ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Artvin yolunda feci kaza: 1 ölü
Artvin yolunda feci kaza: 1 ölü
Erzurum jandarma bölgesi trafik verileri açıklandı
Erzurum jandarma bölgesi trafik verileri açıklandı
Tarihi Erzurum evlerine bilimsel yaklaşım
Tarihi Erzurum evlerine bilimsel yaklaşım
Gazze Yürüyüşü 52’inci haftasında
Gazze Yürüyüşü 52’inci haftasında
Şehit Toppuz’a vefa
Şehit Toppuz’a vefa
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Şubat 2011 Cuma - 02:24

Doğu Anadolulu beyaz ete yoğunlaştı

Türk halkının yüzde 98'inin tavuk eti tükettiği, en çok tüketimin kişi başı yaklaşık 21 kg ile Akdeniz Bölgesi'nde olduğu belirlendi., sıralamada Doğu Anadolu Bölgesi üçüncü sırada yer aldı. Halkın yüzde 43'ünün sofrasında haftada bir kez tavuk eti bulunuyor.

Doğu Anadolulu beyaz ete yoğunlaştı

ERZURUM gazetesi
Türk halkının yüzde 98'inin tavuk eti tükettiği, en çok tüketimin kişi başı yaklaşık 21 kg ile Akdeniz Bölgesi'nde olduğu belirlendi., sıralamada Doğu Anadolu Bölgesi üçüncü sırada yer aldı. Halkın yüzde 43'ünün sofrasında haftada bir kez tavuk eti bulunuyor.
DAŞTAN VERİLERİ AÇIKLADI
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (Besd-Bir) Başkanı Zuhal Daştan, "2011'de halkımız bol ve ucuza piliç eti yiyecek" dedi.
Besd-Bir ile Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin (Yum-Bir) desteğiyle, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan "Türkiye'de Yumurta ve Tavuk Eti Tüketim Alışkanlıkları" araştırmasının sonuçları açıklandı. 61 ilde 2 bin 244 aile ile anket yöntemiyle yapılan araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 98,26'sının tavuk eti tükettiği, halkın yüzde 43'ünün haftada bir kez tavuk eti yediği ortaya çıktı.
ET FİYATLARI ARTINCA
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Besd-Bir Başkanı Zuhal Daştan, kırmızı et fiyatının yaklaşık 4'te 1'i kadar bedelle satılan beyaz etin en sağlıklı ve ucuz protein kaynaklarından biri olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu, 2011 Programı'nda kırmızı ete olan talep baskısının azaltılması amacıyla talebin beyaz ete kaydırılması yönünde karar aldı. Entegre beyaz et firmaları da kapasitelerini arttırdı. Bu yıl üretimde yüzde 20 civarında artış bekliyoruz. Bu sayede halkımız bol ve ucuz piliç eti
yiyebilecek. Dar gelirli vatandaşlarımıza piliç alırken, ekonomik olması sebebiyle poşette bütün pilici tercih etmelerini öneririm" dedi.
DOĞU ANADOLU’DA KİŞİ BAŞINA TÜKETİM
Araştırmaya göre tavuk eti en çok Akdeniz Bölgesi'nde tüketiliyor. Kişi başı yıllık tüketimin 20,94 kg olduğu Akdeniz'i sırasıyla 18,12 kg ile İç Anadolu, 16,74 kg ile Doğu Anadolu ve 16,20 kg ile Marmara bölgeleri izliyor.
Türk halkının en çok yüzde 44,55 ile bütün pilici, ardından yüzde 33,65 ile de but-bageti tercih ettiğinin belirlendiği araştırmaya göre, halkın işlenmiş tavuk ürünlerindeki tercihleri ise sırasıyla tavuk döner, salam-sosis-sucuk, şinitzel ve köfte-hamburger. "Evinizde tavuk etini hangi şekilde tüketiyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlar ise yüzde 44,73 ile haşlama, yüzde 23,30 ile fırında, yüzde 17,26 ile mangalda, yüzde 14,62 ile de yemeklere katarak.
Araştırmaya göre ayrıca Türk halkının yüzde 98'inin yumurta tükettiği, yumurtanın en çok haşlama olarak tercih edildiği ve yumurta satın alırken en fazla yüzde 62 ile üretim tarihine dikkat edildiği saptandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Çınar’dan kayakçılara destek
Erzurum'da düzenlenen 25. Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nda yarışan ...
İpekyolu'nda tarihi adım
Kültür ve Turizm Bakanlığının Erzurum’un Doğu Anadolu’da merkezi bulunduğu ...
Kazan’a ‘Ucube Tepkisi’
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı ile ilgili açıklamada ...
 
Bir yanda soğuk, bir yanda yaşam
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. 225 köy ...
Aksoy, yıkım kararına itiraz etti
Kars'taki insanlık anıtının yıkılmaması için Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un ...
EYOF 2011 Ekibi Erzurum’da
Erzurum’da 27 Ocak 2011 Perşembe günü açılışı yapılacak olan 26. Dünya ...
 
Ölümüne balık avı
Ağrı'nın Patnos ilçesinde buz tutan suda balık avlayanlar, adeta ölüme meydan okuyor.
Kalkınma rotasını ajanslar belirleyecek
Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet veren KUDAKA, DAKA, Serhat ve Fırat Kalkınma ...
'Kur'an'a el basarım ki, türkü istediler'
Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Diyanet Eğitim Merkezi'nde girdiği sınavda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva