ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
30 Mart 2014 Pazar - 13:36

Doğu’da kar altında seçim heyecanı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini artırırken hayat olumsuz yönde etkilendi. Kar, Erzurum’da kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Doğu’da kar altında seçim heyecanı

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini artırırken hayat olumsuz yönde etkilendi. Kar, Erzurum’da kartpostallık görüntüler oluşturdu.

 Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi etkisine giren bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 10, Ardahan ve Kars'ta eksi 11, Ağrı ve Erzincan'da eksi 6 ve Iğdır'da eksi 3 derece olarak kaydedildi.

 Kar kalınlıkları Palandöken'de 60, Konaklı'da 80 ve Cıbıltepe'de 10, Erzurum'da 11, Kars'ta 5, Ağrı'da 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 santimetre olarak ölçüldü.

 Kar ve tipi nedeniyle Erzurum-Ağrı, Erzurum - Bayburt, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma kapandı.

Doğu’da belediye ve karayolları ekipleri karla mücadele çalışmasına koyuldu. Vatandaşlar oy kullanmaya kar yağışı altında giderlerken, yolu kapanan bazı köylere sandıkların ulaşmadığı öğrenildi.

 Öte yandan, kar yağışı Erzurum’da kartpostallık görüntüler oluşmasına neden oldu.

DOĞUBAYAZIT’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ

Ağrının Doğubayazıt ilçesinde yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı hayat durma noktasına geldi.

İlçede dünden beri devam eden soğuk hava ve yağmur sabaha karşı kar yağışı ve fırtınaya dönüştü. İlçe ve köylerde geceden beri elektrikler olmazken, elektrik kesintisinden dolayı da sular akmıyor. EDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun yağış ve fırtına nedeni ile ilçeye enerji sağlayan ana dağıtım ünitelerindeki arızalardan dolayı bir süre daha elektrik verilemeyeceğini, fırtınadan dolayı kopan elektrik tellerinin onarımının devam ettiğini ifade ettiler. Sabah erken saatlerde oy kullanmak için sandık başına gitmeye çalışan vatandaşlar oy kullanacakları yerlerde ulaşmakta oldukça zorlandı.

Öte yandan ilçenin Ağrı, Iğdır ve Van ile olan bağlantısı yoğun kar yağışı nedeni ile ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açma çalışmaları devam ediyor.

 PATNOS'A KIŞ GERİ GELDİ

Ağrı’nın Patnos ilçesinde gece karla karışık yağmur başladı. Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olduğu Patnos’ta tipinin de etkili olduğu kentte vatandaşlar güne yağışla uyandı. Lapa lapa karın yağdığı kentte cadde ve sokaklar beyaza büründü. Vatandaşlar havanın ısınmasıyla sobaları kaldırdıklarını, yazlık kıyafetleri çıkardıklarını söylediler. Kar yağışına şaşırdıklarını bildiren vatandaşlar, "Neredeyse Nisan ayı geldi. Karın yağdığını görüce çok şaşırdık. Hava çok soğuk" dediler.

 Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentin Kuzeydoğu'dan gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girdiğini kar ve tipiye karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdiler. Yağışla beraber hava sıcaklıklarında 5 ile 8 derece azalacağını belirten yetkililer, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmasını istediler.

ARDAHANLILAR KAR YAĞIŞI ALTINDA OY VERMEYE GİTTİ

Ardahan’da seçim sabahı oy kullanmak için sandık başına gitmek isteyen vatandaşlar kar ve tipi sürprizi ile karşılaştı.

Ardahan?'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, il merkezi ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şiddetli kar yağışı karşısında oldukça şaşıran vatandaşlar, saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri için sandık başlarına akın ettiler. İlhan Özgür, ’’Bugün 30 Mart demokrasi bayramının olduğu bir gündür. Ardahan’da güne kar yağışı ile başladık ve seviyeli bir şekilde seçim süreci devam etmektedir. Ülkemize milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemlerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Hepsinden Allah razı olsun’’ dedi.

 Ardahan merkeze bağlı Sulakyurt köyünde de oy kullanmak isteyen vatandaşlar, sabah kar yağışı ve tipi sürpriziyle karşılaştılar. Vatandaşlar kar ve tipiye rağmen oylarını kullanmak için köy okulunda kurulan sandığa akın ederek oylarını kullandılar.

IĞDIR’DA ÇİÇEK AÇAN MEYVE AĞAÇLARI KAR ALTINDA KALDI

Iğdır’da sabah saatlerinde etkili olan kar ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

 Haftalardır bahar havasının yaşandığı kent kar sürprizi yaşandı. Doğu Anadolu’nun ‘Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır’da çiçek açan meyve ağaçları kar altında kaldı. Sabah uyanan Iğdırlılar, mart ayında etkili olan kar yağışına alışık olmadıklarını belirttiler. Iğdır’da ilk kez bu ayda kar yağdığını ifade eden Mehmet Karacam, bu yağıştan en çok kayısı çiçeğinin etkileneceğini söyledi.

 Ebulvez Danış ise, daha düne kadar gömlekle şehirde dolaştıklarını, sabah uyandıklarında ise kar, fırtına ve aşırı soğuk hava ile karşılaştıklarını ve çok şaşırdıklarını ifade etti.

ELAZIĞ'DA OY KULLANMA İŞLEMİ KAR YAĞIŞIYLA BAŞLADI

Türkiye genelinde erken oy kullanan şehirler arasında yer alan Elazığ'da sabah saat: 07.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. 390 bin 114 seçmen yer aldığı Elazığ'da sabah saatlerinde kar yağışı da başladı.Elazığ'da bugün sabah saat. 07.00 itibariyle başlayan oy kullanma işlemi saat: 16.00' a kadar devam edecek. Elazığ merkezde 252 bin 113 seçmen yer alırken, ilçe, belde ve köylerle birlikte seçmen sayısının 390 bin 114 olduğu öğrenildi. Bin 636 sandığın yer aldığı Elazığ'da vatandaşlar sabah erkenden oylarını kullanmaya başladı. Kentte 2 bini polis yaklaşık 5 bin resmi görevli sandık başında yer aldı.

Sabah saatlerinde başlayan kar altında Oy kullanmaya gelen vatandaşlar," Oyumuz vatanda millete hayırlı olsun. İnşallah hem ülkemiz hemde şehrimiz için hayırlı bir sonuç çıkar. . Hem Elazığ için hem de ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkar inşallah" dedi.

KARS, KARA TESLİM OLDU

Kars’ta önceki gün başlayan ve gece sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi, 60 köy yolunu ulaşıma kapatırken, bazı köylerde ise yolların kapalı olmasından dolayı sandık başkanları yolda kaldı. Yolu kapalı olan, Sarıkamış’a bağlı Eşmeyazı ve Karaköse köylerinde oy kullanma işlemleri başlamadı.

Kars’ta kar ve tipiden dolayı buzlanan yollarda, çok sayıda araç kaydı. Bazı araçlarda vatandaşların yardımıyla hareket ettirildi.

 Kars merkez Çakmak köyü yolunda kalan çok sayıda araç, vatandaşların iteklemesiyle yokuş yukarı çıkarıldı. Bazı araçlarda çıkamadıkları yokuştan geri dönerek, kent merkezine gitti. Buzlanan yollarda kalan araçlar ise uzun kuyruklar oluşturdu.

 Kars’ta, kar ve tipiden dolayı 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden açılması için, İl Özel İdaresi ve Karayolları Karla Mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yol açma çalışmalarına, etkili olan tipi engel oluyor. Kars’ta yolları kapalı bulunan bazı köylerde, sandık başkanları görev yerlerine gidemediği için seçmenler şu ana kadar oy kullanamadı. İl Özel İdaresi ekipleri yolda mahsur kalan ve içerisinde sandık başkanlarının bulunduğu araçları köylere ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kars’ta, Eşmeyazı ve Karaköse köylerine sandık başkanları gidemediği için, oy kullanım işlemleri başlamadı. Kars’ta tipi etkili olmaya devam ediyor.

KARS’TA OY KULLANMA İŞLEMLERİ KAR VE TİPİ ALTINDA BAŞLADI

Kars’ta sabah erken saatlerde oy kullanmak için sandık başına gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar kar ve tipi sürprizi ile karşılaştı.

Kars’ta oy kullanma işlemleri saat 07.00’de başladı. Vatandaşlar, kar ve tipi altına oy kullanacakları okullara gelerek oylarını kullanmaya başladı. İsmetpaşa İlköğretim Okulu'na oğlu ve gelinin yardımıyla gelen 82 yaşındaki Aliye Othan, oyunu kullandıktan sonra gelinin yardımıyla arabaya binerek ayrıldı. Kars’ta oy kullanma işlemleri 16.00’da sona erecek.

HAKKARİ’DE 3500 RAKIMLI KONAK KÖY’NDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Hakkari’de 3500 rakımlı Berçelan Yaylası’nda karla mücadele çalışmalarını devam ettiği belirtildi.

Şehirden 25 kilometre mesafede bulunan ve rakım itibarı ile kar yağışının hiç eksik olmadığı 3500 rakımlı Berçelan Yaylası’ndaki Konak köyünde karla mücadele çalışması devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekibi tarafından yapılan bir haftalık çalışma sonucunda önceki gün ulaşıma açılan yolun akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığı belirtildi. Konak köyü sakinlerinin durumu İl Özel İdaresini bildirmesi üzerine harekete geçen karla mücadele ekibinin yolu yeniden ulaşıma akçam için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü belirtildi.

VAN’DA KAR YAĞIŞI

Van’da dünden buyana etkili olan fırtına, bu gün yerini kar yağışına bırakırken, kar ve fırtınadan dolayı Bahçesaray yoluna geçici olarak araç gönderilmiyor.

 Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini altına alan kar yağışı, Van’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dünden buyana etkili olan fırtına, bu gün yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor.

 Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliği’ne bağlı Görentaş Bakımevi yetkilileri tarafından, kar ve fırtınadan dolayı Bahçesaray yoluna geçici olarak araç gönderilmiyor.

VANLILAR, KAR YAĞIŞI VE SOĞUK HAVAYA RAĞMEN SANDIK BAŞINA GİTTİ

Van’da etkili olan kar yağışı ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar sandık başına gitti.

 Sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezi beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen Vanlılar büyük bir heyecanla sandık başına gitmeye devam ediyorlar. Düşerek ayağını kıran Huriye Kuşman (64) isimli bayan, yakınlarının yardımıyla oyunu kullanacağı Telia Sonera Lisesi’ne geldi. Okulun koridorlarında yürüteç yardımıyla yürüyerek oyunu kullanacağı salona gelen Kuşman, burada bekleyen vatandaşların sıra vermesiyle oyunu kullanarak okuldan ayrıldı.

Ahmet Çakaroğlu (83) isimli yaşlı adam da, ilerlemiş yaşından dolayı yürüteç yardımıyla yürüyerek sandık başına gitti.

 
Pasinler’de 2 bin 750 hatim indirildi
 
Altıparmak ailesi ile oy kullandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimliğini kaybetti, başına gelmeyen kalmadı
Bitlis’in Tatvan ilçesinde 10 yıl önce kimliğini kaybeden Cevdet Kabay’ın ...
İlk konferansı Palabıyık verdi
Modern, ferah ve donanımlı yapısıyla dikkat çeken yeni salonda ilk konferans, ...
Kurtulmuş Doğu turunda
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Filistin meselesinde ...
 
Dede Korkut Topluluğu'ndan Nevruz tepkisi
Ardahan Üniversitesi Dede Korkut Topluluğu, ARÜ yönetiminin nevruz kutlamalarında ...
Hazara Türkleri Nevruzu kutladı
Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Trabzon’da ...
Doğu Anadolu'da dış ticaret yoğunlaşması
MAHMUT AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2002-2013 dönemi bölgesel ihracat verilerini ...
 
ASİMDER’den Nahcivan çıkarması
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve ...
Bingöl yolunda kaza: 20 yaralı
Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Kars’tan ...
Gümüşhane-Erzurum yoluna paramotor indi
Gümüşhane’de paramotorla havalanan tecrübeli paraşütçü, sırtındaki bayrağın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva