KONSERVE ÜRETİMİ
Et ve Balık Kurumu konserve kavurma üretimine başladı. Kurumun Sakarya Kombinası'nda Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu için ayda 600 bin kutu konserve üretiliyor.
Yaklaşık 12 yıl süreyle Özelleştirme kapsamında kalan ve 45 kombinası kapanan daha sonra Özelleştirme kapsamından çıkartılan Et Balık Kurumu kendini yenilemeyi sürdürüyor. Kurum Sakarya Kombinası'nda konserve kavurma üretimine başladı. Kurum, Sincan'daki kombinada ise mayıs ayından itibaren Akçaabat, İnegöl ve hamburger köftesi gibi şarküteri ürünleri üretecek. Kurum, Erzurum'da Ortadoğu'nun en büyük yeni kombinasını kurma çalışmalarını ise sürdürüyor.
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Sakarya Et Kombinası Müdürü Muharrem Uçar, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, konserve üretimine iki ay önce başladıklarını belirterek, üretimin başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
Öncelikle Kurban Bayramı'nda kurbanlarını Et ve Balık Kurumu'nda kestiren Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu'na konserve üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Uçar, "Saatte 4 bin kutu kapasite ile çalışıyoruz. Bu kurumlar için ayda yaklaşık 600 bin kutu konserve üretiyoruz. Burada üretilen konserveler doğal bir afet durumunda söz konusu kurumlar tarafından afetzedelere dağıtılıyor. Kavurma konserve yaptırmak isteyen herkese kapımız açık. Konserveleri Et Balık Kurumu güvenilirliğin yanı sıra hijyenik, sağlıklı bir ortamda üretiyoruz." diye konuştu.
Bu arada kurum Sincan'daki kombinasında ise İnegöl, Akçaabat, hamburger köfteleri ve diğer şarküteri malzemelerini üreterek piyasada yerini almak istiyor. Önümüzdeki mayıs ayında üretime başlayacak olan Et ve Balık Kurumu, illerde satış mağazaları da açacak. Yaklaşık bir yıldır kamu kurumlarına ihalesiz et veren kurum, kombinaya gelen hiçbir hayvanı geri çevirmiyor. Uygulama ile son yıllarda gerileyen besiciliğin yeniden canlanması bekleniyor.