZ? Daha sabah saat 9'da açın,akşam saat 5'de kapatmaya devam edin.Bu aziz ve yüce Türk Millet'ini avutun bakalım, daha nereye kadar avutacaksınız.Yazık bu fakir-fukaranın çar çar edilen parasına yazık hem de çok yazık.Ama bu vebalin altından kalkamayacaksınız.İYİ DUYUUUUUUUUUUUUUUUN!..

Yorumu oyla      6      7  
ejder tepesi-1 10 Temmuz 2014 Perşembe 10:18

Bırakın bu hikayeleri de realist olun.Bilim ve teknoloji üretin,patent alıp onu katma değeri yüksek teknolojik eserler haline getirin dünyaya satın,bu ülkeye dÖviz getirin,bu milletin refah seviyesine katkıda bulunun,sizin asli göreviniz bu.Dünya üniversitelerinin sıralamasında,en önemli kriterlerin başında,ürettiği patent sayıları geliyor.Yani dünyadaki üniversiteler aldıkları patent sayılarını söyleyerek başarılarını anlatırlar.NE ACI Kİ,2004-2014 yılları,yani 10 yıllık sürede,Türkiye Patent Enstitüsüne yapılan baş vurulara bakınız, şoke olacaksınız.Türkiye'nin en iyi üniversitesi yılda sadece 2,yanlış duymadınız İKİ,patent baş vurusu yapıyor. İşte sizin yere göğe koyamadığınız üniversitelerinizin işler acısı hali.Mesela California Institute,yılda 177 patent patent almış,baş vurular hariç.Yine Stanford'un sahip olduğu patent sayısı,Türkiye'nin ülke toplamından fazla.Sonuç olarak deriz ki;siz devlet memuru yetiştiriyorsunuz. Geleceğe yön veren beyinleri yetiştirmiyor sunuz.

Yorumu oyla      6      7  
Demir B 9 Temmuz 2014 Çarşamba 20:24

Tebrikler genç bir ekip. Allah başarılarınızı daim kılsın

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelerini Erzurum’da tanıttılar
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesi unvanına sahip olan ...
Otistik çocuklar destek bekliyor
İHSAN KUMRU-Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, resmi kurum ...
Tarihi Okul, vefa bekliyor…!
MUHAMMED COŞKUN-Tarihi eğitim kurumlarından olan Tatbikat İlkokulu bakımsızlıktan ...
 
Camiler onlarlarla bir başka güzel
Erzurum’un Çat İlçe Müftülüğünce tüm camilerde 3 kur halinde açılan 2014 ...
Gıdacılardan hijyenik Ramazan pidesi
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ...
Su Ürünleri’nde Canlı Alabalık satışı başladı
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
 
Aziziye’de 8 okula zenginleştirilmiş kütüphane
Erzurum Aziziye Kaymakamlığı imkanları ve SODES Projesi kapsamında 8 Okula ...
Sakal Erzurum Yakutiye’ye atandı
Mehmet Sakal Erzurum Yakutiye ilçesine Milli Eğitim şube müdürü olarak atandı.
ATAÜNİ VIII. Uluslararası Yaz Okulu başladı
Geleneksel VIII. Uluslararası Yaz Okulu başladı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva