ERZURUM(GHA) - Erzurum’da yılın her mevsiminde büyük ilgi gören Köprüköy ilçesindeki Deliçermik, havaların ısınmasıyla birlikte bu kez de Erzurum dışından misafirler ağırlamaya başladı. İlçeye 58 kilometre uzaklıktaki çermiklerin, sindirim sistemi, böbrek ve idrar yolları, kan dolaşımı, kalp hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve romatizmal rahatsızlıkların tedavisine olumlu katkı sağladığı bildirilirken, kaplıcanın suyunun 26 derece olduğu kaydedildi. İçeriğinde bikarbonat, sodyum, kalsiyum, karbondioksit, demir ve bromürlü bileşimler bulunan Deliçermik kaplıcalarındaki suyun ise Ph değerinin 6.12, akım değerinin ise 101 lt/sn olduğu ifade edilirken, Erzurum’da Soğuk Çermik, Uzunahmet Çermiği, Başpınar Çermiği ve Kızıl Çermik gibi kaplıcaların da, tıpkı Köprüköy Deliçermik gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtildi. Köprüköy Belediyesi yetkilileri, Deliçermik’in, Türkiye’nin dört bir yanından büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Buna rağmen Erzurum’dan, kendi insanımızdan hiç kimse bu çermiklerin kapısını açmıyor.” diyerek, sitemde bulundular.
GEZGİN: DELİÇERMİK’İN DEĞERLENDİRİLMEMESİ KAYIPTIR
Öte yandan Afyon’un Dinar ilçesinden Erzurum’un Köpröküy ilçesindeki Deliçermik’e geldiğini söyleyen Hamdullah Gezgin ise, Afyon’un da tıpkı Erzurum gibi termal kaynaklarıyla ünlü bir şehir olduğunu belirterek, “Deliçermik’in methiyesini çok işittim. Bizim Afyon’da da çok çeşitli kaplıcalar ve termal tesisler var. Ancak buradaki kaplıcanın suyu bir başka, üstelik çamur banyosundan aldığım keyfi Afyon’da alamamıştım. Son iki yıldır buraya devamlı geliyorum” diye konuştu.
Köprüköy’deki termal tesislerde gördüğü en büyük eksikliğin, konaklama ihtiyacına cevap verilememesi olduğuna dikkati çeken Gezgin, “Afyon’da termal tesis bulunan her noktada mutlaka otel ve konaklama yerleri mevcut. Ama burada bu tür mekanların bulunmaması bence büyük eksiklik. Bu zenginliğin bugüne kadar değerlendirilememiş olması Erzurum için de büyük kayıp. Bence yetkililer bunu gözden kaçırmamalı” şeklinde konuştu.