ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yıldız öğrencilere seslendi
Yıldız öğrencilere seslendi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Erzurumspor kupada gruplara yükseldi
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
Basketbolda Erzurum Anadolu Lisesi farkı
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ’de Veri ve Bilgiye Erişim gündemi
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
ETÜ ve ATAUNİV’den ortak proje başarısı
HABERLER>EKONOMİ
5 Ağustos 2019 Pazartesi - 07:55

DOSİAD’dan Erzurum ihracat analizi

MAHMUT AKDA - ÖZEL - Erzurum temmuz ayında, haziran ayına göre ihracat değeri artış oranı bakımından Doğu Anadolu, KUDAKA istatistik Bölgesi ve Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi ortalamalarını geçti.

DOSİAD’dan Erzurum ihracat analizi

Erzurum temmuz ayında, haziran ayına göre ihracat değeri artış oranı bakımından Doğu Anadolu, KUDAKA istatistik Bölgesi ve Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi ortalamalarını geçti. Haziran ayına göre ihracat değer artışı Doğu Anadolu’da yüzde 52.43, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 27.32, KUDAKA bölgesinde yüzde 30.98, Erzurum’da ise yüzde 66.05 oldu.

TEMMUZ AYI ERZURUM VERİLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Temmuz ayı ihracat verilerini paylaştı. Erzurum’da temmuz ayında 2.6 milyon dolar, bu yılın ocak – temmuz ayları toplamında ise 15.4 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’dan 7 ayda yapılan ihracat değeri Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 3.78’lik oran oluşturdu.

ERZURUM 7 AYLIK İHRACAT VERİLERİ

Erzurum’dan, Ocak – Temmuz ayları arasında en fazla değerde ihracatın kaydedildiği dönem 3.3 milyon dolarla Mayıs ayı oldu.  İlden ocak ayında 1.3 milyon, şubat ayında 1.8 milyon, mart ayında 2.2 milyon, nisan ayında 2.4 milyon, mayıs ayında 3.3 milyon, haziran ayında 1.5 milyon, temmuz ayında 2.6 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

TEMMUZ AYI BÖLGESEL DAĞILIM VE ERZURUM

TİM verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince gerçekleştirilen analizlere göre, temmuz ayında Erzurum’dan 2.6 milyon, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 3.2 milyon, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinden 12.5 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinden 74.2 milyon dolar tutarında ihracat yapıldı. Erzurum’un temmuz ayı ihracat değeri bölge toplamında yüzde 3.55’lik oran gösterdi.

7 AYLIK BÖLGESEL DAĞILIM VE ERZURUM

DOSİAD analizlerine göre bu yılın ocak – temmuz ayları arasında Erzurum’dan 15 milyon 490 bin dolar, KUDAKA İstatistik Bölgesinden 25 milyon 827 bin dolar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 82 milyon 789 bin dolar, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 471 milyon 410 bin dolar tutarında ihracat yapıldı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 7 aylık bölümünde en fazla tutarda ihracat mayıs ayında kaydedildi. Bölgeden ocak ayında  54.2 milyon, şubat ayında 60.2 milyon, mart ayında 76.3 milyon, nisan ayında 74.1 milyon, mayıs ayında 83.3 milyon, haziran ayında 48.6 milyon, temmuz ayında 74.2 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi.

ERZURUM’UN BÖLGE İHRACAT PAYI

Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ihracat payı artışını sürdürdü. TİM verileri üzerinden DOSİAD tarafından yapılan hesaplamalara göre, Erzurum’un bölge ihracat payı; Ocak ayında yüzde 2,52,  şubat ayında yüzde 3,14, mart ayında yüzde 2,91, nisan ayında yüzde 3,27, mayıs ayında yüzde 4,00, haziran ayında yüzde 3,26, temmuz ayında yüzde 3,55 oldu.

TEMMUZ AYI BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Temmuz ayında Malatya’dan 33.8 milyon, Elazığ’dan 18.9 milyon, Iğdır’dan 6.0 milyon, Van’dan 4.7 milyon, Ağrı’dan 3.0 milyon, Erzurum’dan 2.6 milyon, Hakkari’den 2.3 milyon, Erzincan’dan 613.4 bin, Bitlis’ten 1.0 milyon, Muş’tan 475.0 bin, Ardahan’dan 203.6 bin, Bingöl’den 29.2 bin, Kars’tan 45.5 bin, Tunceli’den 60.8 bin dolarlık ihracat kaydedildi.

OCAK – TEMMUZ DÖNEMİ BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Bu yılın ocak – temmuz ayları kapsamında Malatya’dan 203.2 milyon, Elazığ’dan 138.6 milyon, Iğdır’dan 36.6 milyon, Van’dan 28.7 milyon, Ağrı’dan 19.1 milyon, Erzurum’dan 15.4 milyon, Hakkari’den 10.7 milyon, Erzincan’dan 10.0 milyon, Bitlis’ten 3.5 milyon, Muş’tan 3.2 milyon, Ardahan’dan 961.8 bin, Bingöl’den 564.0 bin, Kars’tan 200.7 bin, Tunceli’den 155.7 bin dolarlık ihracat yapıldı.

TEMMUZ AYI İHRACATINDA CUMHURİYET TARİHİ REKORU

TİM'in açık iletişim platformu niteliğindeki bölgesel meclislerinin dördüncüsü olan “TİM Ege Meclisi'ni düzenlediği İzmir'de temmuz ayı rakamları açıklandı.  Türkiye'nin ihracatı temmuz ayında yüzde 8,3 artış göstererek 16 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihi rekoruna imza attı.

 TİM Başkanı İsmail Gülle, “Geçen yıl aynı dönemde kırdığımız ihracat rekorunu, bu yıl bir üst noktaya taşıyarak Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdık. Bu yıl 182 milyar dolar hedefimizi, 2023 yılında 226,6 milyar dolara taşımak ve geçmek, en kritik önceliğimiz” dedi.

 Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla temmuz ayı geçici dış ticaret verilerini, TİM'in açık iletişim platformu niteliğindeki bölgesel meclislerinin dördüncüsü olan “TİM Ege Meclisi'ni düzenlediği İzmir'de açıkladı.  Temmuz ayında Cumhuriyet tarihi rekoruna imza atan ihracatçılar, Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,3 artışla 15 milyar 958 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Özel Ticaret Sistemi'ne (ÖTS) göre ise, yüzde 8,5 artışla 15 milyar 238 milyon dolar oldu. Yılın ilk 7 ayında ise ihracat yüzde 3,1 artış ile 104 milyar dolara ulaşırken, son 12 aylık ihracatta 180 milyar dolar ile Yeni Ekonomi Programı 2019 hedefine daha da yaklaşıldı.

TEMMUZ AYI RAKAMLARI

2018 Temmuz ayı ihracat rakamlarının tüm zamanların en yüksek temmuz ayı ihracatı olduğunu hatırlatan TİM Başkanı İsmail Gülle, geçen yıl aynı dönemde kırılan ihracat rekorunu bu yıl bir üst noktaya taşımayı başardıklarına dikkat çekti. TİM Başkanı İsmail Gülle sözlerine şöyle devam etti:

“83 bini aşkın ihracatçımızla, ülkemizin bayrağını tüm dünyada dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu başarılarından dolayı tüm ihracatçı firmalarımızı yürekten tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki aylarda da nice rekorları hep birlikte açıklayacağız. Bunun göstergelerinden birisi, Merkez Bankası'nın gelecek 3 aylık ihracat sipariş beklentisi endeksi. Endeksin olumlu seyri, önümüzdeki aylarda da ihracatımızın önemli sıçramalara, rekorlara imza atacağının en önemli göstergesi.”

 İHRACATÇININ SORUNLARI KISA SÜREDE KARŞILIK BULDU

İsmail Gülle, gerek Ticaret Bakanlığının üstlenmiş olduğu ve önümüzdeki günlerde açıklanacak olan İhracat Ana Planı, gerekse Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından açıklanan 11. Kalkınma Planı çerçevesinde; ihracatçılar ailesi adına Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak; yeni stratejiler ve yol haritaları üzerinde çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürdüklerini vurguladı.

Bu yıl Yeni Ekonomi Programı'ndaki hedefin 182 milyar dolar olduğunu belirten Gülle “İhracatımızı Kalkınma Planı 2023 hedefi olan 226,6 milyar dolara taşımak ve geçmek, en kritik önceliğimiz. Hiç şüphesiz, 2023 yılı ihracat hedefimiz, 223 ülkede ortaya koyduğumuz performansın, doğal seyri ile ulaşabileceği bir hedeftir. Yürüteceğimiz stratejiler ve sektörel yol haritaları ile bu rakamı daha da ileriye taşıyacağımıza inancımız tam” dedi.

Hedeflere ulaşmak ve hatta aşmak için, 1 yıl önce hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna değinen TİM Başkanı, şu açıklamalarda bulundu: “Sadece son dönemde döviz işlemlerinden alınan kambiyo vergisi ile kargo yoluyla numune ithalatında sınırlamanın kaldırılması, bunun en önemli örnekleri. İhracatçılarımızın, İhracatçı Birliklerimizin bu yönde bizlere ilettikleri sorunları Ticaret Bakanlığımıza iletmemizin ardından bu sorunlar çok kısa zamanda karşılık buldu.”

TEMMUZ'DA 54 ÜLKEYE İHRACATIMIZ yüzde 50'DEN FAZLA ARTTI

Temmuz ayı ihracatına ilişkin detaylara değinen TİM Başkanı şunları kaydetti:

“Temmuz ayında ihracatçılarımız ülkemizin bayrağını 223 ülke ve bölgede dalgalandırmayı başardı. Bu ülkelerin 135'ine ihracatımız artarken 108 ülkede ise artış yüzde 10'un, tam 54 ülkede ise yüzde 50'nin üzerinde. En çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 3 ülke ise 1,4 milyar $ ile Almanya, 1,1 milyar $ ile İngiltere ve 767 milyon $ ile Irak oldu. 9 ülkeye ihracatımız Temmuz ayında en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı. Bu ülkeler arasında Fransa ve Hollanda gibi AB ülkeleri de yer alıyor. En büyük pazarımız olan Avrupa Birliği'nin ihracatımızdaki payı Temmuzda yüzde 48,8 oldu.

İhracatta lider sektör, ihracatını yüzde 5 artırarak 2,9 milyar dolara ulaştıran Otomotiv oldu. yüzde 17,7 artışla 1 milyar 734 milyon dolara ulaşan Kimyevi Maddeler sektörümüz ikinci, yüzde 6,2 artışla 1 milyar 679 milyon dolara ulaşan Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörümüz üçüncü oldu. İhracatını en çok artıran sektörler ise yüzde 96,2 artışla Mücevher, yüzde 26,5 artışla Yaş Meyve-Sebze ve yüzde 23,5 artışla Çimento Cam Seramik Toprak Ürünleri oldu.

Temmuz ayında 55 ilimiz ihracatını artırdı. En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz, sırasıyla 6,4 milyar dolarla İstanbul, 1 milyar 316 milyon dolarla Bursa ve 1 milyar 310 milyon dolarla Kocaeli oldu. En dikkat çekici artışlar ise; yüzde 128 artışla 10 milyon dolar ihracata ulaşan Kilis, yüzde 66 artışla 27 milyon dolar ihracata ulaşan Osmaniye ve yüzde 42 artışla 34 milyon dolar ihracata ulaşan Malatya'da yaşandı. Kilis ve Malatya illerimizin ihracat artışında Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü etkili olurken, Osmaniye'de Çelik sektöründeki artış başarıyı getirdi. Diğer taraftan, Temmuz ayında Isparta ilimiz 35 milyon dolar, Tekirdağ ilimiz ise 97 milyon dolar ile tarihlerindeki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı.

Miktar bazında ihracat Temmuz'da yüzde 15,1 artışla 12,3 milyon tona, yılın ilk 7 ayında ise 83,9 milyon tona ulaştı. Parite etkisi ise Temmuz ayında negatif yönlü 302 milyon dolar olurken, yılın ilk 7 ayında pariteden kaynaklanan negatif etki 3,2 milyar dolar oldu.”

1.460 FİRMA İHRACATA “MERHABA” DEDİ

Temmuz ayına dair çarpıcı verileri kamuoyu ile paylaşan TİM Başkanı, şu bilgileri paylaştı:

“Temmuz ayı içerisinde 39.043 firmamız ihracat gerçekleştirirken, bunların 1.460'ı ihracat ailesine yeni katıldı. İhracata yeni başlayan firmaların önemli bir kısmının ilk sevkiyatlarını Irak, Almanya, İran ve Gürcistan'a gerçekleştirdiklerini görüyoruz.

Temmuz ayı genelinde, ihracatçı firmalarımız ortalama 3 farklı ülkeye ihracat yaptı. Bu rakamı çok daha yukarı taşımak, her firmamızın aynı bölgeden de ziyade farklı coğrafyalara, farklı kıtalara ihracat yapmasını sağlamak, en önemli hedeflerimiz arasında.

İllerin hangi sektörlerde hangi ülkelere ihracat yaptığına bakacak olursak; 44 ülkeye en çok ihracat yapan sektör Çelik oldu. 41 ülke ile Kimyevi Maddeler ikinci olurken, onu 34 ülke ile otomotiv izledi. İllere baktığımızda; 9 ilimizin en çok ihracatı Madencilik sektöründe gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bunu 8 ille Hazırgiyim, 7'şer ille Kimyevi Maddeler ile Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörleri takip ediyor.

İZMİR'DEN 193 ÜLKEYE İHRACAT BAŞARISI

Meclisin dördüncüsünün düzenlendiği İzmir iline ilişkin verilere de değinen Gülle, şu verileri açıkladı:

“Pazar çeşitliliği anlamında bakıldığında Türkiye'nin ihracat yaptığı 228 ülke ve bölgenin 193'üne İzmir'den ihracat gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bu da ilimizin pazar çeşitlendirmesinde son derece başarılı olduğunun en önemli göstergesi. Bu başarı sayesinde ilimiz 2018 itibari ile 10,2 milyar ihracata ulaşmış durumda. Bugün İstanbul ve Bursa'dan sonra en çok ihracat gerçekleştiren 3. ilimiz konumunda. Teknoloji sınıflarına göre ihracata baktığımızda, İzmir ilimizin yüksek teknolojili ürün ihracatının toplam ihracatına oranı yüzde 1,3, orta-yüksek teknolojide ise aynı oran yüzde 29,3 seviyesinde gerçekleşti.”

KÜRESEL TİCARET

İzmir'in küresel ticaretten daha fazla pay alabilmesi adına ihracatçılara potansiyel pazarlar hakkında bilgi sağlamaya hazır olduklarını belirten TİM Başkanı, “TİM olarak İhracatçı Birliğimiz ile beraber, bu süreçlerde sizlerin yanında olmak, ülkemizin ve ürünlerimizin marka değerini korumak için, yeni ürün gelişimine de katkı vermek için varız. Sorun kapasite ise kapasiteye, eğitim ise eğitime, altyapı ise altyapıya eğilerek, yeni yatırımları bölgemize çekmek üzere çalışalım” diye konuştu.

TİM'in “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefi doğrultusunda ihracatçının taleplerini dinlediği ve bölgesel sorunlarını masaya yatırdığı “TİM Ege Meclisi” toplantısına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege İhracatçı Birlikleri temsilcileri ve bölgenin önde gelen iş insanları katıldı.

PEKCAN, TEMMUZ AYI İHRACAT RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin 2019 Temmuz ayı ihracat rakamlarını İzmir’de açıkladı. Açıklamaya göre Temmuz ayı ihracat rakamımız yüzde 8.32 artış ile 15 milyar 958 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin 2019 Temmuz ayı ihracat rakamlarını İzmir’de açıkladı. Bakan Pekcan, "Temmuz ayı ihracat rakamımız yüzde 8.32 artış ile 15 milyar 958 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rekorların devamını istiyoruz. İthalat 7.98 oranında azalarak 19 milyar 288 milyon dolar olarak gerçekleşti. 7 aylık süreçte ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 85.8 oldu. 2018 yılının ilk 7 ayında bu oran yüzde 67.7’ydi. Türkiye’nin büyümesine ve dış finansman ihtiyacının azalmasına, net ihracatımız katkı vermeye devam edecek. 7 aylık ihracatımız yüzde 3.07 oranında arttı. Bunda bayramın da etkisi var. İthalatımız ise yüzde 18.62 oranında azaldı. 7 aylık ihracatımız 104.2 milyar dolarla en yüksek 7 aylık ihracat rakamına ulaşmış bulunmaktadır. İhracat ailemize teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak, hükümet olarak her zaman ihracatçılarımızın yanında olduğumuzun altını çiziyorum" dedi.

