2009 yılı başında ‘sınır kesim’ yetkisi verilerek, işlevi artırılan Erzurum Et Kombinası’nda, askeri kışlalara yönelik et sevkıyatına başlandı. Mayıs itibariyle Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı askeri kışlalarla, kurum ve kuruluşlarının et ihtiyaçlarını gidermeye başlayan Et ve Balık Kurumu’na bağlı Et Kombinası Müdürlüğü, Trabzon ve Sivas’ta TAR-ET kapsamında bulunan büyükbaş hayvanların kesimini de, bundan böyle Erzurum’da yapacak.
SON YILLARIN EN YOĞUN DÖNEMİ
Et Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, kurumun, son yılların en yoğun ve en hareketli günlerini geçirdiğini söyledi. Erzurum Et Kombinası ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol sayesinde ‘sınırsız kesim’ yetkisi aldıklarını hatırlatarak, askeri kışlalar başta olmak üzere MSB’ye bağlı kurum ve kuruluşların et ihtiyaçlarının artık Erzurum’dan temin edildiğini bildirdi.
GÜNLÜK KESİM SAYISI ARTIRILDI
MSB ile imzalanan protokol kapsamında askeri kışlalara et sevkıyatının Mayıs ayı itibariyle başladığını kaydeden İsmail Atasever, kesimlerin ve sevkıyatların aynı tempo içerisinde 2010 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından uygulanan TAR-ET Besicilik Projesi’nin uygulandığı Trabzon ve Sivas illerinin de, Erzurum Et Kombinası ile birlikte çalışacaklarını anlatan Atasever, proje kapsamındaki büyükbaş hayvanların bundan böyle Erzurum tesislerinde kesileceğini dile getirdi. Sadece Mayıs ve Haziran aylarında Erzurum’da kesimi yapılacak büyükbaş hayvan sayısının en az 900 olacağına dikkati çeken Et Kombinası Müdürü Atasever, Temmuz ve Ağustos aylarında ise, Gümüşhane, Şiran ve Kelkit’ten gelecek olan 400 büyükbaş hayvanın kesimini yapacaklarını açıkladı.
EBK ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNE SATIŞ MAĞAZASI AÇTI
Öte yandan Erzurum Et Kombinası’nın, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin dışında, yerli halka da sağlıklı ve kaliteli et ulaştırdığına vurgu yapan İsmail Atasever, ikinci satış mağazalarını Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde açtıklarını ifade etti. Vatandaşın taze, hijyenik ve daha sağlıklı et tüketebilmesi amaçlanılarak açılan satış mağazalarının büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Atasever, hizmet kalitesini daha da yükselteceklerini söyleyerek, bu sayede yöre hayvancılığını da kalkındıracaklarını sözlerine ekledi.