Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'ların Güçlendirilmesi Projesi Koordinatörü Tekeli, "Projenin Erzurum’da da illerinde uygulandığını, projenin Avrupa Birliği fonlarından desteklendiğini söyledi.
//KADIN STK’LARINA DESTEK
Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'ların Güçlendirilmesi Projesi'yle ilgili Muş'ta bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Valilik Kalkınma Destek ve Proje Ofisi Koordinatörü Bülent Solmaz, Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'ların Güçlendirilmesi Projesi yetkilileriyle sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kadınlarla ilgili sıkıntıların yaşandığını söyledi. Bu sıkıntıların önüne geçilmesi için bu tür projelerin önemli olduğunu vurgulayan Okan Leblebicier, "Genel olarak tüm Türkiye'de ve bu bölgede daha fazla hissedilen kadın erkek eşitsizliği, kadınların kamu hizmetlerine ulaşmada bazı yaşadığı sıkıntıları ve daha genelde kadın haklarının iyileştirilmesini önemseyen bir proje. Bu konuda var olan sorunlarımızı aşmamız lazım. Modern dünyayla birebir entegre olmak için bu sorunun adının bile anılmayacağı bir Türkiye hepimizin özlemi. Bu projeler bu bölgede en azından bunun farkındalığını oluşturmak için başlatılmış bir proje diye düşünüyorum. İnşallah başarılı olur. Bu projeden Muş ilimizin de azami bir şekilde faydalanması için çok fazla duyurulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü ne kadar çok duyurabilirsek o kadar faydalı olacaktır" dedi.
//TEKELİ BİLGİ VERDİ
Daha sonra Türkiye'nin Az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadınların ve Kadın STK'ların Güçlendirilmesi Projesi Koordinatörü Didem Tekeli ise, slayt eşliğinde proje hakkında bilgi verdi. Projeden 30 ilin faydalanacağını ifade eden Didem Tekeli, "Proje GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde uygulanmakta olup Avrupa Birliği fonlarından desteklenmektedir. Projenin teknik destek ekibi, İngiltere liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülmektedir. Proje, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların kamu hizmetlerine erişimi konusunda engel kamuoyunu, kadın STK'lar, yerel kamu kuruluşları ve yerel yöntemler arasında farkındalık oluşturmak, teknik anlamda kapasite geliştirmek ve birlikte çalışma kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda eğitim ve destek faaliyetlerinin yanı sıra çağrısı yapılan ve Merkezi Finans İhale Birimi tarafından değerlendirme süreci devam eden 3 milyon avroluk hibe planı uygulaması tamamlanacaktır. Bölgenin ihtiyaç analizini doğru şekilde tespit etmek ve proje hedefleri doğrultusunda sistematik faaliyetleri amacına uygun organize etmektedir" diye konuştu.
Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.