ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SİYASET
2 Ekim 2015 Cuma - 20:40

ETSO Akdağ’ı ağırladı

Erzurum’da seçim çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

ETSO Akdağ’ı ağırladı

Erzurum’da seçim çalışmalarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı, eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.

ETSO’da, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Meclis Başkanı Saim Özakalın tarafından karşılanan Akdağ, ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve bazı parti yöneticilerinin eşlik ettiği eski Bakan Akdağ, ETSO Meclisi, Yönetim Kurulu ve Komite üyelerinin katıldığı toplantıda, seçim çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“1 KASIM, HUZUR VE İSTİKRAR GETİRSİN”

Toplantının açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Konuşmasında, Türkiye’nin yeni bir seçim atmosferinde girdiğini kaydeden Başkan Yücelik, 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamamasının sıkıntılara yol açtığını söyledi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerin, ülkeye huzur ve istikrar getirmesi temennisinde bulunan Başkan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dövizde yaşanan kur farkından dolayı iş dünyası ciddi anlamda bir darboğazla karşı karşıya geldi. İnşallah görmek istemediğimiz sonuçlar yaşamayız. Bu açıdan da önümüzdeki seçimler ayrı bir anlam ifade ediyor. İnşallah ülkemiz kazasız belasız yeniden bir hükümete ve istikrara kavuşacak, insanlarımız da rahat bir nefes alacak. Tek temennimiz budur…”

Yaşanan sorunların önyargısız bir şekilde açık yüreklilikle dile getirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yücelik, “Bizim bu şehri kalkındırmamız lazım. Kalkındırmanın yolu da üretim altyapımızı güçlendirmekten geçiyor. Son dönemde yaşanan terör olayları bölgedeki illerle olan ticaretimize büyük darbe vurdu. Bir an önce ülkemizin üzerindeki bu terör kabusunun kalkmasını temenni ediyoruz” dedi.

Konuşmasında, “Bizler doğduğumuz bu topraklar gelişip, kalkınsın diye mücadele ediyoruz” diyen Başkan Yücelik, “Bütün yatırımlarımızı, bütün çabamızı, emeğimizi hep bu yönde sarf ediyoruz. Bizler hiçbir zaman ayrım yapmadık, hiç kimseye kendi dili, dini, ırkı yüzünden ötekileştirmedik. Ülkenin birliğini, bütünlüğünü, ortak değerlerini savunan herkes bizim kardeşimizdir. Biz hep böyle düşündük. Onun için ülkemizin biran önce bu sıkıntılardan kurtulması en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

“ARTIK PLAN DEĞİL, PİLAV YAPMAK LAZIM”

Toplantıda, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik’in ardından konuşan eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, toplantıya iştirak eden ETSO yöneticileri ve üyelerine teşekkür etti. Politikacıların genellikle yanlarındaki danışmanlarıyla beraber stratejiler üzerinde çalıştıklarını ve bir iş yapılacağı zaman, ‘stratejimiz ne olsun’ diye kafa yorduklarını anlatan Prof. Dr. Akdağ şöyle konuştu; “Bunu birçok kurum yapıyor. Zamanın çoğu strateji oluşturmakla geçiyor, uygulamaya ise çok az zaman kalıyor. 2000’li yıllarda İngiltere Başbakanı olan Tony Blair’in bir danışmanı ile birlikte çalışma ortamında bir arada olduk. Bu kişi daha sonraki yıllarda kurduğu bir uygulama ünitesi ile çeşitli hükümetlere danışmanlık hizmeti vermiş. Yapılan bu çalışmalar neticesinde, strateji belirlemeye ayrılan geniş zaman diliminin aslında uygulamaya ayrılması gerektiği ortaya çıkmış. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de bu konuda çok benimsediğim bir ifadesi var; ‘Bana plan değil, pilav lazım...’ Biz de bu noktadayız. Bu kadar zamandır birçok şeyi konuşuyoruz. Artık pilav yapmak lazım…”

Konuşmasında, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan koalisyon kurma sürecinde yaşananları aktaran Prof. Dr. Akdağ, partisinin bu konuda üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettiğini söyledi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in, iş dünyası adına dile getirdiği konularla ilgili de görüşlerini dile getiren Akdağ, istikrar için toplumun her ferdine önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Akdağ, toplantının sonunda ETSO üyelerinin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

 
“Biz vuruldukça çoğalıyoruz”
 
Ilıcalı, ‘Önce İstikrar’ dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ilıcalı: ‘Yapacağımız çok iş var’
Ilıcalı, “11 gündür sahada yaptığımız çalışmaların neticesinde ve 7 Haziran ...
Deligöz: ‘Koalisyonlar bu ülkeyi yönetemez’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarını ...
Yaptırmış: ‘Terör birliğimizi bozamayacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, 1 Kasım seçim çalışmaları ...
 
İl Seçim Güvenliği değerlendirildi
Erzurum’da Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında “Seçim Güvenliği” toplantısı yapıldı.
‘Hep Gönül Diliyle Konuştuk’
Erdoğan, “Milletim beni rütbelerin en büyüğüne, Cumhurbaşkanlığı makamına ...
‘Gönülleri de mamur edeceğiz’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, ...
 
Pazar Esnafından AK Parti’ye destek
Erzurum Seyyar ve Pazarcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, Perşembe Pazarı ...
Ilıcalı’dan DAP istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, Doğu Anadolu ...
Aydemir: ‘Erzurum farkındalık döneminde’
Aydemir, Erzurum’un AK Parti iktidarları döneminde, ekonomik ve sosyal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva