ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Ocak 2012 Pazartesi - 00:01

Doğu'da’da Fetih Coşkusu

Erzurum'da yılbaşı kutlamalarına alternatif olarak Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "Mekke'nin Fethi" programına yoğun katılım oldu. AGD Şube Başkanı Taşdemir, bugüne kadar düzenlenen etkinliklere, yediden yetmişe her yaştan kişinin yoğun bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Doğu da’da Fetih Coşkusu

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da yılbaşı kutlamalarına alternatif olarak Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Mekke'nin Fethi" programına yoğun katılım oldu.
Palandöken ilçesindeki Kültür Merkezinde düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Salonun dolmasına rağmen katılım devam edince, çoğu insan dışarıda kaldı ve izdiham oluştu. Bu sırada kapı görevlileri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Araya giren polis ekipleri, gerginliği büyümeden yatıştırdı. Zaman zaman cama vurarak duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Salon dolmuş. Bizi içeri almıyorlar. 1 senedir bu programın yapılmasını bekliyorduk. Ancak şimdi içeri giremiyoruz" dediler. Öte yandan, salonun dolması nedeniyle görüntü çekmek isteyen bazı gazeteciler de içeri giremedi.
TAŞDEMİR’İN KONUŞMASI
Palandöken ilçesi kültür merkezinde düzenlenen programda konuşan AGD Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, bugüne kadar düzenlenen etkinliklere, yediden yetmişe her yaştan kişinin yoğun bir ilgi gösterdiğini söyledi. Taşdemir, İslamiyet tarihinin en önemli bir anını insanlara anlatmak, onların maneviyatında güzel duyguların oluşmasını sağlamak için yapılan çalışmalarda gençlerin ön planda olmasının gurur verici olduğunu belirtti.
MEKKE’NİN FETHİ
Mekke'nin İslam dünyasındaki yerinin kelimelerle anlatılamayacak kadar değerli olduğunu ifade eden Taşdemir, şöyle konuştu: "Mekke'nin fetih ruhunu kuşanıp yeryüzünü yaşanabilir kılmak ve yeni bir dünya kurmak için mücadele etmek gerekir. Mekke'nin fethi bütün zulümlerin bitmesine vesile olmuştur. İnsanlık bu fetih ruhu ile kan ve göz yaşından kurtulabilir. İmanlı bir nesil yetiştirmek bizlerin tek gayesidir. Hepimizin ortak paydası, amacı, gayesi aynıdır. Bugün bizim yüreğimiz nasıl Allah aşkıyla çarpıyorsa, yarın yetiştireceğimiz nesiller de aynı olmalıdır."
Emekli öğretmen Ali Öztürk de, Mekke'nin fethinin nasıl yapıldığını, fetihte karşılaşılan olayları davetlilere anlattı. Program daha sonra, Kur'an-ı Kerim okunması, ilahiler ve çeşitli sinevizyon gösterimlerinin ardından sona erdi.
MEKKE’NİN FETHİ ERZİNCAN’DA KUTLANDI
Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir program düzenledi.İl Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve vatandaşlar katıldı. Düzenlediği programlarla milli ve manevi değerlerine sahip çıktığını gösteren Anadolu Gençlik Derneği geleneksel hale getirdiği Mekke’nin Fethi kutlamalarına devam ediyor. İslam tarihinde önemli bir yeri olan Mekke’nin Fethi’nin 1381. yıldönümünü kutlamaları Erzincan’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede konuşan Anadolu Gençlik Derneği Erzincan Şubesi Başkanı Cemal Karadağ Mekke Fethi’nin İslam tarihi açısından önemi ve toplum ahlakını etkileyen faktörlere değindi. Karadağ; “ Bugün Mekke’nin Fethi’nin 1381. yıldönümü. Bugün insanlığın üzerine yeni bir gün doğmuştur. Yeryüzünün tarihi değişmiş, insanlık içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuşmuştur. İşte bu kutlu fetih heyecanının yıldönümünü hep beraber yaşıyoruz.” dedi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Talu, insanların büyük bir çoğunluğunun günah deryasında boğulduğu bugünlerde Allah’ın rızasını kazanmak ve onun dinini idrak etmek üzere bir araya gelmenin önemine değinerek; “Mekke şehirlerin anası, Mekke’nin Fethi ise fetihlerin anasıdır. Fetihler Mekke’nin fethine benzediği oranda fetih, fetihlerde Peygamber’e benzediği ölçüde fatihtir. Bu mübarek fetih Kudüs’e, Endülüs’e, Malazgirt Zaferi’ne ve nihayet İstanbul’un fethine kapı açmıştır.” şeklinde konuştu.
Fetih Sinevizyonun gösterildiği gece şiir, ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi.
AĞRI’DA COŞKULU KUTLAMA
Ağrı Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin Fethinin yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.
 
Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mehmet Şafi Erim, Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dernek olarak böyle bir program hazırladıklarını belirterek, programı Anadolu Gençlik Derneği olarak bir gelenek haline getirdiklerini söyledi.
Yılbaşı olmasına rağmen programa gençlerin katılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Erim, "Biz önce maneviyat diyerek yola çıktık ve milli manevi değerlere önem veren bu yapı içerisinde, kültür bilincini, ahlak bilincini ve bizi biz eden bütün değerleri öne alarak, elimizden geldiğince gecemizi gündüzümüze katarak gençliğimizin gelişmesi için gayret ediyoruz" dedi.
Ağrı'nın tanınmış eşraflarından Kemal Atmaca da Mekke'nin Fethinin İslam alemi için önemli olduğunu belirterek, yer yüzünde ilk inşa edilen mabetin İslam alemi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Mekke'nin geçmişte de İslam tarihinde önem taşıdığını anımsatan Atmaca,
"Bildiğimiz ne kadar Peygamber varsa hepsinin Kabe'yi ziyaret ettiği rivayet ediliyor. Mekke bir çok İslam alimine, İslam düşünürüne ev sahipliği yapmış ve günümüzde de yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

 
Erzurumlu Akdağ'a duacı
 
Şehitler Kur’an’la anıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tşk 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:53

agd sana teşekkür ediyorum alperen ocakalrıda kapandı artık tek yer siz kaldınız daha çok çalışın

Yorumu oyla      6      4  
ABDULVAHİT ASLAN 2 Ocak 2012 Pazartesi 14:39

allah çalışmalarınızı hayırlı kılsın inşallah.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik Merkezinden sanat atılımı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüklerinde ...
‘Türkçe, asrın yükselen değeri'
Atatürk Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren 130 yabancı öğrenciye ‘Türkçe ...
Palandöken’de rezervasyon rekoru
Erzurum'da geçen yıl düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında ...
 
Şehir Tiyatrosu’ndan Kars turnesi
Erzurumlu tiyatro sanatçısı Cumhur Seval, Kars Belediyesi’ni ziyaret etti. Teyo ...
Kuvay-i Milliye K.Maraş’ta
Erzurum Devlet Tiyatrosu, "Kuvay-i Milliye" adlı Oyunu Kahramanmaraş'ta sahneleyecek.
Erzurum doğa hazinesi
Türkiye’de çok önemli bir göç güzergahı üzerinde bulunan Erzurum, birçok ...
 
Allahü Ekber’e Gönül Köprüsü
Bursalı izciler 1915 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit olan 90 ...
‘Erzurum’a vefa borcumuz var’
Erzurum’un hayatında önemli bir yeri olduğunu ve Erzurumlu olmaktan her ...
Kurtuluş Coşkusunda cirit damgası
Mersin'in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva