ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
Erzurum vergide sıra atladı
Erzurum vergide sıra atladı
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Ocak 2020 Cuma - 16:01

Doğu'nun meşhur lezzetleri Başkent’e taşındı

kayak merkeziyle dünyaca üne kavuşmuş Erzurum ve 21 il lezzetleri ve kültürleriyle Başkentlilere tanıtıldı. Fuarda Erzurum cağ kebabından Urfa ciğerine, Hatay’ın kağıt kebabından Gaziantep’in içli köftesine kadar onlarca çeşit yemek vatandaşların beğenisine sunuldu

Doğu nun meşhur lezzetleri Başkent’e taşındı

Başkent’te bu yıl ilki gerçekleşen Doğu ve Güneydoğu Tanıtım Günleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 21 ilin meşhur lezzetlerinin vatandaşlarla buluşturulduğu fuarda en çok ilgiyi Van’ın tuzlu inci kefali, Bitlis balı ve yöresel peynir çeşitleri gördü.

Ankara'da ilki gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu İlleri Tanıtım Günleri. Altınpark fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkent’te yeni yılın ilk fuarında Doğu rüzgarı esti. Tanıtım Günleri’nde kazıyla ünlü Kars’tan tarihi evleri ile binlerce turist çeken Mardin’e, kayak merkeziyle dünyaca üne kavuşmuş Erzurum ve 21 il lezzetleri ve kültürleriyle Başkentlilere tanıtıldı. Fuarda Erzurum cağ kebabından Urfa ciğerine, Hatay’ın kağıt kebabından Gaziantep’in içli köftesine kadar onlarca çeşit yemek vatandaşların beğenisine sunuldu. Kars’ın kaşar peyniri, Ardahan’ın küflü peyniri de stantlarda en çok merak edilen ürünler arasında bulunuyor.

FUARDA ÜRÜNLER İNDİRİMLİ OLARAK SATIŞA SUNULUYOR

Bitlis’ten gelerek fuarda stant açan Emin Kılvan, Bitlis balının doğallığına işaret ederek, “Şekersiz, katkısız bir bal. Şeker hastası bile bu balı yiyebiliyor. Hiç kuşkusuz kahvaltıda yiyebilir, şifadır. Fiyatlar ucuz. Bitlis’te bu balı 180’den aşağı vermiyoruz ama şu an burada kilosu 120 lira” ifadelerini kullandı.

Fuarda en çok Bitlis ürünlerinin dikkatini çektiğini söyleyen Fahriye Bektaş, “Stantların hepsi çok güzel, hakikaten güzel ürünler getirilmiş ama en çok dikkatimi çeken Bitlis fuarı oldu, çok daha doğal. Çok lezzetli buluyorum bütün ürünlerini, çok fazla tüketiyorum. Özellikle Bitlis’ten çok fazla alışveriş yaptım. Bal aldım. Bitlis'in balı meşhurdur biliyorsunuz. Hakikaten çok lezzetli bir bal. Ankara’da bulamayacağınız bir bal. Peynirini aldım, otlu peyniri çok lezzetli. Fiyatlar normal, alınabilecek fiyatlar” dedi.

Bitlis Tatvan’dan fuara katılan esnaflardan Celal Öğretmen, “Bitlis Tatvan. O bizim Van Gölü balığı, inci kefal. Bu salamura balıklar tuzda muhafaza ediliyor, bunun tek etkisi uzun süre kalabiliyor. Bir gün suyun içinde kalıyor, güzelce yıkanıyor, başı kesilip pişiriliyor. Normalde bu tandırın içinde çok güzel olur. Güzelce yıkanıp, yağda kızartılıp pişiriliyor. Bunun yanında bulgur pilavı, bir de bir çay içerseniz ister istemez tuzu geçiyor. Bozulmadan 2-3 yıl kalır, bir şey olmaz. Serin yerde, sıcak olmadığı sürece hiçbir şey olmaz. Normalde fiyatı bunun 15 lira. Ayrıca kendi ürettiğimiz tulum peynirleri de var” diye konuştu.

Bitlis’ten getirdiği dağ elmalarını fuarda satan Müşhülhan Öğretmen ise, “Bitlis Hizan'dan geliyoruz biz. Kaliteli ürünleri getiriyoruz, dağ elmaları gibi. Bu ürünler bizim kendi ürünlerimiz. Bu ürün sadece Bitlis Hizan'da yetişiyor, dağ elmaları diyorlar. Bunu toplarken toprağa gömüyorlar, ondan sonra çıkarıyorlar ve bunlar ilkbahara kadar bir sene böyle kalıyor. Bu çok ekşi, toprağa gömünce biraz tadı farklı oluyor. Bunu biz kurutuyoruz, suyu da çok şifalı. Bu elma her yerde bulunmaz. Tansiyona, şekere çok iyi geliyor. Biz herkese tavsiye ediyoruz. Şehirde yaşayanlar bu hormonlu elmaları yiye yiye daha farklı bir tat alıyor ve mükemmel oluyor. Bunu normalde biz 10 liraya vermemiz lazım ama biz fuara özel 5 liradan veriyoruz” şeklinde konuştu

Gürol çifti, yöresel tatlara bakmak ve ihtiyaçları olan ürünleri almak için fuarı ziyaret ettiklerini belirterek, “Tarhana aldık. Yaşımız icabı artık otlarla besleniyoruz. Fuar çok güzel. Sürekli olması lazım. Doğal beslenmek insan sağlığı için çok önemli” dedi.

Vatandaşlardan Abbas Yıldırım, fuarı güzel bulduğunu söyleyerek, “Dışarıdaki fiyatlarla aynı. Emekli olduğum için vaktimi değerlendirmek ve gözümü de doyurmak için buraya geldim. İmkanlarımız dahilinde doğal beslenmeye dikkat ediyoruz” dedi.

Öte yandan fuarda farklı yörelerden ürünler de yer aldı. Çankırı’nın tuz ve tuz ürünleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 40 senedir kesecilikle uğraşan 75 yaşındaki Yılmaz amca da Bursa’dan getirdiği organik keseleri satışa sundu.

 
2020'nin ilk karı vatandaşların hasretini dindirdi
 
Babası gözyaşlarına hakim olamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ceylan: “2020 Bilge Tonyukuk yılı’
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Öğretim Üyesi Prof. ...
Fırfırik 17’inci yılında
Erzurum’da yayınlanan Türkiye’nin en uzun soluklu şehir mizah dergilerinden ...
Atatürk Üniversitesinde Sezgin’e vefa sergisi
İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatını anlatan ...
 
Yılın basın fotoğrafları başvuruları başladı
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 35 yıldır aralıksız olarak düzenlediği ...
Oltu’da Yılbaşı devesi geleneği
Oltu İlçesinde çocuklar eskiden gelen geleneği bu yılbaşında da devam ...
TÜGVA’dan Yılın ilk gününde sabah namazı buluşması
Kurulduğu günden bu yana sosyal ve kültürel alanda yaptıkları çalışmalarla ...
 
Sekmen Mekke’nin Fetih yıldönümünü kutladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Mekke’nin Fethi, İslam ...
Şair Genç şiir severlerle buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Medeniyet Söyleşileri” kapsamında ...
Anadolu Orhun Abidelerinde kış güzelliği
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva