ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği güncelleniyor
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
ETD’den, Pasinler Zaferi kutlaması
HABERLER>BÖLGEDEN
3 Ağustos 2024 Cumartesi - 04:38

Dualar Gazzeli Mazlumlar ve Heniyye için

Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum’dan Malatya’ya, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Cuma namazı sonrasında İran'da suikast sonucu şehit olan İsmail Heniye için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistinli mazlumlar, Gazzeli çocuklar için rahmet niyazında bulunuldu, Netanyahu ve çetesi ise lanetlendi.

Dualar Gazzeli Mazlumlar ve Heniyye için

Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum’dan Malatya’ya, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de Cuma namazı sonrasında İran'da suikast sonucu şehit olan İsmail Heniye için gıyabi cenaze namazı kılındı, Filistinli mazlumlar, Gazzeli çocuklar için rahmet niyazında bulunuldu, Netanyahu ve çetesi ise lanetlendi.

BİNGÖL'DE İSMAİL HANİYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de İsmail Haniye için Cuma namazının ardından gıyabi namaz kılındı, Filistin için dualar edildi.
İran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için ülke genelinde bir günlük milli yas ilan edildi. Milli yasın ardından Cuma namazının ardından tüm yurtta Haniye için gıyabi cenaze namazı kılınırken, Filistin için de dualar edildi.
Merkez Ulucami binlerce vatandaş, Filistinliler için dua etti. Gıyabi cenaze namazına katılan AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “İran'ın başkenti Tahran'da menfur bir saldırı sonucu şehit edilen siyonizme karşı, dinsizlere karşı, islam düşmanlarına karşı mücadele eden çok değerli bir büyüğümüz İsmail Haniye'yi kaybettik. Allah rahmet eylesin, bugün dünyanın her tarafında 2 milyar Müslüman gıyabi cenaze namazı kılarken aslında bunun cenaze namazı olmaktan ziyade bir sahiplenme duygusu adına çok daha farklı alanlara çekmek lazım. Çünkü bugün İsmail Haniye yarın bir başkası. İslam alemi sustukça zalimler üzerimize geliyor. İslam alemi birleşmeli ve zalimlere karşı tek vücut olmalıdır” dedi.

HANİYE İÇİN BİTLİS'TE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'da suikast sonucu şehit olan İsmail Heniye için Bitlis'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayarak şehit düşen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye için Bitlis Ulu Camii’nde Cuma namazı sonrası İl Müftüsü M. Feysal Geylani tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Ülke genelinde tüm camilerde sala okunmasının ardından cuma namazı sonrası İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra dualar edildi.

AHLAT'TAKİ CAMİLERDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'da suikast sonucu şehit düşen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Bitlis'in Ahlat ilçesindeki camilerde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haniye'nin şehit edilmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Şehit Eren Öztürk Camii'nde de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrası İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler ve İslam ümmetinin birlik ve beraberliği için dua edildi.

Yaşanan bu zulmün bir an önce son bulması için tüm Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirten cami cemaatinden Bülent Akarsu, “Bugün Şehit Eren Öztürk Camisi'nde Şehit İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah şahadetini kabul etsin. Allah İslam ümmetine de bu zulme birlikte dur demeyi nasip etsin. İslam ümmetine Cenab-ı Allah hidayet nasip etsin” dedi.

HANİYE İÇİN TATVAN’TA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Tatvan ilçesinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.

İran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından, Türkiye'de 1 günlük yas ilan edildi. Bu gün ise Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Ensar Camii'nde Cuma namazı sonrası Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası yapılan duanın ardından cemaat sessizce dağıldı.

HANİYE İÇİN KILINAN CENAZE NAMAZINDA DUYGUSAL ANLAR: YAŞLI ADAM İSRAİL'İ KINADI, GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Elazığ'da Cuma namazı sonrası İzzetpaşa Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazda, yaşlı bir adam gözyaşları içinde "Çocuk katili Netanyahu" diyerek İsrail'i protesto etti.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu İran'ın başkenti Tahran'da, tören sonrası evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Haniye için tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da da Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. İzzetpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası, dualar edildi. Saf tutan ve gözyaşlarına hakim olmayan yaşlı bir adam ise “Çocuk katili Netanyahu” diyerek İsrail'i protesto etti.

GAKKOŞLAR HANİYE İÇİN YÜRÜDÜ

Elazığ'da bir araya gelen yüzlerce kişi, hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılıp, yürüyüş gerçekleştirdi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreni için İran'ın başkenti Tahran'a giden Hamas lideri İsmail Haniye, kaldığı konutta suikast sonucu hayatını kaybetti. Elazığ'da El-Aksa Platformu tarafından Haniye için program düzenlendi. Akşam namazı sonrası İzzetpaşa Camii'nde bir araya gelen grup, Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından yüzlerce kişi, Gazi Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar tekbirlerle ve sloganlar atarak yürüdü. Meydanda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, konuşmalar ve dualar ile sona erdi.

HANİYE İÇİN HAKKARİ’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'ın başkenti Tahran'da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Hakkari’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsmail Haniye'nin Tahran’da suikasta uğraması Hakkari’de, basın açıklamasıyla protesto edildi. Cuma namazı sonrası Ulu Camii’nde Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar attı. Gıyabi cenaze namazı, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından kıldırıldı.

Daha sonra bir açıklama yapan HAKDA Platformu Başkanı Nihat Gür; asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniye’nin emanetini Rahmeti Rahmana teslim ederek, Şeyh Ahmet Yasin, Abdülaziz el- Rantisi’nin aziz davasındaki izlerini takip ederek şehitler kervanına katıldığını söyledi. Başkan Gür, “İsmail Heniye, 3 oğlunu ve 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren ‘Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze’deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır’ diyerek, iman iddiasını mücadele, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Filistin’deki binlerce mücahitten biriydi. Tüm Filistin halkının başı sağ olsun, tüm Müslümanların başı sağ olsun, yeryüzünün tüm vicdanlı insanları İsrail terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun. 40 bin masum mazlum şehidin kanı 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa Veyl olsun. Gazze kasabı aşağılık katil Netenyahu’yu alkışlayan Katil ABD, Ortadoğu’dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak. Allah’ım biz Filistin halkının direnişine şahitlik ediyoruz. Filistin’deki tüm şehitlerimizin aziz kanları, imanını muhafaza vatanını müdafaa için direnen bütün şehitlerin hatırına, Gazze’deki bu zulmü ümmetin uyanışına, Siyonist vahşetin sonuna, nehirden denize Filistin’in ve Kudüs’ün özgürlüğüne vesile kıl” dedi.

IĞDIR'DA İSMAİL HANİYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunduğu sırada suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda suikastla şehit edildi. Haniye'nin şehit edilmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, İsrail saldırılarını lanetledi. Yurdun dört bir yanında da İsmail Haniye için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Iğdır'da da Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde vatandaşlar gıyabi cenaze namazı için bir araya geldi. Namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Servet Türkan, İsmail Haniye'nin gıyabi cenaze namazını kılmak için toplandıklarını söyleyerek, "İsmail Haniye, 3 oğlunu 4 torununun şehadet haberini alınca, davasını çelik bir iradeye, acısını sabra dönüştüren; 'Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze'deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır' diyen, İman iddiasını mücadele, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisindeki binlerce mücahitten biriydi. 'Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler' demeyin! Onlar diridirler'. diyor ya Rabbimiz, Bizler de işittik ve itaat ettik diyoruz. Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir" dedi. Basın açıklaması sonrası İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

MALATYA'DA HANİYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Malatya'da gıyabı cenaze namazı kılındı.

Battalgazi ilçesi Kernek Karagözlüler Camii'nde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Cuma namazının ardından Hamas lideri İsmail Haniye için gıyabı cenaze namazı kıldı.

Çok sayıda STK temsilcisinin de katıldığı gıyabı cenaze namazının ardından tekbirler getirilerek İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

MUŞ’TA İSMAİL HANİYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehit edilmesi nedeniyle Muş’taki tüm camilerde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast sonucu şehit düşen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Ulu Camii’nde Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in kıldırdığı gıyabi cenaze namazında Haniye için dualar edildi.

Program sonrasında gazetecilere konuşan Müftü Demir, “Haince şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye bizim ülkemizi de çok seven biriydi. Önce ailesinden 60 kişi şehit edildi. ‘Biz ölümden korkmuyoruz. Malım, çocuklarım ve canım feda olsun ama yeter ki ülkem sağ olsun’ diyor. Bizlerde şimdi Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldırdık” dedi.

HANİYE İÇİN VARTO’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Diyanet İşleri Başkanlığının direktifleri doğrultusunda Varto Müftülüğünce tüm camilerde İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Muş’un Varto ilçesindeki Hacı Kaya Özer Camii’nde kılınan Cuma namazının ardında toplanan vatandaşlar, Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası dua eden kalabalık, İsrail aleyhine slogan attı.

Açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Fatih Arslan, “Bir suikast sonucu şehit düşen Filistin davasının yiğit evladı İsmail Haniye ve bütün Gazze şehitlerimiz için Hacı Kaya Özer Camii’nde Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazını kıldık. Rabbim kabul eylesin. Hüsnü şahadetini Rabbim kabul eylesin. Makamlarını Ali, mekânlarını cennet eylesin. En yakın zamanda Filistin’in, Mescid-i Aksa’nın esaretten kurtulmasını ve özgür olmasını, Müslümanların da tevhidini Rabbim lütfeylesin, nasip eylesin. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Duaların ardından toplanan kalabalık sessiz şekilde dağıldı.

GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN VAN’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

VAN (İHA) - Van'daki sivil toplum kuruluşları tarafından İran'da suikast sonucu ölen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşmüştü. Hazreti Ömer Camii’nde Cuma namazı sonrası Haniye ve Gazzeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra camii avlusunda toparlanan STK'lar burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Sami Tarhan, Gazze'de tespit edilebilen ölü sayısının 40 bine yaklaştığını belirtti. Tarhan, “Enkaz altında ise 10 bin civarında Müslüman’ın temiz bedeni yatmakta. Azgın Yahudi varlığının saldırılarından etkilenerek salgın hastalık ve açlıktan ölenlerle birlikte Gazze'de gerçek ölü sayısının 85 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir. Görmüyor musunuz? Gazze'nin sizden başka tutunacağı dalı yok, sizden başka umudu yok. Onların tek umudu sizlersiniz. Zira Batılı devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sağır ve kötürüm bir insan hakları savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halkların olunca dünyaya ayağı kaldırıyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve işbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar” dedi.

Grup, yapılan duanın ardından alandan ayrıldı.

GÜMÜŞHANE’DE HANİYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran’ın başkenti Tahran’da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gümüşhane’de İran’ın başkenti Tahran’da şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için Cuma namazının akabinde Kemaliye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane Milletvekilleri Celalettin Köse ve Musa Küçük’ün de katıldığı cenaze namazında şehit edilen İsmail Haniye için dualar edildi.

 
ATAUNİ Senatosundan kınama mesajı
 
Tekin Gönül Coğrafyasına seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, muhtarlarla bir araya geldi.
Şenkaya Müftüsü Çelebi Oltu’ya atandı
Şenkaya Müftüsü Veysel Çelebi, Oltu Müftülüğüne atandı.
Rize’de Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı
Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için ...
 
Van'da Haniye için gıyabi cenaze namazı
Van Filistin'e Destek Platformu üyeleri, İran'da suikast sonucu hayatını ...
Malatya'da Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı
İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu hayatını ...
Gakkoşlar Haniye için yürüdü
Elazığ'da bir araya gelen yüzlerce kişi, hayatını kaybeden Hamas lideri ...
 
Haniye için Bitlis'te gıyabi cenaze namazı kılındı
 Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastla şehit edilmesinin ardından Bitlis'te ...
Muradiye’de Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı
Van’ın Muradiye ilçesinde, bu sabah İran’da şehit edilen Hamas Lideri ...
Haniye için Muş’ta gıyabi cenaze namazı kılındı
İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen suikast sonucu şehit düşen Hamas ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
İnsanlıktan bütünüyle çıktık
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva