Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma günü olarak kabul edilen 25 Kasım günü Erzurum’da Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve diğer kamu kuruluşlarının katılımıyla yürüyüş düzenledi. Havuzbaşından Yakutiye Kent Meydanına kadar yapılan yürüyüş sonunda kent meydanında kurulan çadırda açıklama yapıldı. Yürüyüşe katılan Yakutiye Belediye Başkanı ALi Korkut, "Müslüman bir toplumda kadın hakkına riayet edilmemesi bir eksikliktir. Toplumumuzun milli ve dini değerleri kadına yüksek değer vermiştir. Bir baba olarak buradayım ve anneye, kadına yönelik şiddeti nefretle kınıyorum" dedi.
Yürüyüşe kadınlara yönelik pozitif yaklaşım için dikkat adına katıldığını ifade eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gerekçesi ne olursa olsun şiddetin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Korkut, 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır Diyorum"a katılmak için elini kırmızı boyaya batırıp, duvara kırmızı el işareti yapan Korkut, "Biz milletçe kadını değerli gören bir anlayışın öğütleriyle bugünlere gelmişiz. Bizde kadın anadır, annedir, ninedir, nenedir. Bizim toplumsal değerlerimizde nine masalı, anne ekmeği önemlidir. Çocukluğumuzun en kıymetli şeyidir. Bizim çocukluk çağımızda anneye karşı şiddet yoktu. Anaya kimse el kaldırmazdı, onların önündeki en büyük kalkan ninelerimizdi. Yani kaynanalar. Biz görmedik, ama maalesef aşınan toplum değerleri günümüzde bu tür üzücü olayların sıklaşmasına yol açıyor. Ben belediye başkanı olarak değil, bir baba ve eş olarak kadına şiddeti nefretle ve şiddetle kınıyorum" dedi.
DEĞER AŞINMASI
Ali Korkut, bu tür olayların toplumun değer aşınmasıyla ilgisi olduğunu da vurguladı. Belediye Başkanı Korkut, "Maalesef değerleri kaybolan insan toplulukları için bazı şeyler kıymet arz etmeyebiliyor. Öyleyse milletçe dini ve kültürel değerlerimize yüzümüzü çevirmeliyiz. Yabancı olduğumuz şiddet olaylarını eğitimle, kötü örnekleri gizleyip iyi örnekleri çoğaltarak yenmeliyiz" şeklinde konuştu.
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi ve Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr Ayda Çelebioğlu, “Kadına yönelik şiddet kültürel, coğrafi, toplumsal ve ekonomik sınır tanımayan bir insan hakları ihlali olarak tüm dünyada varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle bizler bugün burada sadece Erzurum’daki ya da ülkemizdeki kadınlar için toplanmadık. Bir araya gelmemizin sebebi dünyanın her yerinde şiddetle karşı karşıya kalan kadınlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve konuya duyarsız kalanların dikkatini çekmektir. Defalarca haykırmak istiyoruz “Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve hiçbir haklı gerekçesi yoktur” şeklinde konuştu.