Otlu, Tıp Fakültesi'yle Kafkasya'ya açılmayı hedeflediklerini ve hastanenin bölgede bir milyona yakın nüfusa hitap etmesini arzuladıklarını belirtti.
KAÜ Tıp Fakültesi'nin 2006 yılından sonra bir hayli ivme kazandığını söyleyen Prof. Dr. Salih Otlu, "5 profesör, 21 yardımcı doçent olmak üzere 26 öğretim üyesi bulunmakta. Kardiyoloji alanında bir doçent ise yakında göreve başlayacak. 13-14 alanda poliklinik hizmetlerini veriyoruz. Devlet hastanesi ile gayet iyi işbirliğimiz var. Zaten rekabet halinde değil birbirini tamamlayıcı olarak çalışıyoruz. Yatırımlarımız daha çok Kars'taki sağlık eksiğini gidermek üzere öncelikli planladık. Son ay içinde iki profesör arkadaşımızda kadromuza katıldı. Birisi beyin ve sinir cerrahi bir diğeri de kadın doğumuna ilişkin. Günde 250-300 arası hastaya bakılıyor. Yatan hasta sayısı da 30-50 arasında değişiyor. 2007 yılında temeli atılan hastanemiz çok önceliğimiz arasında. Şu anda yüzde 70'e yakın gerçekleşme oranı var. Ümit ediyoruz ki Ekim ayının başında eğitim-öğretim ile birlikte hastanemizi de açmış olacağız. Açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak." dedi.
//KAÜ TIP FAKÜLTESİ 1 MİLYON NÜFUSA HİTAP EDECEK
Prof. Dr. Otlu, KAÜ Tıp Fakültesi olarak birinci hedeflerinin yöreye ve civarına üçüncü basamak sağlık hizmeti vermek olduğunu da ifade ederek, "Yaklaşık 1 milyona yakın nüfusa hitap etmeyi arzuluyoruz. Çünkü oradan da Kafkasya'ya açılacağız. Son sınıf öğrencilerimiz sağlık hizmetinde katkıda bulunuyorlar ve stajlarını da burada yapıyorlar. Diğerleri de Erzurum'da. Erzurum'un da deneyimini, tecrübesini açıkçası kullanıyoruz. Türkiye'ye elbette doktor kazandırmakta amacımız ama; öncelikli olarak halkımızın sağlık ihtiyacına cevap vermek istiyoruz." diye konuştu.
Fakültede bir takım yenilikler de yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Otlu, "Şu an Doğu'da bulunmayan donanıma sahip uyku odamız var. Birçok yerden hasta kabul ediyoruz. Aynı şekilde vücut analizi cihazı da Türkiye'de birkaç noktada var, biri de bizde. Biz genelde bulunmayan sağlık hizmetini hedefliyoruz. Bu yüzden de inşallah Temmuz, Ağustos ayında kardiyoloji alanına dair girişimlerimiz olacak, anjiyo gibi. Şu an bir yardımcı doçent arkadaşımız kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yanında kurs alıyor. Gerekli yatırımları bu alana yoğunlaştıracağız. Kars için büyük bir değişiklik olacağını düşünüyorum. Kardiyoloji alanında Temmuz, Ağustos ayından itibaren Erzurum'a sevk olmayacak." ifadelerini kullandı.