Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Erzurum AB Bilgi Merkezi, Atatürk Üniversitesi’yle ortaklaşa, “9 Mayıs Avrupa Günü” etkinlikleri kapsamında panel düzenledi.
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen panele Prof. Dr. Kamil Aydın, moderatörlük yaptı. Panelistler Başkent Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Okan Cem Çırakoğlu, “Kimlikler Konuşur mu? ” TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Başak Yavçan, “Avrupa Birliğindeki Türkiye” ve yine TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hakan Övünç Ongur, “Avrupalılaşma Kavramı ve Türkiye’nin AB’ye Üyeliği” konularında bilgiler aktardı.
Panelin ardından akşam saatlerinde Aydilge bir konser verdi.
AYDINGİL KİMDİR?
8 yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu’nda başladığı müzik kariyerine 15 yaşına kadar, Türkiye'nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev alan sanatçı, 2006 yılında burslu okuduğu Başkent Üniversitesi’ni hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında birinci olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisansını tamamladı ve “İletişim Uzmanı” unvanı aldı.
Zengin bir müzik kariyerine sahip genç sanatçı, 2006’da “Küçük Şarkı Evreni”, 2009’da “Sobe”, 2011’de “Kilit” ve 2013’te “Yalnızlıkla Yaptım” isimli albümler çıkardı. Geniş bir dinleyici kitlesine sahip sanatçı Aydilge yazarlık ve radyo programcılığı da yapıyor.
AB BİLGİ MERKEZLERİ
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB - Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uyguluyor. Delegasyon, bu amaçla, Türkiye çapında 21 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir “AB Bilgi Ağı”nı destekliyor. AB Bilgi Merkezleri, 21 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) faaliyet gösteriyor.
İzmir ve Edirne dışındaki illerde AB Bilgi Merkezlerinin faaliyetleri, ticaret ve/veya sanayi odaları ile işbirliği halinde yürütülüyor. Bilgi Merkezleri, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla, kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştiriyor. Merkezler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun mali desteği ile bu etkinlikleri gerçekleştirirken, ‘Avrupa Takımı’ olarak bilinen AB uzmanı konuşmacılardan, eğitim programları ve seminerlerden, okullara yönelik okul turları, kukla gösterileri ve kültürel etkinliklerden yararlanıyor.