Geçtiğimiz günlerde sezon açılışını yapan Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), Kasım ayına daha yoğun ve oyun çeşitliliğiyle girmeye hazırlanıyor.
“İki Efendinin Uşağı”, “Tehlikeli Saplantı”, “Kafkas Tebeşir Dairesi” gibi oyunları tiyatro severlerle yeniden buluşturmaya hazırlanan EDT, 5 Kasım tarihinde de, “İki Bavul Dolusu” isimli çocuk oyununun prömiyerini yapacak. Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Burak Bacınoğlu, Ekim ayının son haftası ve Kasım ayında Erzurum’un tiyatroya doyacağını söyledi. Geçtiğimiz sezona damgasını vuran “Tehlikeli Saplantı” ve “Kafkas Tebeşir Dairesi” isimli oyunların, yeni sezonda da tiyatro severlerin beğenisine sunulacağını kaydeden Bacınoğlu, ayrıca perdelerin çocuk oyunlarıyla da şenleneceğini belirtti.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Kırmızı Şapkalı Kurt” isimli çocuk oyununun ücretsiz olarak sahneleneceğini anlatan Bacınoğlu, ay içerisinde yine belirli günlerin çocuklar için ayrılacağını dile getirdi.
EDT OYUN TAKVİMİ
Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun yeni sezon takvimini açıklayan Ahmet Burak Bacınoğlu, oyunları ve sahnelenme tarihlerini ise şöyle sıraladı: 25 Ekim: İki Efendinin Uşağı, 30, 31 Ekim ve 1 Kasım: Tehlikeli Saplantı, 5 Kasım: İki Bavul Dolusu (çocuk oyunu), 6 ve 7 Kasım: İki Efendinin Uşağı, 9 ve 12 Kasım: İki Bavul Dolusu (çocuk oyunu), 13, 14 ve 15 Kasım: Kafkas Tebeşir Dairesi, 16 ve 19 Kasım: İki Bavul Dolusu (çocuk oyunu), 20, 21 ve 22 Kasım: Tehlikeli Saplantı, 27, 28 ve 29 Kasım: İki Efendinin Uşağı, 30 Kasım: Kırmızı Şapkalı Kurt”
“İKİ BAVUL DOLUSU” ADLI ÇOCUK OYUNU, EDT’DE İLK KEZ BU YIL SAHNELENECEK
Bu yıl ilk sahnelenecek olan “İki Bavul Dolusu” adlı çocuk oyunu hakkında da bilgiler veren EDT Müdürü Bacınoğlu, şöyle konuştu: “Artık sahnede kukla oynatıcılar da oyuna dahil oluyor. Kuklalar oynatanlarla tartışıp, onları dinlemeyebiliyor. Makyaj çocukların gözü önünde yapılıyor. Kostümler, peruklar çocukların tanıklığında değiştiriliyor. “İki Bavul Dolusu” bu mantıkla yola çıkıyor; paylaşmayı, gülmeyi, eğlenmeyi, yiyeceğini, oyuncaklarını paylaşmak için ve paylaşmayı özendirmek için. Her zaman her yerde oynanabilecek, her oynanışında değişebilecek, gelişebilecek bir oyun. Ve en önemlisi; mesajını harekete, oyunlara, durum komedilerine sindirmeye çalışıp; oyunun bütününe yaymaya amaçlayan ve finalde mesaj takıntısı yaşamamayı hedefleyen bir oyun. Bütün çocuklarımızın bu oyunu izlemelerini tavsiye ediyoruz”