"EN ZAYIF NOKTAMIZ YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İHRACATI"

Türkiye'nin 2019 Temmuz ayında en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında Almanya, ikinci sırada da İngiltere'nin bulunduğunu belirten Bakan Pekcan, "Almanya’ya yüzde 6.54 artışla 1 milyar 475 milyon dolar, İngiltere’ye ihracatımız yüzde 8.91 artışla 1 milyar 125 milyon dolar olarak gerçekleşti. Euro bölgesine ihracatımız 7 milyar 826 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin ihracatındaki yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmak zorundayız. Burası zayıf noktamız. İhracat birim fiyatımız hala çok düşük. Hala yüksek teknolojili ürün ihracatımız 3-4 bandında. Biz politikalarımızı oluşturuyoruz ve bu konuda çalışmalarımıza ısrarla devam edeceğiz" diye konuştu.

"MİLLİ VAZİFE OLARAK GÖRÜYORUZ"

Ticaret Bakanlığı olarak ihracatı artırmayı milli bir vazife olarak gördüklerini kaydeden Bakan Pekcan, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Dünyadaki bütün gelişmeleri an be an izliyoruz. Desteklerimizi, süreçlerimizi teknolojik altyapımızı baştan sonra yeniliyoruz. Uzunca bir süredir küresel ekonomik yavaşlamanın en büyük pazarımız olan euro bölgesindeki büyümedeki yavaşlamadan bahsediyoruz. IMF, Temmuz ayında Nisan ayına göre küresel ek büyümeyi 0.1 puan daha aşağıya çekerek yüzde 3.2 olarak açıkladı. Bu oran nisan 2018’de 3.7 olarak açıklanmıştı. Birkaç kez revize edilmek durumunda kaldı. Ancak bu rakamın da yüzde 40’ının Çin ve Hindistan’ın büyümesinden kaynaklandığını görüyoruz. Eğer Çin ve Hindistan’ı bu rakamın haricinde tutarsak, küresel büyüme aslında yüzde 2 civarındadır. Bunlara ilave olarak bizim en büyük pazarımız olan euro bölgesindeki büyüme beklentisi yüzde 1.3’tür. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da da büyüme beklentisinin yüzde 1 olarak öngörüldüğünü paylaşmak isterim."

"TABLO KARAMSAR GELEBİLİR AMA GERÇEK BU"

Bütün gerçeklerin ışığında dünyadaki konjonktürel gelişmeler, ticaret savaşları ve artan korumacılık önlemlerinin dışında Türkiye’nin ihracatının belki de en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirten Bakan Pekcan, "Bu tablo karamsar gelebilir ama gerçek bu. Ancak hükümet olarak icraatlarımız ve ihracat ailemizin olağanüstü gayretleriyle tüm bu küresel gelişmelere rağmen ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz. Küresel ekonomideki rüzgarlar hız kesti ama biz ihracat yolumuza hızla devam ediyoruz, etmek zorundayız. Birinci çeyrekte net ihracatımızın Türkiye’nin büyümesine katkısı 12.2 puan oldu. Geçen sene bu oran -4.1.’di. Ayrıca 7 aylık dış ticaret açığının 30.9 milyar dolar aşağı düşürmüş bulunuyoruz. Bu da Türkiye’nin dış finansman ihtiyacının 30 milyar 900 milyon dolar aşağı çektiğimizi gösteriyor. Bu da Türkiye ekonomisi için çok önemli bir katkıdır. Yılın geri kalanında ihracatımızdaki bu olumlu göstergelerin devam etmesini bekliyoruz" dedi.

 

 
Erzurum’dan 11 ülkeyle yapılan ihracat arttı
 
Erzurum’un traktör payı yüzde 1.0 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 11 ülkeyle yapılan ihracat arttı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın temmuz ayında 14, ocak – temmuz ...
Erzurum ihracatında 3 sektör öne çıktı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın temmuz ayında 14, ocak – temmuz ...
“Ben Ehramı Evde de dokurum Atölyede de”
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen PRODES destekli ...
 
Milletvekili Aydemir'den emekliler derneğine ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sivil toplum kuruluşlarına ...
DAİB ihracat verilerini paylaştı
Doğu Anadolu İhracatçı Birliği (DAİB) Temmuz ayı bölge illeri ihracat verilerini paylaştı.
Varlık barışı için başvuru süreci başladı
Varlık barışı uygulamasına ilişkin başvuru süreci başlarken, yurt dışındaki ...
 
Erzurum’da 18 yılda 409 teşvikli yatırım yükseldi
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 2. dönem Erzurum ...
Bakan Selçuk tarih verdi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık ...
Vali Memiş’ten Tekstilkent incelemesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, 2 bin kişinin istihdam edileceği Tekstilkent ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva