Erzurum Şehir Tiyatrosu Kültür ve Turizm bakanlığı katkılarıyla sezonun son oyunu olan Adab-ı Muaşeret adlı oyun Devlet Tiyatroları salonunda galasını yaptı. Yoğun katılımın olduğu oyunda izleyiciler kahkaha krizine girdi. Şehir tiyatrosu yazar kurulunun kaleme aldığı oyun İstanbul sosyetesini anlattı. Oyun finalinde verilen mesajlar izleyicileri duygulandırdı.
Oyunun sanat yönetmenliğini Cumhur Seval, yönetmenliği Semih Yetimoğlu, sahne amirliğini ise Feridun Korukçu yaptı.
YETİMOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
Yönetmen Semih Yetimoğlu oyunla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile yapısı güçlü olan milletin devlet yapısı da çok güçlü olacaktır; çünkü aile toplumun özüdür. Manevi değerlerini kaybeden aile yapısı çöken ülkenin manevi çöküşü de hızlı olacaktır. Başlarda yalnızca aile ortamlarında yaşanan dejenerasyon zamanla toplumun tüm kesimlerine yayılır. Sevgi saygı ve sadakat yerine kıskançlık ikiyüzlülük alay gibi kötü davranışlar ortaya çıkar. Tüm sistem çıkar ilişkileri ahlaki dejenerasyon ve maddi beklentiler üzerine kurulu hale gelir. Güven adalet şefkat ve merhamet körelince bireylerin bir arada huzur ve barış içinde yaşamaları da imkansızlaşır. Reyting uğruna ziyan edilen gençlik, evlilik programları ile insanlığımıza sunulan istikbal kapısı. Medya Türk kadınını bir et yığınından ibaretmiş gibi takdim ve teşhir ederken, gel de aile yapısının kutsallığından bahset. Özümüzü kaybettik her gün cinnet, kadına şiddet haberleri izliyoruz. Eli öpülesi Türk kadını bu ızdırabı yıllardır çekiyor. Bizim kadınımız asırlardır en duygulu şiirlere ilham kaynağı olmuştur. Hiç olmazsa onları başka yerlere çekmeyelim.
Türk Kültür varlığımız gün geçtikçe dejenere edilmektedir. Kültür varlığımızı korumak, iyi ve doğru anlatımını sağlamak, yeni yetişen gençliğimize kendi değerlerimizi vurgulamak. Büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi, bayrağın önemi, vatanın değeri, üretkenliği, ortak paydaşları, yetimin hakkını, ahlaklı olmayı, fazileti, liyakatı anlatabilmek” dedi.
Oyun sonunda seyirciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.