ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
‘Gazeteci, hakikatin savunucusu’
‘Gazeteci, hakikatin savunucusu’
EŞT’den: Matmazel'in Kedisi
EŞT’den: Matmazel'in Kedisi
Büyükşehir’in genç şefleri Türkiye şampiyonu oldu
Büyükşehir’in genç şefleri Türkiye şampiyonu oldu
Uçar’dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Uçar’dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
HABERLER>EKONOMİ
2 Mayıs 2012 Çarşamba - 16:12

DES’ten toplu sözleşme uyarısı

DES Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar Kotanlı sözleşme sürecini değerlendirdi.

DES’ten toplu sözleşme uyarısı

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) –
DES Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar Kotanlı sözleşme sürecini değerlendirdi.
Yıl başından bu yana maaşlarına zam bekleyen 4,3 milyon memur ve emeklisinin dört gözle beklediği zam pazarlığının 30 Nisan tarihinde başlayan ‘Toplu sözleşme’ görüşmeleriyle hayal kırıklığına dönüşmeye yüz tuttuğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Türkiye tarihinde ilk kez memurlar toplu sözleşme için hükümet ile masaya oturdu. Toplu sözleşme görüşmelerinin daha başındayken yetkili sendikaların birbirlerine karşı düşmanca tutumları, birbirini suçlayıcı tavırları ve ‘memurları pazarlıyorlar’ sözü milyonlarca memur ve emeklisini adeta hüsrana uğrattı. Kendisini tek yetkili gibi gören büyük sendika umarız toplu sözleşmenin bitiminde geçmiş yıllardaki gibi, toplu oyalamaya dönüşmesin” dedi.
Toplu sözleşme masasına oturan yetkili sendikaların birbirine düşmesi ve masada birbirlerini rakip olarak görmesinin doğru olmadığını, hükümetin karşısında ‘tek ses, tek yumruk’ hareket etmesi gerektiğini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi ve Erzurum il başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Aksi halde hükümetin işi çok kolay olacak. Yetkili sendikalar birbirleriyle uğraşmaktan toplu sözleşme boyunca memurların ve emeklilerin hakkını almak için yeterli direnişi gösteremeyecek. Birbirlerine karşı düşmanca tavır ve suçlamalarla masaya oturan yetkili sendikalar aksi takdirde bu kafayla zam falan alamaz” dedi.
YÜZDE 4+4 ZAM İNSAFSIZLIKTIR
Maaş zammında parayı verecek olan Maliye Bakanlığı’nın zam hesaplarının, sendikaların zam taleplerinin çok altında olduğunu; Maliye Bakanlığı kulislerinde dolaşan bilgilere göre, 2012 yılı bütçesinde memur zamları için yüzde 3 artı 3’e yetecek kadar ödenek bulunduğunu ve bu oranı geçen her türlü zammın bütçeye ek yük getireceğinin dillendirildiğini söyleyen Kotanlı, “Maliye Bakanlığı’nın hesabı, altı aylık dönem için yüzde 3, gecikme faizi olarak da yüzde 1 zam vermek. Bu da yüzde 4’lük zam anlamına geliyor. Ve yıllık olarak 4 artı 4 zam yapılması öngörülüyor. Böylesine düşük bir zam oranını kabul etmemiz mümkün değildir. Ocak ayından itibaren elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar Maliye Bakanının % 3 lük zammı yanında cılız kalmaktadır. Türkiye’nin büyümesinin de göz önünde bulundurularak 2012 için yüzde 22 oranında zam ve Türkiye’nin 2011 yılı büyüme oranı olan yüzde 8,5 ek artış istiyoruz. 2013 için ise yüzde 20 oranında zam ve 2012 yılında Türkiye’nin büyüme oranını kadar ek artış talep ediyoruz” dedi.
Kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 28,5, 2013 içinse yüzde 20 oranında yüzdelik zam yapılmasını istediklerini, taban aylığa ise 2012 için 150, 2013 içinse 120 TL artış yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Kotanlı, “Ayrıca özel hizmet tazminat puanlarının artırılarak 100 TL artış talep ediyoruz. Toplu sözleşme yasasında ek bir düzenleme yapılarak 2012 yılından başlamak üzere her yıl gerçekleşen enflasyon+büyüme oranı+refah payı kadar ücret artışı istiyoruz” diye konuştu.
666 SAYILI KHK MAĞDURU ÖĞRETMENLERE VE DİĞER KAMU ÇALIŞANLARINA 500 TL EK ZAM İSTİYORUZ
Memurların elektrik, doğalgaz gibi zorunlu ve zaruri ihtiyaçlarına yapılan yüksek orandaki zamlar neticesindeki göstergelere göre maaş zammı istediklerini ifade eden Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Kamuda ‘eşit işe eşit ücret’ ayarı olarak lanse edilen fakat öğretmenleri, akademisyenleri ve eğitimcileri mağdur eden 666 sayılı KHK düzenlemesinden faydalanamayan eğitim çalışanlarına toplu sözleşmelerde 500 TL ek ödeme yapılmasını istiyoruz” dedi.
ÇOCUK YARDIMI 200 TL OLMALI
Kotanlı, son olarak şunları kaydetti;
“Başbakanın 3 çocuk açılımını haklı ve gerçekçi bir telkin olarak görüyor fakat bunun gereği olarak, çocuk yardımının 200 TL’ye, eş yardımının 150 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan kamu görevlilerine aylık 200 TL kreş yardımı yapılmalıdır. Kurumlarında yemek yemeyen eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi gerekiyor.”

 
Gençlik Meclisi tanıtım turunda
 
Kablo hırsızları tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çoruh Havzası için işbirliği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı Prof. Dr. Murat Kara, AB ...
Tarım Kredi borçluların peşinde
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü, borcunu ödemeyen 2 ...
DASİDEF teşviki değerlendirdi
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF), ...
 
Besicinin malı elinde kaldı
Oltu Canlı Hayvan Pazarında alışveriş durma noktasına geldi. Canlı hayvan ...
Ticarette YTK süreci
Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yasan, Yeni Türk Ticaret Hukukuyla ...
'Kumbara Fonu Günleri’ başlıyor
İş Bankası anne-babalara çocuklarının geleceği için yatırım yapabilecekleri ...
 
Doğu kalkınmasına tarımsal rota
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Doğu ...
Fidan üretiminde marka yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu’nda ‘Cemre Genç ...
SRAP desteğiyle işyeri açtı
Sosyal Riski Azaltma Projesi bir çocuk annesi kadını patron yaptı. Yakutiye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva